رییس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: ایجاد انگیزه و تقویت فرهنگ کارآفرینی و فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان پیشنیاز موفقیت دانشآموختگان و دانشجویان در عرصه دانشبنیان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حبیب شریف؛ رییس بنیاد نخبگان فارس در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی-عملی تور نوآوری در شیراز، گفت: تحقق اهداف تعیین شده در حوزه دانشبنیان به مقدماتی نیاز دارد که از آن جمله میتوان به ایجاد انگیزه بین دانشجویان و تقویت فرهنگ کارآفرینی بین آنان اشاره کرد.
وی افزود: مهارت افزایی در دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی درخصوص نحوه شکلگیری کسبوکارهای نوپا (startup) با محتوای آموزشی متفاوت توسط مربیان متخصص در حوزه کارآفرینی و شرکتهای دانشبنیان از اهداف این کارگاه بود.
رییس بنیاد نخبگان فارس اضافه کرد: آشنایی با ادبیات کسبوکار و فرآیند تبدیل ایده به محصول و نهایتاً حصول ثروت از رویکردهای مهم بنیاد نخبگان فارس در این قبیل برنامهها است.
در همین رابطه در چند ماه گذشته با حمایت معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری سه رویداد کارآفرینی در شیراز برگزار شد. در این کارگاه نیز شرکتکنندگان با کلیات مفاهیم اقتصاد دانشبنیان، نحوه ایجاد شرکتهای دانشبنیان و در نهایت فرآیند شروع یک کسبوکار نوپا در قالب کارگاههای آموزشی مختلف از جمله: فرآیند شروع کسبوکارهای مسئله محور،کارگاه عملی اصول تیمسازی با ابزار ششکلاه تفکر، کارگاه عملی آموزش تکنیک نگاه عمیق و کارگاه عملی ساخت نمونه اولیه MVP، آشنا شدند.
شریف خاطرنشان کرد: از ابتدای شروع به کار دولت، معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری توسعه و رونق شرکتهای دانشبنیان را به عنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، در اولویت برنامههای خود قرار داد، چراکه معتقد است توسعهپایدار از راه تحقق اقتصاد دانشبنیان میسر میشود.
وی در پایان تأکید کرد: برنامههای بنیاد نخبگان فارس با محوریت کارآفرینی تنها مختص دانشجویان و افراد تحت حمایت بنیاد نیست بلکه تمام دانشجویان و حتی کلیه افراد و آحاد مختلف جامعه نیز میتوانند در این برنامهها شرکت کنند.
لازم به ذکر است در حاشیه این کارگاه برنامههای جانبی برای توانافزایی و فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان مستعدانبرتر برگزار شد که میتوان به آشنایی با مفاهیم اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای نوپا (startup)، کارگاه عملی مهارت تفکر خلاق و خلاقیت، فرآیند راهاندازی شرکتهای نوپا مبتنی بر حل مساله (کارگاه تعریف مساله و حل مساله)، فرایند شروع کسب و کار نوپا، کارگاه عملی مشاهده، آشنایی با اصول کار تیمی و تیم سازی برای کسب و کار نوپا، کارگاه نمونهسازی و تفکر طراحی و همچنین تهیه و تدوین مدل کسب و کار (BM) اشاره کرد.