به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری در راستای فعالیتهای تربیتی و آموزشی و با هدف پیشگیری از آسیبهای فردی و اجتماعی، ارتقاء سطح سلامت روان و توانمندسازی مستعدان برتر با کسب مهارتهای زندگی فردی و اجتماعی، کارگاه آموزشی «تکنیکهای تنظیم هیجانی (مدیریت خشم، اضطراب و نگرانی)» برگزار کرد.
در این کارگاه، طیبه شریفی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان، گفت: استرس یک تجربه هیجانی منفی است که با تغیرات بیوشیمیای، روانشناختی و رفتاری همراه میشود. در واقع استرس پیامد فرآیند ارزیابی فرد از تجارب تنشآفرین محیط است.
وی افزود: برگزاری چنین کارگاههایی لازم و ضروری است چرا که باید شیوۀ درست زیستن و سبک زندگی و تفکر افراد اصلاح شود.
شریفی تفاوتهای فردی، رابطه فرد و محیط و همچنین فرایند ارزیابی فرد را از عوامل تأثیرگذار بر تجربه استرس دانست و خاطرنشان کرد: این استرسها نیستند که فرد را دچار مشکل و تنش میکنند بلکه افراد باید یاد بگیرند چگونه با مشکلات و مسائل مقابله کنند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در ادامه فرایند کنترل و اداره توقعات با استفاده بهینه از منابع درونی خویشتن را، راه مقابله با خشم دانست و با اشاره به اینکه اگر هیجانات کنترل نشود، سلامت جسمی و روحی تهدید خواهند شد، اظهار داشت: هیجانها تا اندازهای حالتهای عاطفی ذهنی هستند و باعث میشوند فرد احساسات خاصی داشته باشد. به عبارت بهتر، هیجانها نوعی پاسخ فیزیولوژیکی هستند که بدن را برای سازگاری آماده میسازد.
عضو شورای علمی بنیاد نخبگان تصریح کرد: اضطراب (نگرانی)، افسردگی(غم) و خشم(عصبانیت) مهمترین هیجانهایی هستند که نیاز به مدیریت دارند. مهارت مدیریت هیجان به افراد کمک میکند بتوانند هیجانهای منفی خود را شناسایی و کنترل کنند؛ نه اینکه هیجانها بر آنان حاکم باشد و رفتارشان را رقم بزند.
شریفی تأکید کرد: هر چه خودآگاهی بیشتر شود، شناخت هیجان سریعتر صورت میگیرد، گفت: افکار اشتباه هیجانهای منفی تولید میکنند بنابراین لازم است، این افکار شناسایی، حذف، اصلاح و یا جایگزین شوند.
لازم به ذکر است، در پایان این نشست، جلسۀ پرسش و پاسخ با حضور مستعدانبرتر شرکتکننده برگزار شد.