بنیاد نخبگان استان کرمان با هدف ارتقاء حس خودباوری و اعتماد بهنفس و همچنین تعهد و مسؤولیتپذیری در اجتماع نخبگان بومی، نشست «تاریخ کرمان» را برگزار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آشنایی اجتماع نخبگانی با جاذبههای طبیعی، زیارتی، فرهنگی و اجتماعی کشور برای افزایش خودآگاهی ملی، حس دلبستگی به میهن، شکلدهی به هویت و تمدن ایرانی از رویکردهای فرهنگی بنیاد ملی نخبگان و به تبع آن بنیادهای نخبگان استانی است.
در این بین شناساندن تاریخ و هویت هر منطقه و استان و همچنین نخبگان و سرآمدانی که نقش بسزایی در تاریخ علم و فرهنگ و ادب ایران داشتهاند به اجتماع نخبگان بومی خاصه مستعدانبرتر، نقش بسزایی در ارتقاء حس خودباوری و اعتماد بهنفس و همچنین تعهد و مسؤولیتپذیری در قبال جامعه دارد.
بر همین اساس، بنیاد نخبگان استان کرمان، نشست «تاریخ کرمان» را با حضور سرآمدان، دانشگاهیان، مستعدانبرتر و مخترعان استان برگزار کرد.
در این نشست سیدشمسالدین نجمی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به قدمت 4000 ساله نام کرمان اشاره کرد و گفت: کرمان تمدنهای میمند با قدمت 10 تا 12 هزار ساله، هلیل در جیرفت، تپه یحیی در صوغان ارزوئیه، ماهان در 30 کیلومتری کرمان، شهداد با قدمت 5000 ساله را دارد.
نجمی ادامه داد: کرمان در زمانهای مختلف تاریخی بسیار مورد توجه بوده بطوری که در زمان هخامنشی، بخش مهمی از ساتراپی (ایالت) 14 و مهمترین شهر جنوبشرق ایران از قدیم تا هم اکنون بوده است.
پژوهشگر برجسته تاریخ اضافه کرد: در گذشته کرمان ترمینال شمال- جنوب و شرق- غرب کشور بود و از سوی دیگر، استان مرزی با هندوستان و استانی ساحلی بود که با دریای عمان و قسمتی از خلیج فارس همسایه بوده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: نام قدیم کرمان، کارمان بوده است، کار به معنی بافتن و کارمان اولین و قدیمیترین مرکز بافتن فرش، گلیم و ترمه بوده است. اولین کارخانههایی که تأسیس شد ریسندگی و بافندگی بود و کارخانه، محل و خانه بافتن بود. در کرمان 7 رنگ ابریشم تولید میشد و یکی از مراکز تولید ابریشم کشور، شهرستان بم بوده است.
دکتر نجمی در پایان به تلاشهای دکتر باستانی پاریزی برای معرفی فرهنگ کرمان به جهانیان اشاره کرد و گفت: دکتر باستانی پاریزی با تألیف بیش از 1000 مقاله و 61 کتاب، کرمان و تمدنهای باستانی آن را به ایرانیان و جهانیان شناساند.