به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم تکریم و اعطاء «جایزۀ تحصیلی پروفسور عباس ترسلی» و رونمایی از «جایزۀ تحصیلی پروفسور امیدعلی شهنیکرمزاده» به همت بنیاد نخبگان خوزستان، با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان، تعدادی از نمایندگان مجلس شواری اسلامی و جامعه علمی خوزستان در اهواز برگزار شد.
در این مراسم، علیرضا زراسوندی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان با اشاره به اهمیت تکریم از مفاخر بومی، گفت: بنیاد ملی نخبگان حسب منویات مقاممعظمرهبری در دیدارهای اخیر ایشان با نخبگان مبنی بر توجه به مباحث فرهنگی جامعه، تکریم و تجلیل از سرآمدان، نخبگان و فرهیختگان جامعه و همچنین مفاد سند راهبردیکشور در امور نخبگان و بهمنظور استفاده از ظرفیت نخبگان در ایجاد امواج نخبگانی در جامعه، مراسمهای تکریم و الگوسازی از نخبگان را برگزار میکند.
وی افزود: بنیاد نخبگان استان خوزستان در همین راستا و بلافاصله پس از مصوبشدن جایزه تحصیلی پروفسور ترسلی در ستاد بنیاد ملی نخبگان، مراسم تکریم از دکتر ترسلی را برگزار کرد.
زراسوندی در ادامه، دانشگاه شهید چمران را گنجینهای ارزشمند برای استان و منطقه دانست و اظهار کرد: بهرهبردن از عمل نیکویی که سرآمدان استان خوزستان برای تقویت و ارتقاء علمی مستعدانبرتر بومی انجام دادند، نیاز به سازوکار مناسبی دارد. به همین دلیل با پیگیریهای بنیاد نخبگان استان، جایزۀ پروفسور ترسلی، طراحی و سپس به تأیید بنیاد ملی نخبگان رسید.
رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان در تشریح روند این جایزه تحصیلی بیان داشت: برای اعطای این جایزه در گام اول، هیئتامنایی در دانشگاه شهید چمران اهواز تشکیل شد؛ سپس اساسنامۀ جایزه پروفسور ترسلی، مطابق با رویکردهای بنیاد ملی نخبگان تدوین و مقرر شد به دانشجویان خوزستانی و مستعد رشتۀ شیمی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا اهداء شود. برای تصویب جایزۀ تحصیلی پروفسور شهنیزاده نیز باید همین روند طی شود.
وی در ادامه از برگزاری مراسم تکریم از پروفسور دوایی؛ اولین رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به پاس خدمات ارزندۀ او در دوران دفاعمقدس در اردیبهشتماه خبر داد و تصریح کرد: بنیاد نخبگان خوزستان، در سال آینده بیش از گذشته بر اجرای فعالیتهای فرهنگی اصرار خواهد داشت.
وی در پایان با اشاره به ارتباط و تعامل مناسب استانداری خوزستان با بنیاد نخبگان استان، اعطای ساختمان اداری مناسب به بنیاد نخبگان خوزستان را یکی از نتایج این تعامل دانست.
در ادامه، میثم جعفری؛ مدیرکل برنامهریزی و نظارت ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، گفت: این سند نشاندهندۀ مسیر نخبگی از آغاز تا رسیدن به نقطۀ اثرگذاری مثبت در جامعه است.
وی افزود: شناسایی، هدایت و توانمندسازی مستعدانبرتر اولین گام برای حرکت در مسیر نخبگان است.
جعفری در ادامه به ثبت 10 جایزه به نام سرآمدان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: استانهای بوشهر، خوزستان، قزوین و دو استان دیگر در این حوزه پیشتاز هستند.
وی اضافه کرد: اعطای جوایز به نام نخبگان و مفاخر کشور سبب الگوگیری مستعدانبرتر از آنان و همچنین ماندگاری بیشتر نام این افراد در حافظۀ اجتماع نخبگانی است.
غلامحسین خواجه؛ رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز تجلیل از فرهیختگان و نخبگان علمی را یک وظیفه دانست و گفت: پروفسور ترسلی و پروفسور شهنیکرمزاده دو نخبۀ بیبدیل کشور هستند.
وی افزود: تکریم، پاسداشت و زمینهسازی برای فعالیت بیشتر بزرگان علم و ادب کشور سبب میشود در آیندهای نزدیک، شاگردان آنان نیز به نخبگانی تراز اول تبدیل شده و نام ایران را در جوامع علمی دنیا طنینانداز کنند.
عباس ترسلی؛ محقق برجسته رشتۀ شیمی و عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به لزوم نهادینهشدن حس مسؤولیتپذیری در اجتماع نخبگانی، گفت: نخبگان و سرآمدان کشور نهتنها باید خود را در قبال جامعه بومی و مشکلات آن مسؤول بدانند بلکه باید در وجود خود احساس دِین کنند.
در پایان این مراسم، «جوایز تحصیلی پروفسور ترسلی» ویژۀ دانشجویان رشته شیمی در استان، به برگزیدگان اعطا شد. همچنین از جایزۀ تحصیلی «پرفسور امیدعلی شهنیکرمزاده» ویژۀ دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری رشته ریاضی بهعنوان دومین جایزۀ تحصیلی در خوزستان رونمایی شد.