به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نخستین استارتآپ و رویداد ایدهپردازی بازی و اسباببازی کشور با رویکرد محیطزیست با حضور مسؤولان استانی و اجتماع نخبگانی در مازندران برگزار شد.
در این رویداد، محسن جهانشاهی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان مازندران با اشاره به لزوم عملیاتیشدن ایدههای نخبگانی، گفت: ایده نباید در انحصار ذهن بماند.
وی افزود: اجرای طرح و عملیاتیشدن ایدههای علاوه بر خوداشتغالی و کارآفرینی، نقش بسزایی در ثروتآفرینی دانشبنیان دارد؛ البته در این بخش باید از ظرفیت و سرمایۀ بخشخصوصی نیز کمک گرفت.
جهانشاهی برگزازی استارتآپ را گام اولیه اجرای ایده دانست و ادامه داد: گرچه راهیابی با مرحلۀ نهایی استارتاپها حاکی از سطح و پتانسیل بالای ایده برای اجراییشدن است، اما هنوز فاصلۀ بسیاری تا اجرا وجود دارد.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران با اعلام اینکه استارتآپ با تم محیطزیست برای سه استان بوشهر، یزد و مازندران تعریف شده است، اظهار داشت: دبیرخانه دائمی این رویداد علمی به بنیاد نخبگان استان مازندران واگذار شده است.
وی نخستین استارتآپ با رویکرد محیطزیستی را گامی برای تعالی صیانت از محیطزیست دانست و تصریح کرد: این طرح نخستین اقدام است که با عنوان «توسکا» در سطح کشور به ثبت رسید. این رویداد از ابتدای سال جاری شروع شد و 180 طرح از 31 استان به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری اولیه 116 طرح به مرحله پیشرویداد و 26 طرح به رویداد نهایی رسیدند که از این تعداد، 10 ایده دانشآموزی و 16 ایده دانشجو هستند.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران از شروعبهکار مرکز نوآوری و فناوری در مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر این مرکز آماده و تجهیز شده و هستههای فناوری، IT و ICT، نساجی و محیطزیست بزودی در این مرکز مستقر خواهند شد.
در ادامه، محمودعلی رکنی؛ معاون حفاظت محیطزیست مازندران گفت: کشور و بهتبع آن مازندران با چالش زیستمحیطی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از محیطزیست وظیفه عمومی است، بر لزوم مشارکت عمومی برای رفع چالشها تأکید کرد و افزود: خلاقیت و ایدهپردازی، کارآمدی، کارآیی و استفاده از تکنولوژی نوین ازجمله راهکارهای اصلی برای اصلاح فرهنگ زیستمحیطی است.
مریم جمشیدی؛ مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز با بیان اینکه 60 درصد دانشجویان استان را دختران تشکیل میدهند، گفت: با توجه به محدودیتهایی که به دلیل باورهای سنتی در سطوح پیشرفته وجود دارد، همچنان پرچم پرافتخار کشور علاوه بر مردان به دست زنان به اهتزاز در میآید.
وی با تاکید براینکه خلاقیت و نوآوری باید در حوزه محیطزیست رسوخ کند، افزود: در این مسیر باید از تمام ظرفیت و داشتههای کشور استفاده کرد.
جعفری؛ مدیر برنامهریزی و نظارت ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان نیز با بیان اینکه 90 درصد اسباببازی کودکان کشور وارداتی است، گفت: بنیاد ملی نخبگان درصدد است روندی را برنامهریزی و طی کند که تا 10 سال آینده اسباببازی بومی در کشور تولید شود چراکه اسباببازی وارداتی مروج فرهنگ بیگانه است.
وی با اشاره به اینکه حوزه کودک از اولویتهای اصلی بنیاد ملی نخبگان است، تصریح کرد: بحث اسباببازی کودکان یکسال مورد بررسی قرار گرفت و سه استان بوشهر، یزد و مازندران به عنوان پایلوت برای ارائه مدل بومی، انتخاب شدند.
جعفری احیای مؤلفههای بومی و منطقهای را مهمترین هدف اجرای طرح اسباببازی کودکان با رویکرد محیطزیست دانست و گفت: استانهای منتخب بر اساس ظرفیتها و معضلات، مورد توجه قرار گرفتند و برهمین اساس برای بوشهر اسباببازی دریا، مازندران تم محیط زیست و یزد اسباببازی آب و کویر تعریف شده است.
وی افزود: دومین رویداد تا پایان امسال در بوشهر با تم اسباببازی دریا و سومین رویداد در اردیبهشت ماه سال آینده در یزد با تم اسباببازی آب و کویر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم سال آینده فن بازار تخصصی در این حوزه ایجاد کنیم، گفت: با هماهنگی امور شرکتهای دانش بنیان و ستاد توسعه فناوری نرم باید بتوانیم حمایتهای خوبی را از صندوق نوآوری شکوفایی برای شرکتهای دانش بنیان داشته باشیم تا به هدفی که ترسیم شد برسیم.
لازم به ذکر است، در این مراسم 11 ایده به عنوان ایدههای برتر معرفی شدند که 4 ایده دانشآموزی و 7 ایده دانشجویی بودند که ایدههای دانشجویی برتر در این مراسم در مرکز فناوری و نوآوری مستقر میشوند .