بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/02/05 - 10:27
  • - تعداد بازدید: 1555
  • - تعداد بازدیدکننده: 343
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با هدف شناخت ویژگی‌های شخصیتی و ابعاد علمی صورت گرفت/

برگزاری مراسم سالروز بزرگداشت شیخ بهایی

مراسم سالروز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار با حضور مسؤولان استانی در سنندج برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/فففف ننن.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای معرفی مفاخر بومی و الگوسازی از آنان برای نسل‌جوان خاصه مستعدان‌برتر، همایش بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار به همت بنیاد نخبگان استان کردستان در سنندج برگزار شد.


رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با اشاره به لزوم برگزاری برنامه‌های تکریم و پاسداشت نخبگانی، حضور در این مراسم را احترام به جایگاه برتر علم و مقام شامخ مفاخر دانست.


وی افزود: پاسداشت و نکوداشت تلاش شیخ بهایی، افزایش شناخت جامعۀ دانشگاهی از ابعاد و ویژگی‌های شخصیتی و علمی او و الگوسازی از وی برای قشر جوان و تحصیلکرده، یکی از رویکردهای اصلی این برنامه است.


صادقی ادامه داد: بهاءالدین محمد بن‏ حسین عاملی، معروف به شیخ بهائی در سال 1000 شمسی یعنی 397 سال پیش در سن 75 سالگی در اصفهان دارفانی را وداع گفت.



 وی دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت، نجوم، ریاضیات و معماری تبحر داشت و سرآمد دوران خود بود.


رئیس بنیاد نخبگان کردستان اظهار داشت: از شیخ بهایی در حدود ۹۵ کتاب و رساله در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیک بر جای مانده است. وی در عصر طلایی هنر اسلامی یعنی دوران صفویه، تعداد زیادی از بناها را با تکنولوژی فراتر از عصر خود طراحی کرده و به اجرا درآورد. آثاری همچون مسجد امام اصفهان، منارجنبان اصفهان، نقشه شهر نجف آباد، مهندسی تقسیم آب زاینده‌رود، طرح‌ریزی کاریز نجف‌آباد، حمام شیخ بهایی، معماری حرم امام رضاعلیه‌السلام، مجموعه کاخ‌های دولتی اصفهان(دولت‌خانه) و چینی خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی ازجمله یادگارهای او برای جامعۀ امروزی است.


صادقی تصریح کرد: شخصیت علمی، ادبی، اخلاق و پارسای شیخ بهایی باعث شد تا از ۴۳ سالگی شیخ‌الاسلام اصفهان شود و در پی انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان (در ۱۰۰۶ قمری)، از ۵۳ سالگی تا آخر عمر (۷۵ سالگی) منصب شیخ‌الاسلامی پایتخت صفوی را در دربار مقتدرترین شاه صفوی، عباس اول برعهده داشته باشد.


وی اضافه کرد: به پاس ارج نهادن به این عالم فرزانه و زنده نگه‌داشتن یاد او جشنواره کارآفرینی مبتنی بر فناوری یعنی جشنواره فن‌آفرینی به نام ایشان نامگذاری شده که به «جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی» معروف است. این جشنواره با محتوایی منحصر به فرد، در اردیبهشت‌ماه هر سال، توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود.


وی افزود: دانشمندان و عالمان گذشته ریشه‌های جامعۀ امروزی هستند که قطع ارتباط ما با آنها مثل درختی است که محکوم به خشکیدن خواهد بود. باید این بزرگمردان به قشر جوان و تحصیلکرده معرفی شوند و از آنان الگوسازی شود.


صادقی اظهار داشت: صرف داشتن پیشینه غنی کافی نیست و نباید مبهوت در گذشته خود باشیم. ما باید ضمن الگوگیری از این بزرگان، حال و آینده خودمان را درخشان‌تر کنیم. در گذشته دانشمندان بزرگ بسیاری در ایران مثل شیخ‌بهایی، خوارزمی، ابن‌سینا، رازی، خیام، فارابی، ابوریحان، خواجه‌نصیرالدین طوسی و در منطقه کردستان افرادی همچون ماموستا هژار، ملا عبدالکریم مدرس، ملاباقر بالک، ملاابوبکر مصنف چوری، آیت‌الله مردوخ، فاضل گروسی که قرن‌ها مایه افتخار و مباهات بوده‌اند، حضور داشتند.


رئیس بنیاد نخبگان کردستان بیان داشت: نقش بارز این بزرگان در پیرایش، رشد و تحول انواع دانشها و علوم انکارناپذیر است. میراثی که این بزرگان برجای گذاشته‌اند توفیق بزرگی برای همه بشریت بشمار می‌رود.


صادقی تأکید کرد: اگر چه گذشته بسیار درخشان و افتخار آمیزی داریم اما باید قبول کرد امروزه با آن جایگاه واقعی فاصله معناداری وجود دارد. بدون‌شک قدرت و نفوذ سیاسی یک ملت در سطح بین‌المللی را قدرت علمی آن ملت تعیین می‌کند.


در ادامۀ این مراسم، از کتاب «معماری ایران از عصر صفوی تا عصر حاضر» در همایش سالروز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار، رونمایی شد.


لازم به ذکر است، این مراسم با همکاری انجمن معماری کردستان، حوزه هنری استان، دانشگاه کردستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سازمان نظام مهندسی استان کردستان برگزار شد.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146169
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین