به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در مراسمی با حضور دکتر محمد فرهادی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علامه طباطبایی، ضمن تقدیر از اساتید برجسته کشور، سیزده تن بهعنوان استاد نمونه کشوری معرفی شدند.
حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان استان فارس در مراسم معرفی اساتید نمونه دانشگاه های کشور گفت: یک دانشگاه نسل سوم به خلق ارزش از دانشی که می آفریند اجبار دارد.
در این مراسم، حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان استان فارس و استاد نمونه کشوری با اشاره به حضور ۲۰۰ نفر از نخبگان سرآمدان و مشاهیر کشور در هماندیشی دانشمندانبرتر کشور در شیراز که به صورت مشترک توسط بنیاد نخبگان استان فارس و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) در شیراز در حال برگزاری است، گفت: یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان، نخبهشناسی، نخبهپروری و نخبهگماری و تکریم از نخبگان است.
وی افزود: هدف از تکریم، توسعه و ترویج فرهنگ تکریم، شناسایی اثرگذاری علمی فرهنگی ادبی و هنری نخبگان، شناسایی روموز موفقیت آنان، زمینهسازی حضور هرچه بیشتر این افراد در جامعه به منظور از اثرگذاری بیشتر و معرفی مشاهیر ایرانی در سطوح ملی و بینالمللی است.
شریف ادامه داد: بررسی فرصتها و چالشهای آموزشعالی و نقش دانشمندانبرتر کشور در ایجاد و ترویج دانشگاه نسلسوم و در نهایت تقدیر از دانشمندان یکصدمدرصد یکی از اصلیترین محورهای همایش هماندیشی دانشمندانبرتر کشور در شیراز است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس در ادامه با اشاره به ویژگیهای دانشگاههای نسلاول، اظهار داشت: پیامدهای ناشی از گسترش بیرویه مراکز آموزشعالی و افزایش پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف، باعث میشود فارغالتحصیلی به هر طریق و هر شیوهای توجیه شود. این دانشگاهها عموماً نسل اول هستند و حقالتدریس در آنها جایگاه ویژهای دارد.
وی اضافه کرد: در دانشگاههای نسلدوم علاوه بر آموزش، بر پژوهش نیز تأکید میشود بهعبارت دیگر دانشگاههای نسلدوم بر اساس اکتشافات مرزشکن علمی و چاپ مقالات معتبر طبقهبندی میشوند.
شریف با اشاره به اینکه تعداد مقاله نمیتواند و نباید تنها معیار رشد علمی کشور باشد، گفت: توجه به کیفیت مقاله، دیپلماسی علمی، کیفیت تولیدات علمی در اثرگذاری فناورانه و نوآورانه را نیز باید از ارکان تولید علمی کشور برشمرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: در دانشگاههای نسل اول و دوم، پرداخت حقالتدریس و حقالتحقیق، تضمین شده است و پرداخت جایزه به چاپ مقاله نیز فاجعهای بر پیکره این دانشگاهها بود. از سوی دیگر در این چرخه منزلت و شأن استاد نیز رعایت نمیشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس اضافه کرد: در دانشگاههای نسل سوم علاوه بر آموزش و پژوهش، تجاریسازی دانش به عنوان فعالیت کانونیِ سوم مورد توجه بوده تاجایی که بهرهبرداری از دانش، نوعی اجبار است.
وی در پایان با اشاره به اینکه تأمین اعتبارات دولتی از محل منابع زیرزمینی و فسیلی و پرداخت حقالتدریس و حقالتحقیقِ تضمینشده، عامل شکلگیری دانشگاههای نسلسوم است، خاطرنشان کرد: در این فضای دانشگاههای نسل اول و دوم، کارآفرینی, ریسکپذیری در نوآوری و نو ارزشآفرینی شکل نمیگیرد.
لازم به ذکر است در این مراسم، حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان استان فارس و استاد برجسته ریاضی دانشگاه شیراز، به همراه سیدمصطفی محقق احمدآبادی؛ استاد رشته فقه و حقوق دانشگاه شهید بهشتی، علیاکبر افجه؛ استاد رشته مدیریتبازرگانی دانشگاه علامهطباطبایی، حمیدطاهر نشاطدوست؛ استاد رشته روانشناسی دانشگاه اصفهان، حسن مهدیان؛ استاد رشته فیزیک دانشگاه خوارزمی، ایرج مهدوی؛ استاد رشته مهندسیصنایع دانشگاه علوموفنون مازندران، سعید سمنانیان؛ استاد رشته فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس، مریم مقدممتین؛ استاد رشته زیستشناسی سلولی مولکولی دانشگاه فردوسی مشهد، علی غفاری؛ استاد رشته مهندسیمکانیک دانشگاه خواجه نصیر طوسی، محمدعلی دورعلی؛ استاد رشته مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتیشریف، کاظم قاسمی؛ استاد رشته علوم زراعی دانشگاه تبریز، محمدرضا اختصاصی؛ استاد رشته منابعطبیعی دانشگاه صنعتی شریف و مصطفی بهزادفر؛ استاد رشته طراحیشهری دانشگاه علموصنعت به عنوان سیزده استاد نمونه کشوری انتخاب و تقدیر شدند.