به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ هفدهمین جلسه کارگروه گیاهاندارویی و طبسنتی استان کردستان در محل جهاد کشاورزی استان کردستان تشکیل شد.
در این نشست، رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان به بیان رسالت و اهداف کارگروههای تخصصی و شرحی از فرایندهای اجرا شده در کارگروه گیاهاندارویی و طبسنتی پرداخت و گفت: این کارگروه در تلاش است که نقشهراه گیاهان دارویی استان را تدوین و هماهنگی لازم میان کلیۀ دستگاههای اجرایی و پتانسیلهای منطقهای برقرار کند.
وی افزود: در ترسیم نقشۀ جامع علمی کشور به توسعۀ گیاهان دارویی اهمیت ویژه داده شده و با توجه به پتانسیل فلور گیاهی استان کردستان میتوان این حوزه را به عنوان یک مزیت بومی دانست.
صادقی ادامه داد: با بررسیهای بعمل آمده توسط کارگروه تخصصی، مشخص شد مشکلات سختافزاری و نرمافزاری فراوانی در مسیر توسعۀ گیاهاندارویی وجود دارد که امید است کارگروه بتواند در تسهیل مسیر و کمک به کشت اقلام با صرفۀ اقتصادی بتواند اثرگذار باشد.
رئیس بنیاد نخبگان کردستان اظهار داشت: با توجه به اینکه جهاد کشاورزی استان اقدامات مناسبی جهت دستهبندی کشاورزان متقاضی کشت گیاهاندارویی انجام داده است، با معرفی این افراد جهت استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و ایجاد حلقۀ واصل بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، میتوان کمک شایانی به رونق کشت و ایجاد صنایع تبدیلی در این حوزه کرد.
جعفری؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز گفت: علت توسعۀ دام سبک در استان کردستان، وجود گیاهان دارویی و فلور گیاهان دارویی در منطقه است.
وی با بیان اینکه امروز در اکثر جوامع صنعتی از داروهای گیاهی استفاده میشود، افزود: در کشورهای توسعهیافته بیشتر از جوشاندهها و دمنوشهای گیاهی استفاده میکنند؛ با اینحال، کشت گیاهاندارویی در استان کردستان مغفول مانده و باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد.
جعفری در پایان تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خود را در هر دو بخش سیاست ترویجی و ارائه تسهیلات، موظف به حضور فعال در بخش گیایهاندارویی میداند تا بتواند به عنوان مجموعهای اثرگذار در این مسیر حرکت کند.