به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هماندیشی مستعدانبرتر مقطع دکتریتخصصی دانشگاه تهران با قائممقام بنیاد ملی نخبگان در محل بنیاد برگزار شد.
در این نشست، محمود سعادتفومنی؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان نیرویانسانی را مهمترین سرمایۀ کشور دانست و گفت: اجتماع نخبگانی بهترین جلوه از توان و ظرفیت نیروی انسانی است.
وی افزود: خارجشدن نیروی انسانی متخصص و متعهد از چرخۀ خدمترسانی به جامعه، به هر شکلی که باشد، آسیبی جدی برای کشور است؛ بههمین دلیل مهمترین رسالت بنیاد ملی نخبگان شناسایی، هدایت و حمایت از این افراد برای نگهداشت توان نخبگانی در روند حرکتی کشور است.
سعادت با اشاره به اینکه پیچیدهترین مشکلات امروز، مسائل اجتماعی و فرهنگی است، ادامه داد: بسیاری از مسائل و معضلات امروز کشور در بخشهای صنعتی و فنی گرچه دشوارند اما با بکارگیری توان نخبگانی قابل حل هستند این در حالیست که سادهترین مشکلات اجتماعی و فرهنگی غیرقابلحل به نظر میرسند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به لزوم حضور مستعدانبرتر در دو عرصۀ دانشگاه و صنعت، گفت: مستعدبرتر بعد از فارغالتحصیلی دو انتخاب دارد؛ یکی حضور در صنعت و دیگری استخدام در دانشگاه. امروزه ظرفیت استخدام در دانشگاه رو به کاهش است بطوری که میتوان ادعا کرد دانشگاه عملاً از پذیرش عضو هیئتعلمی اشباع شده است اما بالعکس، صنعت و اقتصاد بیشترین آمادگی را برای رونق از طریق جذب ایده و توان نخبگانی دارند.
وی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان در تلاش است مستعدانبرتر را برای حضوری فعال و اثرگذاری بهینه در بازارهای صنعتی و تولیدی کشور آماده کند تا این افراد منشاء خدمات بیشتری به جامعه بومی باشند.
سعادت طرح «شهید احمدی روشن» را یکی از مصادیق حرکت مستعدانبرتر به سمت صنعت دانست و یادآور شد: در این طرح مستعدان و سرآمدان دانشگاهیِ موفق در صنعت از یکسو و فعالان برجسته صنعت از سوی دیگر تلاش میکنند با ایجاد هستههای نخبگانی ارتباط منطقی و نظاممندی بین توان علمی و فناوری اجتماع نخبگانی با مشکلات و مسائل روز صنعت برقرار کنند.
وی با اشاره به آئیننامههای بنیاد ملی نخبگان، خاطرنشان کرد: در این آئیننامهها تلاش شده با تأکید بر مهارتافزایی و فعالیتهای کاربردی، استعداد افراد بهسمت حل مشکلات و مسائل کشور سوق داده شود. از سوی دیگر مستعدانبرتر باید از تکبُعدی بودن پرهیز کنند؛ پرداختن به تولید مقاله یا اختراع اقدام ارزشمندی است اما باید دانست فرد تنها زمانی میتواند اثرگذاری بهینه در جامعه بومی داشته باشد که در ابعاد دیگر نیز شاخص باشد بههمین دلیل یکی از تأکیدات آئیننامههای بنیاد ملی نخبگان، حضور در برنامههای فرهنگی است.
سعادت در بخش دیگری بر لزوم گسترش تعامل دستگاههای دیگر با بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد و گفت: بسیاری از تسهیلات اعطایی در سایۀ ارتباط و تعامل با دستگاههای دیگر به افراد تعلق میگیرد. بهعنوان نمونه امکان نظاموظیفۀتخصصی مستعدانبرتر یکی از تسهیلاتی است که نتیجۀ تعامل بنیاد ملی نخبگان و سازمان نیروهایمسلح است.
وی افزود: اعطای تسهیل نظاموظیفۀتخصصی به دانشآموختگان کارشناسیارشد و دکتری و همچنین دانشجویان دکتری که از پروپوزال خود دفاع کردهاند، سبب شده توان علمی خوبی به کشور تزریق شود خاصه اینکه در برخی موارد خدمت نظاموظیفۀتخصصی در شرکتهای دانشبنیان انجام میشود.
سعادت در پایان با اشاره به ضرورت تعامل و ارتباط بیشتر اجتماع نخبگانی با بنیاد ملی نخبگان، مستعدانبرتر را از بهترین گروه ها برای نظردهی درباره فعالیتها و تسهیلات اعطایی به اجتماع نخبگانی توصیف کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان آمادگی پذیرش نظرات این افراد درباره چگونگی شناسایی، هدایت و حمایت از اجتماع نخبگانی را دارد و امید است مستعدانبرتر نیز ارتباط خود را با بنیاد ملی نخبگان بیش از گذشته گسترش دهند.
همچنین در بخشی از این نشست، یدالله اردوخانی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان تهران با اشاره به تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان، افزایش کمّی، ارتقاء کیفی و تنوع را از مهمترین شاخصههای تسهیلات جدید دانست.
وی با بیان اینکه تسهیلات اعطایی در مقاطع تحصیلاتتکمیلی هدایتکننده است، افزود: در رویکرد جدید، بنیاد ملی نخبگان تلاش میکند مشمولان در ازای برخورداری از هر امکانی، فعالیت نخبگانی انجام دهند.
لازم به ذکر است، افزایش تعداد جلسات هماندیشی، گسترهتر شدن ارتباط مستعدانبرتر با بنیاد ملی نخبگان، تسهیل در اعطای تسهیل فرصت مطالعاتی و افزایش گسترۀ آن، اهمیتدادن به فعالیتهای کاربردی و اثرگذار و پرهیز از تأکید بر انتشار مقاله و در نهایت تلاش برای رشد ابعاد فرهنگی مستعدانبرتر در کنار داشتههای علمی از مهمترین مواردی بود که مستعدانبرتر حاضر در این جلسه، به آن اشاره کردند.