به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نخستین میز گفتوگوی دولت و نخبگان استان خراسانرضوی با حضور دکتر منتظر؛ معاون برنامهریزیونظارت بنیاد ملی نخبگان، معاون استانداری خراسانرضوی، رئیس بنیاد نخبگان خراسانرضوی، رئیس شورایاسلامیشهر مشهد و جمعی از مدیران، نخبگان، سرآمدان و مستعدانبرتر در دانشگاه فردوسی برگزار شد.
در این نشست، سید جواد حسینی؛ معاون استاندارخراسانرضوی گفت: در راستای توسعۀ مشارکت نظاممند نخبگان در امر توسعه، نظامنامۀ تعامل نخبگان با دولت در استان تدوین و اجرایی خواهد شد.
وی افزود: توسعه نظاممند مشارکت مردم در امور جامعه راهحل رسیدن به جامعۀ آرمانی است.
حسینی با اشاره به سه نوع مشارکت شعاری، محدود و واقعی، تأکید کرد: در مشارکت واقعی افراد در توسعه جامعه دخیل هستند. پایه اصلی مشارکت واقعی، فرصت تشکیلات یافتن آحاد جامعه است که بهصورت تشکیلاتی بتوانند در قلمروهای مختلف وارد مشارکت شوند. این مهم میتواند در قالب سازمانهای مردم نهاد، احزاب و تشکلها و گروهها نمود پیدا کند.
معاون استانداری خراسانرضوی تصریح کرد: با رویکرد مشارکت واقعی مردم درامر توسعه، در عرصه سیاسی خانه احزاب، در عرصه اجتماعی خانه تشکلهای غیردولتی، در حوزه جوانان خانه جوانان و در حوزه زنان، پارلمان زنان در استان راهاندازی شده است.
حسینی با اشاره به مؤلفههای نظامنامه تعامل نخبگان با دولت، گفت: یکی از مؤلفههای این تعاملنامه، راهاندازی ماهانه میز گفتوگوی موضوعی دولت با نخبگان بومی است. علاوه بر آن، استفاده از حداقل یک نخبه جوان به عنوان مشاور استاندار، دستگاههای اجرایی و حوزههای زیرمجموعه معاونت اجتماعی، سیاسی و امنیتی از مؤلفههای دیگر این تعامل نامه خواهد بود.
وی یادآور شد: عضویت نخبگان در کارگروههای شورای برنامهریزی و توسعه استان، عضویت نخبگان در پارلمان مشورتی زنان استان و عضویت آنان در شورای مرکزی خانه تشکلهای غیر دولتی استان از دیگر مفاد این نظام نامه است.
معاون استانداری خراسانرضوی در پایان به لزوم حضور فعال اجتماع نخبگانی در عرصۀ شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد.
سعیدرضا احمدیزاده؛ رئیس بنیاد نخبگان خراسانرضوی نیز ضمن بیان اقدامات انجامشده و برنامههای آتی این بنیاد، به تشکیل کارگروههای تخصصی اشاره کرد و گفت: سه کارگروه تخصصی شامل کارگروههای آب و خشکسالی، توانمندسازی و هدایت شغلی و برنامهریزی شهری بر مبنای نیازهای موجود، در این بنیاد ایجاد شدهاند.
در ادامه، محمدرضا حیدری؛ رئیس شورایاسلامیشهر مشهد مقدس با اشاره به لزوم حضور فعال اجتماع نخبگانی در ادارۀ شهر، گفت: انتظارت نخبگانی، انتظارات به حقی است که باید در بخشهای مختلف برآورده شود.
وی با اشاره به ضرورت زمینهسازی برای پیوند و ارتباط نخبگان با بدنۀ اجتماعی و اجرایی استان، افزود: شورایاسلامیشهر مشهد مقدس به منظور انجام بهتر وظایف خود به توان نخبگانی نیاز دارد که در صدد است این مهم را از طریق ارتباط با بنیاد نخبگان استان پیگیری کند.
حیدری ادامه داد: تصمیمگیری بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی، یکی از بحثهای محوری مطرح شده در برنامههای دوره جدید شورای شهر است. تصیمات باید پشتوانه علمی و کارشناسی داشته باشند و از ظرفیت نخبگان و دانشجویان نیز برای این امر استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه موضوع حملونقل و ترافیک، محیطزیست و آلودگی هوا، بافت فرسوده و مراکز کمبرخوردار از دیگر چالش های مدیریت شهری است، یادآور شد: رفع همیشگی این چالشها تنها با اتکا به اندیشۀ نخبگانی امکانپذیر است که امید است با ارائه راهکارهای دانشبنیان و عملی آنان میسر شود.
حیدری با بیان اینکه در شورای شهر مشهد، از مجموع 15 عضو منتخب، 8 نفر عضو هیئتعلمی دانشگاه هستند، اظهار داشت: این مهم فرصت مغتنمی برای شهر است که افراد بتوانند در قالب پرورژههای کاربردی، مشکلات و مسائل استان را رفع کنند.
لازم به ذکر است در ابتدا این نشست، جمعی از نخبگان، اساتید و استعدادهایبرتر به بیان نظرات و انتقادات خود پرداختند. اجرای برنامه درازمدت فرهنگسازی در کشور و گسترش کارآفرینی دانشبنیان، حمایت از طرحها و ایدههای برتر دانشگاهی، افزایش تعداد سهمیه دکتری دانشگاه فردوسی، تقویت بدنه ارتباطی دولت و نخبگان، جلوگیری و ریشهیابی تمایل نخبگان به خروج از کشور و مداخلهگری صاحبنظران نخبگانی در عرصههای اجتماعی و سیاسی، تشکیل کارگروه های تخصصی و استفاده نخبگان به تناسب نوع استعدادشان از مهمترین نظرات نخبگان و استعدادهای برتر در این جلسه بود.