یکپارچگی و همگرایی پتانسیلهای علمی کشور ضرورت دارد
نماینده مردم کنگان در مجلس شواری اسلامی، حمایت از نخبگان و متخصصان و سوق دادن آنان به سمت تبدیل علم به فناوری و محصول دانشبنیان را از ملزومات کشور دانست و گفت: اگر مسئولان به اقتصاد دانشبنیان باور دارند باید در تعامل دوسویه با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری، تمام ظرفیت و داشته خود را برای بروز اندیشه نخبگان و متخصصان بکار گیرند.
نماینده مردم کنگان در مجلس شواری اسلامی، حمایت از نخبگان و متخصصان و سوق دادن آنان به سمت تبدیل علم به فناوری و محصول دانشبنیان را از ملزومات کشور دانست و گفت: اگر مسئولان به اقتصاد دانشبنیان باور دارند باید در تعامل دوسویه با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری، تمام ظرفیت و داشته خود را برای بروز اندیشه نخبگان و متخصصان بکار گیرند.
موسی احمدی؛ عضو کمیسیون انرژی و نماینده مردم کنگان در مجلس شواری اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان حضور تعداد بالای فارغالتحصیلان دانشگاهی را فرصتی مغتنم برای کشور دانست و گفت: برخورداری از این نیروی بیبدیل میتواند کشور را در کمترین بازه زمانی به توسعه و پیشرفت برساند.
وی افزود: سطح علمی دانشجویان ایرانی به اندازهای خوب است که غالب آنان میتوانند به راحتی در بهترین دانشگاهها و مراکز علمی دنیا پذیرش بگیرند. از سوی دیگر در حوزه اختراع نیز مستعدانی در کشور حضور دارند که بعضاً توانستهاند اختراع خود را به ثبت بینالمللی برسانند.
احمدی، جهتدهی به فعالیتهای جامعه نخبگانی را از ضروریات روز کشور دانست و اظهار داشت: نباید انرژی این پتانسیل بینظیر تنها در راه تئوری علم صرف شود بلکه باید با فراهمکردن بستر مناسب عرصه را برای تبدیل دستاوردهای علمی آنان به محصول عینی باز کرد. متاسفانه پیش از این بخش زیادی از پتانسیل نخبگان و مستعدانبرتر صرف چاپ مقالات صرفاً تئوری شده است در حالیکه با گسترش نگاه تجاریسازی میتوان ارزشافزوده بسیاری بدست آورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس، راهاندازی و فعالیت در شرکتهای دانشبنیان را یکی از بهترین مسیرها برای کاربردیکردن علم دانست و ادامه داد: باتوجه به ظرفیتهای بکر پنهان و پیدای اقتصادی کشور و همچنین حضور نیروی خلاق و متفکر و صاحب اندیشه، نیل به اهداف معین در اقتصاد دانشبنیان دور از دسترس نیست. تزریق علم به اقتصاد هم علم را به منصهی ظهور میرساند، هم اقتصاد را از تکمحصولی بودن رهایی میدهد و هم با استفاده صحیح از منایع طبیعی و معادن زیرزمینی و تبدیل آنها به ارزشافزوده، از خامفروشی پیشگیری میکند.
نماینده مردم کنگان در مجلس ادامه داد: استقلال اقتصادی میسر نمیشود مگر از راه حصول دانشفنی. مادامی که اقتصاد جامعه نفتمحور و منبعمحور باشد هر تنش سیاسی در خارج از مرزها میتواند اقتصاد کشور را با چالشهای جدی روبرو کند. به همین دلیل حمایت از نخبگان و متخصصان و سوق دادن آنان به سمت تبدیل علم به فناوری و محصول دانشبنیان از ملزومات کشور است.
احمدی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان در طول مدت گذشته خاصه در دوره جدید در حوزه هدایت و حمایت از نخبگان و مستعدانبرتر کارنامه قابل قبولی دارد اما نباید انتظار داشت این نهاد به تنهایی و با امکانات محدود جور همه دستگاهها و نهادهای کشور را بکشد. اگر مسئولان به اقتصاد دانشبنیان باور دارند باید در تعامل دوسویه با بنیاد ملی نخبگان تمام ظرفیت و داشته خود را برای به بروز رسیدن اندیشه نخبگان و متخصصان بکار گیرند. این بنیاد نیز باید طرحها و پروژههایی را که قابلیت عملیاتیشدن دارند در اولویتکاری خود قرار دهد.
وی در پایان با تأکید بر لزوم پرهیز از موازیکاری علمی-پژوهشی متخصصان و محققان، تعریف پروژههای مشترک را یکی از راههای همگرا کردن جامعهای علمی عنوان و تصریح کرد: در برخی مواقع چند محقق در چند نقطه مختلف روی یک پروژه علمی واحد کار میکنند که این سبب میشود بخش قابل توجهی از توان اندیشهای کشور به دلیل موازیکاری از بین برود. در دنیای امروز که علم هر آن در حال پیشرفت و توسعه است، محقق نباید جزیرهای عمل کند. در این حوزه نیز نهادهایی مانند وزارت علوم و یا معاونت علمیوفناوری رئیسجمهور باید ورود پیدا کنند تا بتوانند همه پتانسیلهای علمی را یکپارچه و همگرا کنند.