به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هماندیشی اجتماع نخبگان خراسانجنوبی با حضور رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و سرپرست بنیاد نخبگان استان برگزار شد.
در این نشست، دکتر نصرتالله ضرغام؛ رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به چرایی ایجاد بنیاد ملی نخبگان، گفت: رئیس بنیاد، هیئتامنا و کارگروهها سه رکن اصلی بنیاد ملی نخبگان هستند.
وی افزود: شناسایی، هدایت و حمایت از اجتماع نخبگانی برای حضور فعال در چرخۀ خدمترسانی به جامعه از رسالتهای مهم بنیاد ملی نخبگان است.
ضرغام با اشاره به اینکه همۀ شاخههای علمی مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان هستند، بر نقش بینظیر علومانسانی در توسعۀ کشور تأکید کرد و گفت: کارگروههای متنوع و متعددی در حوزۀ علومانسانی ایجاد شده است که از طرحهای مورد تأیید حمایت میکنند. علاوه بر آن حمایتهای خوبی نیز از پایاننامههای دانشجویی صورت گرفته است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در ادامه با اشاره به لزوم حرکت جامعه علمی بهسمت کارآفرینی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان را بهترین اقدام برای توسعۀ اشتغال پایدار برشمرد و اظهار داشت: گرچه مدت زیادی از عمر شرکتهای دانشبنیان در کشور نمیگذرد و این شرکتها نوپا هستند اما در همین مدت اندک نیز دستاوردهای بسیار خوبی در این شرکتها خاصه در حوزه ICT حاصل شده است.
وی با تأکید بر لزوم ارائه آموزشهای کارآفرینی از سنین پایین، تصریح کرد: ایدهپردازی، فراگیری مبانی کارآفرینی، افزایش اعتماد بهنفس و همچنین قدرت ریسکپذیری اصولی است که باید از همان دوران دانشآموزی به افراد آموزش داده شود تا فرد بتواند در آینده عنصری مدثر در عرصۀ کارآفرینی دانشبنیان باشد.
در ابتدا این نشست، حسن هاشمی زرجآباد؛ سرپرست بنیاد نخبگان خراسانجنوبی نیز به نقش و اهمیت بنیاد نخبگان در شناسایی و حمایت از استعدادهایبرتر بومی اشاره کرد.
وی ایجاد کارگروههای تخصصی را یکی از راههای بکارگیری اندیشه نخبگانی بومی برای رفع معضلات استان برشمرد و یادآور شد: براساس نیازهای موجود در منطقه، کاروگروههای آب، گیاهان دارویی، انرژیهای نو و ICT در ذیل بنیاد نخبگان استان فعال هستند و در آینده نزدیک نیز باتوجه به ظرفیت و قابلیت بالای خراسانجنوبی و همچنین برخورداری از موهبتهای طبیعی، کارگروه هنر و کارگروه معدن نیز راهاندازی میشود.