به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ علیحسین صابری؛ رئیس بنیاد نخبگان خوزستان با اشاره به رسالت بنیاد ملی نخبگان، شناسایی، هدایت و حمایت از اجتماع نخبگانی را مهمترین رسالت این بنیاد دانست و گفت: برنامههای بنیاد متنوع است و همۀ اقشار نخبگانی از دانشآموزان تا سرآمدان و نخبگان را پوشش میدهد.
وی افزود: رویکرد فرهنگی در همۀ برنامههای بنیاد نخبگان استان وجود دارد و این مهم منطبق بر مأموریتهای تعیینشده است. به همین دلیل نهادی مانند جهاد دانشگاهی میتواند نقش مهمی در اجرای برنامههای مصوب بنیاد ملی نخبگان در خوزستان داشته باشد.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان زمینهسازی برای توسعۀ فرهنگ کارآفرینی و آموزش به مستعدانبرتر را از دیگر محورهای اصلی در طراحی و اجرای برنامههای نخبگانی در استان برشمرد و ادامه داد: کمک به ایجاد کسبوکار نوپا و دانشبنیان و زمینهسازی برای توسعۀ اشتغالزایی پایدار از جمله اهداف اصلی بنیاد نخبگان استان است.
صابری با اشاره به لزوم ایجاد فرهنگ نخبگانی در استان، تصریح کرد: بسیاری از مستعدان بومی اطلاع مناسب و دقیقی از تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان ندارند که در همین راستا بنیاد نخبگان استان تلاش کرد در قالب برگزاری کارگاههایی در دانشگاههای بزرگ استان مانند علومپزشکی اهواز، جندیشاپور و صنعتنفت، این نقیصه را برطرف کند. در این بین، نباید و نمیشود از نقش مهم رسانهها چشمپوشی کرد چراکه رسانه میتواند به خوبی در توسعۀ فرهنگ نخبگانی نقشآفرینی کند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر خوزستان در منابع طبیعی و موقعیت استراتژیک این استان، بر لزوم حفظ و نگهداشت نخبگانی تأکید کرد.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان یادآور شد: شناسایی افراد تأثیرگذار در بخشهای مختلف استان نیز یکی از اقدامات در سال جاری است که در این زمینه فعلاً با شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان آب همکاریهای اولیه آغاز شده است. علاوه بر آن تلاش بر این است تا در قالب اعطای بورسهای تحصیلی به مستعدانبرتر از سوی شرکتهای خصوصی، هم کیفیت حمایت از آنان بهینه و هم زمینۀ لازم بریا اشتغال مستعدانبرتر در شرکتها و بخشهای خصوصی فراهم شود.
وی در پایان تأکید کرد: بنیاد نخبگان استان میتواند بهترین محل برای شناسایی و حل مشکلات جاری و زمینهسازی برای توسعۀ منطقهای باشد چراکه میتواند مهمترین رکن نیل به این اهداف یعنی نیرویانسانی متخصص و متعهد را تأمین کند اما باید دانست بنیاد نخبگان استانی تنها زمانی به اثرگذاری تعیینشده میرسد که دستگاههای دروناستانی خود را موظف و مکلف به همکاری و تعامل با آن بدانند.