به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ اولین دورۀ تخصصی خبرنگاری علم و فناوری استان لرستان توسط بنیاد نخبگان استان لرستان و با مشارکت ستاد توسعۀ فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در خرمآباد برگزار شد.
حمزه امیری؛ رئیس بنیاد نخبگان لرستان در این خصوص گفت: این دوره نظر به لزوم ایجاد سازوکار لازم جهت تقویت فرهنگ فناوری و کارآفرینی در استان لرستان با عنایت به ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه موجود، همچنین با توجه به توسعه و بروز زنجیره رویدادهای کارآفرینی، ایجاد شتابدهندهها، پارکهای علموفناوری و مراکز رشد از نقطه شروع تا توسعه در استان و کشور، برگزار شده است.
وی افزود: اهمیت و لزوم برگزاری این گونه دورههای تخصصی در استان و جهتدادن رسانههای مکتوب و دیداری از رسالتهای نظام علمی و فناوری است.
امیری اضافه کرد: مهارتافزایی خبرنگاران و روابطعمومیهای مراکز علمی و فناورانۀ استان و همچنین رسانههای محلی، مهمترین رویکرد دورۀ تخصصی خبرنگاری علم و فناوری است.
حجتالاسلام حمیدرضا حنان؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان نیز، گفت: بشر در طول تاریخ سه دورۀ تسلط قدرت، ثروت و اطلاعات را پشت سر نهاده و در عصر حاضر که عصر تسلط اطلاعات بر زندگی انسان است، نقش خبرنگاران به عنوان حاملان آگاهی و اخبار بسیار پر رنگ و غیرقابل انکار است.
وی افزود: مهمترین عاملی که میتواند موجب موفقیت یک خبرنگار در عصر حاضر شود، سواد رسانهای است که میتواند در کنار خلاقیت، موجب تسلط بهتر خبرنگاران بر منابع اخبار و اطلاعات، قدرت ارزیابی درست و قدرت نقد و انتقاد مؤثر و دقیق شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان با اشاره به اینکه یک خبرنگار موفق باید نقاد باشد و نه نقال، تصریح کرد: لازمۀ ارتقاء بیش از پیش جایگاه نقد و انتقاد در فضای رسانهای کشور، حرکت به سمت خبرنگاری علمی و بیشتر شدن سواد رسانهای اصحاب رسانه و مطبوعات کشور است.
لازم به ذکر است، دورۀ تخصصی خبرنگاری علم و فناوری با تدریس اساتید برجستۀ علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و با سرفصلهای سوژهیابی علمی و سبکهای خبری، مصاحبه مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی علمی، ژورنالیسم علمی آنلاین و گزارش مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی علمی برگزار شد.