دکتر عماد جمعهزاده، دانشآموخته برتر دانشگاه شهید باهنر کرمان و فنآور برتر استان کرمان در هفته پژوهش، در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه با حمایت بنیاد و استفاده از اعتبار پژوهشی کاظمی آشتیانی "ویژه استاد یاران جوان" توانسته است به دانشفنی در صنعت مکانیک برسد، گفت: در سال 88 جایزه سطح 2 اختراعات را دریافت کردم و بعد از آن با استفاده از تسهیلات سربازی، به مدت یکسال برای تحقیق و پژوهش راهی ایتالیا شدم. البته در سال 91 نیز از امکان سفر حج عمره بنیاد ملی نخبگان ویژه مستعدان برتر استفاده کردهام.
فنآور برتر استان کرمان در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت تسهیلات اعطایی بنیاد ملی در ترغیب و تشویق نخبگان و صاحبان استعداد برتر برای حضور در عرصه تجاریسازی و تبدیل علم به ثروت افزود: در حوزه تجایسازی، فرهنگسازی بیش از هر عامل دیگری مهم است؛ البته نیاز اصلی نخبگان و صاحبان استعداد برتر در حوزه تجاریسازی و اقتصاد دانشبنیان، فرهنگسازی، مسیریابی و نظارت است.
دانشآموخته برتر دانشگاه شهید باهنر کرمان با تأکید بر اینکه باید در جامعه تولید ثروت از علم به عنوان یک ارزش نهادینه شود، خاطرنشان کرد: قدرت امروز کشورهای پیشرفته قدرت علمی و فناوری است؛ اگر کشوری در این حوزه قدرتمند شود براحتی میتواند در مقابل تحریمها و تهدیدهای کشور بزرگ مقاوت کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه کشور در چندسال اخیر به این نتیجه رسیده است که تنها راه توسعه پایدار، رشد علمی و جهش فناوری است؛ البته چرخ علم و فناوری باید بدست نخبگان و متخصصان این امر سپرده شود تا این افراد بتوانند با کاربردی کردن پژوهشهای خود کشور را به نقطه مطلوب برسانند.
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در ادامه با بیان اینکه پژوهشها باید به سمت تولید محصول حرکت کنند، گفت: تعداد مقالات علمی جامعه دانشگاهی کشور زیاد است اما آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد استفاده از آنها است. مقالات و تحقیقات باید در جهت رفع نیاز کشور در زمینههای مختلف انجام شود.
وی در پایان با اشاره به کمبود امکانات و فضای آموزشی-پژوهشی در استان کرمان، جذب سرمایهگذار را بهترین راه حل برون رفت از این مشکل دانست.