به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است که یک فرد در طول زندگی خود بایستی اتخاذ کند. بدین منظور هر پسر و دختری برای داشتن یک ازدواج موفق نیازمند یادگیری مهارتهایی هستند که با هم بودنشان را سادهتر، عاشقانهتر و سازگارانهتر میکند.
به همین منظور، در راستای برنامههای آموزشی-تربیتی بنیاد ملی نخبگان برای نهادینهکردن ارزشهای اخلاق اسلامی و به منظور توانمندسازی و هدایت مستعدانبرتر، کارگاه آموشی «ازدواج موفق و مهارتهای قبل و بعد از ازدواج» به همت بنیاد نخبگان استان اردبیل برگزار شد.
در این کارگاه، مولایی؛ کارشناس و مشاور امور خانواده، ابتدا به دلایل و ضرورت ازدواج اشاره کرد و با توجه به احادیث و روایات متعدد، اهمیت این موضوع را بیان کرد.
وی رسیدن به آرامش در بالین خانواده را مهمترین نتیجۀ یک ازدواج موفق دانست و در ادامه عوامل مؤثر و بسیار مهم روانشناختی در خصوص انتخاب درست و تصمیمگیریهای قبل، حین و بعد از ازدواج را بیان کرد و چالشهای پیشروی فرد را تشریح کرد.
مولایی کسب مهارتهایی همچون خودشناسی، تصمیمگیری، ارتباط مؤثر، ابراز عاطفه و صمیمیت، همدلی و همراهی و توانایی حل اختلاف را برخی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای افراد در همه مراحل ازدواج و زندگی پس از آن دانست.
وی ازدواج و بررسی تمامی نکات اخلاقی طرف مقابل را مهم دانست و چالشها و آسیبهای آشناییهای قبل از ازدواج را مورد بررسی قرار داد.
بیان قانون طلایی ازدواج موفق شامل اقدام به موقع، انتخاب مناسب مبتنی بر عقل و عاطفه و شناخت مسئولانه و در نهایت ارتباط مؤثر همراه با مراقبت، بخش دیگری از مطالب ارائه شده بود.
مولایی در پایان ازدواج را یک فرآیند و نه اتفاق ناگهانی دانست که با خودآگاهی آغاز، با شناخت فرد مقابل گسترش و در نهایت با حس مسئولیت متقابل ادامه مییابد.