محمد حسینی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر لزوم نهادینهشدن اقتصاد مقاومتی در جامعه، گفت: اقتصاد مقاومتی باید به عنوان یک گفتمان عمومی در جامعه مطرح شود.
اقدام و عمل؛ دولت-ملت؛ امیدوار و استوار
وی اجتماع نخبگانی را سرمایه کشور برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: همه قدرتهای اقتصادی دنیا جایگاه امروز خود را با تکیه بر داشتهها و ظرفیتهای بومی خود بهدست آوردهاند.
حسینی ادامه داد: نباید داشتهها و قابلیتهای نیرویانسانی بومی را نادیده گرفت بلکه باید فرهنگ بهکارگیری این افراد را در جامعه نهادینه کرد و از سوی دیگر نیز حمایت از این افراد را در اولویت کاری قرار داد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: یکی از مهمترین جنبههای حمایتی از نخبگان، تسهیل ورود و موفقیت آنان در بازارکار و سرمایه است. به عبارت دیگر عرصه ایده تا تولید و پس از آن فروش باید برای ورود نخبگان فراهم باشد.
نماینده مردم تفرش در مجلس اظهار داشت: تا زمانیکه محصول تولیده شده به فروش نرسد، چرخه تولید کامل نمیشود. به همین دلیلی یکی از اقدامات اساسی نهادینه کردن فرهنگ خرید کالای ایرانی مخصوصاً دانشبنیان است. با اینحال، متاسفانه در مواردی که کالا خارجی در بازار وجود دارد، مصرفکننده نمونه ایرانی باکیفیت را خریداری نمیکند.
حسینی با اشاره به لزوم حمایت از شرکتهای دانشبنیان، این شرکتها را محلی برای تبدیل علوم جدید به محصول و یا خدمتی نو تعریف کرد و بیان داشت: با وجود اینترنت و رسانههای قدرتمند، رقابت در بازارسرمایه بسیار پیچیده است چرا که هر روز محصولی نو با ویژگیهایی منحصربفرد به بازار عرضه میشود. در چنین شرایطی حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فراهمکردن زمینه مناسب برای ماندن آنها در رقابت امری مهم ضروری است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در شرایط کنونی نباید تنها به دنیال استخدام دانشآموختگان بود چراکه این اقدام تنها دولت را بزرگ میکند که این خود مشکلات عدیدهای را در پی خواهد داشت اما اگر به جای استخدام دولتی، شرکتهای دانشبنیان در کشور گسترش یابند نه نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده بیکار میماند و نه داشتهها و مهارتهای افراد هدر میرود.
وی با اشاره به تراکم قانون در بخش دانشبنیان و حمایت از نخبگان، گفت: متأسفانه قوانین بسیاری در این بخش وجود دارد که بخش بیشتر آن الزامات و تضمین اجرایی مشخصی ندارند. به همیندلیل عملاً غیرکاربردی هستند. و این قوانین به یکی از معضلات اجتماع نخبگانی تبدیل شده است.
نماینده مردم تفرش در مجلس ادامه داد: یکی از دلایل عدمرغبت برخی از سرمایهگذاران به حضور در عرصه دانشبنیان، عدمتضمین قانونی سنوات است. به عبارت دیگر سرمایهگذار به دلیل فقدان پشتیبانی قانون، برای ورود به حوزه دانشبنیان و سرمایهگذاری روی ایدههای نخبگانی ریسک نمیکند.
وی در پایان گسترش تعامل بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمیوفناوری رئیسجمهور را اقدامی مناسب برای تسریع در روند حمایتی از نخبگان و ایدههای آنان دانست.
اقدام و عمل؛ دولت-ملت؛ امیدوار و استوار