به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای ایجاد تعامل و هماهنگی بیندستگاهی به منظور افزایش حمایت معنوی و مادی از اجتماع نخبگانی، رئیس بنیاد نخبگان استان خراسانجنوبی و جمعی از مدیران و سرآمدان استان با نمایندۀ ولیفقیه در خراسانجنوبی دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست، حجتالاسلاموالمسلمین سید علیرضا عبادی؛ نمایندۀ ولیفقیه در خراسانجنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: نخبگان و کمالات به دست آمده آنان را باید به عنوان نمونه و اسوه به جامعه و مخصوصاً نسل جوان شناساند.
وی افزود: انسان موجودی نامتناهی است اما در سیر به سمت کمال نباید زمینگیر شود بلکه باید استعدادهای بالقوه خود را به فعلیت برساند. اولین منزل به سمت کمال یقضه و بیداری است که در مقابل بدترین آفت که همان غفلت است، قرار دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین عبادی ادامه داد: بزرگترین خدمت نسبت به افراد و جامعه این است که بتوان در آنان یقضه ایجاد کرد تا بیدار شوند و به خودشان، استعدادشان و هدفشان توجه کنند.
نمایندۀ ولیفقیه در خراسانجنوبی اضافه کرد: یکی از راههای بیدار کردن انسانها این است که نخبگان و کمالات به دست آمده آنان به عنوان نمونه و اسوه به جامعه و مخصوصاً نسل جوان، شناسانده شوند.
امام جمعه بیرجند تصریح کرد: امروز تهاجمات فرهنگی بسیاری از ناحیه دشمن ایجاد میشود اما باید متوجه بود که بزرگترین دشمن انسان، نفس اوست. در بعضی از روایات وارد شده که زمانی خواهد آمد که هم بدترین زمان و هم بهترین زمان باشد و ما امروز در همین زمان قرار داریم زیرا امکاناتی که امروز برای رشد در جامعه وجود دارد، هرگز نبوده اما به شرط اینکه انسان بیدار و هوشیار، بتواند خودش را از آفتها حفظ کند.
حجتالاسلاموالمسلمین عبادی تأکید کرد: معرفی نخبگان به جوانان نباید به روشهای مرسوم محدود شود بلکه به صورت حضوری و یا مکتوب به جوان تفهیم شود تا هم خودش را آماده کند تا موانع را از سر راه بردارد و هم امیدوار باشد که راهی که در پیش میگیرد، شدنی است.
وی با بیان اینکه فرهنگ اگر نابود شود دیگر قابل بازسازی نیست و بعید است که به جای اولش برگردد، اضافه کرد: در جهت حفظ فرهنگ خراسانجنوبی، چه فرهنگ مکتوب و چه فرهنگ معمول، باید تلاش کرد زیرا آفتهای زیادی آن را تهدید میکند.
سید سعیدرضا احمدیزاده؛ رئیس بنیاد نخبگان نیز در این جلسه گفت: باید اقداماتی انجام شود که خراسانجنوبی با عنوان علم و ادب و ایمان در جامعه معرفی شود.
وی افزود: برندسازی و الگوسازی از نخبگان و مشاهیر، سبب جهتدهی مستعدان و جوانان خواهد شد؛ علاوه بر آن باید یک مرکز فرهنگی و پژوهشی برای شناخت مفاخر و مشاهیر و تحقیقات پژوهشی در این رابطه به کمک تمامی دستگاههای اجرایی ایجاد شود.