تجری؛ زمینهسازی برای تغییر الگوی مصرف را یکی از نتایج جشنواره ملی فرهنگی-هنری «ایران ساخت» دانست و گفت: ایجاد فضای رقابتی، رونق کسبوکار دانشبنیان و همچنین ترغیب بازار داخلی به ارائه و مصرف محصول بومی از دیگر خروجیهای این قبیل جشنوارهها است.
فرهاد تجری؛ نایبرئیس کمیسیون اصل نود و نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شواری اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم بهکارگیری اندیشه نخبگانی در اقتصاد، گفت: کشور برای اینکه بتواند خود را به عنوان الگوی مستقل پیشرفت در جهان مطرح کند نیاز دارد در همه زمینهها به توسعهیافتگی برسد.
وی افزود: در شرایط امروز و در عرصههای بینالمللی که کشور از هر لحاظ در آستانه و مرز چالشهای مختلف مانند تحریم قرار دارد، تکیه بر سرمایههای درونی و بهکارگیری آنها برای رسیدن به پیشرفت و توسعه مبتنی بر دانش دانشبومی یک ضرورت است.
تجری ادامه داد: برنامهریزیها باید با تأکید بر داشتههای بومی طراحی شوند تا هم وابستگی کاهش یابد و هم مقاومت در برابر کنشها و واکنشهای خارجی افزایش یابد و کشور روند پایدارتری را برای رسیدن به توسعۀپایدار طی کند.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه نگاه و نگرش اقتصاد مقاومتی زمان و مکان خاصی ندارد، تصریح کرد: امروزه کشور به دلیل قدرت دفاعی بالا و همچنین توان دیپلماسی کمنظیر در جایگاه خوب و تثبیتشدهای قرار دارد و بهترین شرایط برای رشد اقتصادی فراهم است.
نماینده مردم قصرشیرین در مجلس با تأکید بر نقش اجتماع نخبگانی و دانشگاهیان در اقتصاد آینده ایران، ادامه داد: این افراد در حوزه تخصصی خود بهترین صاحبنظران هستند که غالباً از قدرت اجرایی و مدیریتی بالایی نیز در حوزه تخصصی خود برخوردار هستند. حضور فعال آنان در عرصه عملیاتی و اقتصادی علم راهگشای بسیاری از چالشهای موجود و پیشگیر بسیاری از مشکلات آتی است.
وی افزود: حرکت اجتماع نخبگانی به عنوان پیشرو، به سمت هدف مشخص قطعاً بخشهای دیگر جامعه را نیز پیش خواهد برد. بنابراین اگر بنای فعالیتهای دستگاهها و نهادهای بر پیشرفت و توسعه همهجانبه بر دالان اقتصاد مقامتی استوار است، باید زمینه برای حضور فعال اجتماع نخبگانی فراهم شود.
تجری با اشاره به لزوم پرهیز از خامفروشی، حصول ارزشافزوده از منابع و معادن طبیعی را ضروری دانست و گفت: تبدیل موهبتهای ذاتی به ارزشافزوده و کسب رهآورد مالی دانشبنیان از راه فرآوری آنها، تنها در صورتی امکان دارد که اندیشه و تفکر نخبگانی به این قابلیتها تزریق شود تا بهرهوری بهینه حاصل شود.
نماینده مردم قصرشیرین در مجلس در ادامه با اشاره به اهمیت فرهنگسازی و نقش آن در رونق بازار کالای دانشبنیان، برگزاری جشنواره فرهنگی-هنری «ایران ساخت» را یکی از اقدامات مثبت ارزیابی کرد و گفت: چنین جشنوارهای باید با بهترین کیفیت ممکن برگزار شود تا توان و ظرفیت بخش تولیدی کشور خاصه در حوزه دانشبنیان به بهترین شکل نمایش داده شود. خوشبختانه در بسیاری از موارد کالای ایرانی نهتنها با نمونه مشابه خارجی رقابتپذیر است بلکه از استانداردهای بالاتری نیز برخوردار است که متأسفانه بهدلیل عدمشناخت کافی بازار، این محصولات غالباً به موفقیت چشمگیری در عرصه اقتصادی نمیرسند.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در سالهای اخیر شاخص استانداردهای ایرانی در حال افزایش است. بنابراین لازم است جشنوارههایی مانند «ایران ساخت» که جنبه فرهنگسازی بالایی دارند، بهگونهای طراحی و اجرا شوند که بیشترین مخاطب را داشته باشند.
وی در پایان زمینهسازی برای تغییر الگوی مصرف را یکی از نتایج جشنواره «ایران ساخت» دانست و گفت: ایجاد فضای رقابتی، رونق کسبوکار دانشبنیان و همچنین ترغیب بازار داخلی به ارائه و مصرف محصول بومی از دیگر خروجیهای این قبیل جشنوارهها خواهد بود.