به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سعیدرضا احمدیزاده؛ رئیس بنیاد نخبگان خراسانرضوی، با اشاره یه اینکه یکی از هنرهای حکومتها بکارگیری توان نخبگانی در چرخۀ خدمترسانی به جامعه است، گفت: در تمام کشورهای پیشرفته دنیا، نهادهایی با محوریت شناسایی و حمایت از اجتماع نخبگانی وجود دارد که هر یک بنابر مقتضیات خود، در قالب خاصی فعالیت میکنند.
وی افزود: برای شناسایی نخبگان به ابزار مناسب نیاز است. یکی از ابزار مناسب، رسانه است که میتوان با برخورداری مطلوب از آن، رغبت بیشتری در اجتماع نخبگانی برای حضور در برنامهها و طرحهای بنیاد ملی نخبگان ایجاد کرد. از سوی دیگر همۀ ارگانها و نهادها باید به موضوع نخبگان نگاه و تأکید ویژهای داشته باشند که البته استانداری خراسانرضوی جریان شبکۀ دانشگاهی و نخبگانی و بهطور منظم با این اجتماع در ارتباط است.
احمدیزاده با بیان اینکه خراسانرضوی یکی از استانهای نخبهپرور است، اظهار داشت: 1442 نفر در اجتماع نخبگانی استان در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارند که در این بین دانشگاه فردوسی مشهد بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر،159 مخترع برگزیده جشنوارههای رویش در سطح دو و سه در استان حضور دارند.
وی اضافه کرد: تکریم سرآمدان و دانشمندان یکی دیگر از راههای نهادینهشدن فرهنگ نخبگانی در بطن جامعه خاصه جامعه علمی و ترغیب و تشویق مستعدانبرتر به فعالیت بیشتر است.
احمدیزاده با اشاره به اینکه اساس پیشرفت بسیاری از کشورها، کار گروهی نخبگان است، تأکید کرد: یکی از راههای بکارگیری اجتماع نخبگان ایجاد و تقویت هستههای نخبگانی مسئلهمحور است که در این زمینه بنیاد ملی نخبگان ، شتابدهنده است.
احمدی زاده در پایان با اشاره به برنامههای بنیاد نخبگان استان خراسانرضوی یادآورشد: شرکت در هفته پژوهش، اردوهای جهادی، ادامه برنامۀ ملی شهاب، اردوهای علمی، بازدید علمی از خارج استان برای نخبگان، تدوین کتاب تاریخ شفاهی بزرگان استان، گردآوری اطلاع سرآمدان در شهرستانها از جمله اقدامات این بنیاد است و تعداد زیادی کارگاه آموزشی با کمک انجمنهای علمی برگزار خواهد شد.