بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنياد نخبگان استان چهارمحالوبختياري در راستاي فعالیتهای فرهنگی، توانمندسازی نخبگان و استعدادهایبرتر کارگاهی با عنوان «مهندسي اختراع» را در شهرکرد برگزار کرد.
محمدعلي اللهياري؛ مدرس این كارگاه با اشاره به لزوم حرکت مخترعان به سمت ثروتآفرینی دانشبنیان، گفت: ايدهاي به مرحله توليد و تجاريسازي و در نهايت ثروتآفرینی میرسد كه از شاخصههایی مانند امكانپذيري، توجيه اقتصادي و اندیشه نيرويانسانيمتخصص برخوردار باشد.
وی افزود: در تفکر دانشبنیان، تنها اختراعي که به ارزشافزوده منجر میشود، قابل اعتنا است.
اللهياري نيرويانساني متخصص و کارآمد را مهمترين عامل موفقيت در تجاريسازي و توليد انبوه اختراعات دانست و ادامه داد: هدف اصلي مهندسي اختراع، هدايت كردن ذهن به سمت پرورش خلاقيت، حل مسئله و افزايش ايدههاي بيشتر و كارآمدتر است.
در ادامه کارگاه «مهندسی اختراع»، مدرس كارگاه با طرح مسئله، روش حل خلاقانه آن را مورد بررسي قرار داد.
دانش خلاقيتشناسي TRIZ و مهندسي اختراع و نوآوري، یکی از برجستهترین و جامعترین رویکردها و روششناسیهای علم خلاقیتشناسی (Creatology) است. این دانش حاصل تلاشها و فعالیتهای علمی بسیار ارزشمند خلاقیتشناس بزرگ، گنریچ آلتشولر است. از دیدگاه علم خلاقیتشناسی،TRIZ یکی از کاملترین و پویاترین شاخهها است.
لازم به ذکر است، آشنايي مستعدانبرتر، مخترعين و دانشجويان با اقتضائات مهندسی اختراع و افزايش دانش مهندسي، خلاقيت و مهارت حل مسأله از مهمترین اهداف برگزاری این کارگاه بود که با محوریت پرورش خصيصههايي چون اختراعشناسی، افزايش دانش فناوريمهندسي، ارتقاء اعتماد بهنفس و ابتکار، در شهرکرد برگزار شد.