به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ کارگاه آموزشی «بررسی و شناخت گویشها و لهجههای استان سمنان» بههمت بنیاد نخبگان استان و مشارکت ادارهکل آموزشوپرورش سمنان در محل سالن اجتماعات آموزشوپرورش سمنان برگزار شد.
در این کارگاه، داود فیض؛ رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان، حفظ زبان و گویشهای محلی را ضروری دانست و بر پاسداشت فرهنگ کشور تأکید کرد.
سعید رضایی؛ مدیرکل آموزشوپرورش سمنان نیز، حفظ و ترویج زبان سمنانی را یکی از مأموریتهای سیستم آموزشی این شهر برشمرد.
در ادامه، مرضیه صناعتی؛ عضو هیئتعلمی پژوهشکده زبانشناسی، کتیبهها و متون سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه زبان بهعنوان ابزار مهم ایجاد تعامل و ارتباط و نیز توصیف جهان پیرامون تعریف میشود، گفت: هر زبان، تاریخ و فرهنگ یک ملت را با خود به همراه دارد؛ بنابراین پیشگیری از نابودی زبانها باید در اولویت برنامههای فرهنگی قرار بگیرد.
وی نابودی هویت، فرهنگ، ذهن، تجربه و دانش بشری را از پیامدهای مرگ زبان دانست و ادامه داد: سخنگویان و سخنوران باید زبان را سینهبهسینه و بیکمکاست به نسلهای بعد منتقل کنند.
صناعتی در پایان ضمن اشاره به 9 معیار شناسایی زبانهای در خطر، به انتقال بیننسلی زبان به عنوان مهمترین معیار اشاره و تصریح کرد: برگزاری کنفرانسها، نشستها و کارگاهها و البته اهتمام والدین نقش بسزایی در انتقال زبان به نسلهای آینده دارد.
اهداء دو کتاب درباره واژگان سمنانی به شرکتکنندگان آخرین بخش کارگاه آموزشی «بررسی و شناخت گویشها و لهجههای استان سمنان» بود.