به گزارش روابط عمومي بنياد ملي نخبگان، دکتر رحیم قاسمیه رییس بنیاد نخبگان استان بوشهر در مراسم افتتاحیه جشنواره منطقه ای اختراعات خلیج فارس گفت: فرایند تجاری سازی و صنعتی کردن اختراعات از جمله دغدغه های مخترعان و فعالان اقتصادی است که نیازمند تشکیل شبکه ارتباطی است.
وی افزود: بخش تجاری سازی جشنواره خلیج فارس با هدف نهادینه ساختن فرهنگ تجاری سازی و کسب ثروت از دانش و هدف راهبردی تبدیل ایده به محصول ایجاد شده است.
به گفته دكتر قاسميه جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی اختراعات خلیج فارس نمایش اختراعات جوانان مبتکر و تجلی اراده و عزم جوانان جنوب کشور برای خودکفایی ایران است.
وي با بيان اينكه بیشترین اختراعات و مبتکران شرکت کننده دراین جشنواره از استان های فارس، خوزستان و بوشهر هستند،تصريح كرد: 20 نفر از مخترعان حاضر در این جشنواره مدرک دکترا دارند که بیشترین آنها از استان بوشهر و 20 نفر از مبتکران نیز زن هستند.
رییس بنیاد نخبگان استان بوشهر اضافه کرد: اختراعات در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی، شیمی، مکانیک، مواد و متالوژی، برق، الکترونیک و کنترل، کامپیوتر و IT، عمران کشاورزی، مواد غذایی و حوزه پزشکی است که در صورت تایید از سوی گروه داوران می توانند از اعتبار پژوهشی 30تا50 میلیون ریالی و تسهیلات نظام وظیفه بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
وی یادآور شد: بخش تجاری سازی جشنواره خلیج فارس با هدف نهادینه ساختن فرهنگ تجاری سازی و کسب ثروت از دانش و هدف راهبردی تبدیل ایده به محصول ایجاد شده است.
دکترقاسمیه اظهار کرد: در این بخش بیش از 20 اختراع تجاری سازی شده از مخترعان زیر پوشش بنیاد ملی نخبگان، نوآوران و پژوهشگران استان های شرکت کننده در قالب اشخاص حقیقی یا شرکت های خصوصی به منظور جذب سرمایه گذار برای تولید و یا تکمیل طرح ارایه شده است.
رییس ستاد برگزاری جشنواره نوآوری و شکوفایی منطقه ای اختراعات خلیج فارس گفت: دالان تسهیل کنندگان به عنوان یکی از بخش های مهم بخش تجاری سازی در خلال برگزاری جشنواره به مشاوره حقوقی مخترعان، مشاوره تهیه طرح کسب و کار و ارزش گذاری محصول می پردازد.
دکترقاسمیه از برپايي اتاق مذاکره سرمایه گذاران ( cip ) در اين جشنواره خبر داد و گفت: این بخش با هدف نظارت بر قراردادهای در حال انعقاد میان مخترعان و سرمایه گذاران پیش بینی شده و زمینه مناسبی برای گفت وگو و تبادل نظر در مورد سرمایه گذاری و ارتباط موثر میان سرمایه گذاران و مخترعان است.
وی افزود: برای این که بتوانیم نیازهای استان ها و کشور را در اختیار مخترعان و نوآوران قرار دهیم، از همه سازمان ها، ارگان ها و شرکت های بزرگ دولتی و خصوصی کشور دعوت شده تا اگر در زمینه خاصی نیاز به فناوری و نوآوری دارند، با دریافت غرفه ای نیازهای تکنولوژی و علمی خود را اعلام کنند.
دکترقاسمیه یادآور شد: در این بخش سعی شده تا از موسسه هایی که به تجاری سازی اختراعات کمک می کنند مانند صندوق های مختلفی که تسهیلاتی در اختیار نوآوران قرار می دهند و همچنین موسسه های مشاوره ای و دیگر مراکزی که امکان سرمایه گذاری ریسک پذیر دارند، دعوت شود تا به تجاری سازی اختراعات ارایه شده در این جشنواره کمک کنند.
وی ادامه داد: : تشکیل کارگاه آموزشی مفید و ضروری مورد نیاز نوآوران یکی از بخش های تاثیر گذار جشنواره است که شرکت برای عموم نیز آزاد است و به وسیله اساتید متخصص و صاحب نظر تدریس می شود.
وی اضافه کرد: مبانی خلاقیت، ایده پردازی و توسعه ایده، فرآیند تجاری سازی محصولات دانش بنیان، آموزش و تهیه طرح کسب و کارBP، کارگاه آموزشی با رویکرد تغذیه و سلامت از عناوین این کارگاهها است.
رییس بنیاد نخبگان استان بوشهر گفت: بخش تغذیه و سلامت با محوریت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز با رویکرد هدفمند و اختصاصی کردن جشنواره اختراعات از سوی بنیادملی نخبگان در جشنواره منطقه ای خلیج فارس ایجاد شده است. این بخش با رویکرد فرهنگ سازی، مشاوره در بخش تغذیه و سلامت تن و روان جامعه و تغذیه راه اندازی شده است.
وی افزود: در این بخش با حضور معاونت های پژوهش، غذا و دارو، بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی به مشاوره رایگان در امور تغذیه، ارایه مطالب آموزشی تغذیه به صورت بروشور، سنجش bmi و توصیه های رژیمی، پخش تیزرهای آموزشی تغذیه ای، غرفه های مواد غذایی ویژه مجوز دار مراکز معتبر، کارگاه آموزشی با رویکرد تغذیه و سلامت تن و روان، حضور متخصص و مشاوران حوزه سلامت برای ایراد سخنرانی و مشاوره انجام می شود.