به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با اشاره به لزوم همافزایی و تعامل دستگاههای اجرایی با بنیاد نخبگان استان، گفت: استانداری بهعنوان بالاترین نهاد اجرایی استان، همواره تعامل خوبی با اجتماع نخبگانی و برنامههای مربوط به آنان داشته است.
وی افزود: شناسایی، هدایت و حمایت از مستعدانبرتر یکی از وظایف ذاتی بنیاد ملی نخبگان و بهتبع آن، بنیادهای نخبگان استانی است. بنیاد نخبگان کردستان نیز با پیروی از این رویه، تعدادی از مستعدانبرتر و مخترعان را شناسایی و حمایت کرده است گرچه معتقد است ظرفیتنخبگانی استان کردستان بیش از این است.
صادقی ادامه داد: ترغیب و تشویق مستعدانبرتر به ادامۀ مسیر نخبگانی و رسیدن به نقطۀ اثرگذاری یکی دیگر از وظایف بنیاد است که بخشی از آن از راه تکریم و الگوسازی از نخبگان و سرآمدان بومی محقق میشود. از سوی دیگر در این مدت تلاش شده است، با برگزاری نشستهای هماندیشی، همافزایی و تعامل بین اجتماع نخبگانی افزایش داده شود و زمینه برای کارگروهی فراهم شود. علاوه بر آن نشستهای متعددی نیز با مسؤولان سیستم اداری استان با هدف آشنایی آنان با توان و قابلیتهای اجتماع نخبگانی بومی تشکیل شده است.
وی در بخش دیگری با اشاره به لزوم دقت در کاربرد واژگان نخبگانی، تأکید کرد: نخبگی و مستعدبرتر بودن ویژگی و شاخصههای متعدد و مشخصی که دارد که بهصورت شفاف در سند راهبردی کشور در امور نخبگان بیان شده است و بنیاد ملی نخبگان نیز در آئیننامهها و ادبیات خود به آن پایبند است بنابراین نمیتوان هر فعالیت علمی و پژوهشی را فعالیت نخبگانی معرفی کرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان در پایان یادآور شد: از نگاه بنیاد ملی نخبگان، برخورداری از هوش و استعدادبرتر، نعمتی تعهدآور است نه مزیتی توقعآفرین؛ بنابراین فردی که از این نعمت برخوردار است، طبیعتاً وظیفه و رسالت بزرگتر و بیشتری در قبال جامعه خود دارد.