پرویش؛ دانشجوی دکتری تاریخاسلام گفت: دانشآموختگان علومانسانی میتوانند ارتباطی نظاممند با صنایع مرتبط با حوزه فرهنگ، مانند سینما و نشر داشته باشند.
محسن پرویش؛ دانشجویبرتر دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) قزوین در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم حمایت از اجتماع نخبگانی، گفت: حمایت در تسهیلات مالی محدود نمیشود.
وی افزود: در برخی موارد فراهمشدن امکان استفاده از منابع و یا کتابخانهها و یا حتی حضور در دورهتحقیقاتی خاصی بیش از اعطای کمکهزینه مالی میتواند برای فرد مفید باشد.
پرویش ادامه داد: یکی از مشکلات دانشجویان دکتری شاخه علومانسانی، استفاده از اسناد است. متأسفانه این دانشجویان یا به اسناد دسترسی ندارند و یا برای استفاده از آنها باید زمانی طولانی را در بروکراسی اداری طی کنند.
دانشجوی دکتری تاریخاسلام با اشاره به آئیننامههای بنیاد ملی نخبگان، تصریح کرد: عملکرد این بنیاد در سه سال اخیر بسیار خوب بوده است بهطوری که بخش قابلتوجهی از مشکلات و نیازهای دانشجویان خاصه در مقاطع تحصیلاتتکمیلی را رفع میکند.
وی با بیان اینکه اعطای کمکمالیِ بیتکلف منطق قابلدفاعی ندارد، یادآور شد: یکی از اقدامات مناسب بنیاد ملی نخبگان پرداخت کمکهزینه مالی در قبال انجام کار در دانشگاه است. این روند علاوه بر اینکه مسئلهمالی دانشجو را مرتفع میکند، مهارت و توان او را برای حضور در اشتغال واقعی نیز افزایش میدهد.
دانشجویبرتر دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) قزوین، فرصت مطالعاتی را یکی از نقاط عطف آئیننامه جایزههای تحصیلی توصیف کرد و اظهار داشت: حضور در این دوره نقش بسزایی در ارتقاء توانمندی پژوهشی افراد دارد. از سوی دیگر بستر لازم برای برقراری ارتباطات علمی دوسویه را نیز فراهم میکند البته بهشرطی که فرد برای برخوداری از این تسهیل هدف داشته باشد. بهعبارت دیگر استفاده از امکانهای مالی تنها انگیزه مستعدبرتر برای حضور در فرصت مطالعاتی نباشد.
پرویش با اشاره به اهمیت نظارت بر عملکرد مستعدانبرتر، اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان باید در کنار اعطای تسهیلات برای فرصت مطالعاتی، موضوع نظارت و رصد عملکرد مشمولان را نیز جدی بگیرد تا فرد خود را در قبال برخورداری از این امکان مسوؤل بداند. یکی از اقدامات مفید در این حوزه میتواند «گزارشکار خواهی» از مستعدانبرتر باشد.
دانشجویبرتر دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) قزوین در ادامه با اشاره به موضوع اشتغال، بیان داشت: مشکلات موجود در بازارکار خاصه در علومانسانی سبب میشود فرد علیرغم توان، علاقه و انگیزه لازم، ادامه تحصیل دهد. بهعبارت دیگر اگر فضای اشتغال ساماندهی شود، بسیاری از دانشجویان پس از دوره کارشناسی جذب بازارکار میشوند و تنها افرادی به مقاطع بالاتر میروند که از انگیزههای پژوهشی و مطالعاتی بالایی برخوردار هستند.
وی افزود: در شرایط کنونی که استخدامدولتی و دانشگاهی محدود شده است، تسهیلات بنیاد ملی نخبگان و اعطای اولویتاستخدامی به مشمولان آئیننامه جایزه تحصیلی میتواند تا حد بسیاری مشکلات موجود را حل کند. از سوی دیگر حضور در مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی نیز راهکار مناسبی است.
دانشجوی دکتری تاریخاسلام در پایان خاطرنشان کرد: دانشآموختگان علومانسانی میتوانند ارتباطی نظاممند با صنایع مرتبط با حوزه فرهنگ، مانند سینما و نشر داشته باشند که متأسفانه بهدلیل عدمشناخت این افراد از بازارکار تخصص خود و از سوی دیگر عدماعتماد صنایع فرهنگی به دانشآموختگان دانشگاهی این مهم تاکنون میسر نشده است.