آریایینژاد با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات کشور به دلیل عدمهمکاری نهادهای دیگر بهوجود میآید، گفت: همه نهادها و ارگانها، چه قانونگذاری و چه اجرایی و نظارتی باید سهم خود را در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان ادا کنند و کمکحال معاونت علمی باشند.
احمد آریایینژاد؛ عضو کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان معضل بیکاری را یکی از نتایج اقتصاد نفتی دانست و گفت: جامعهای که به منابع طبیعی و زیرزمینی خود متکی باشد هرگز به سمت تولید علم و توسعه فناوری حرکت نمیکند.
وی افزود: تا زمانی که هزینههای کشور از راه فروش منابع و خامفروشی تأمین شود، اقتصاد مستقل نخواهد بود. در چنین اقتصادی تمام نیازهای جاری جامعه با واردات مرتفع میشود و طبیعتاً فکر و اندیشه در آن نقشی ندارد.
آریایینژاد با بیان اینکه اقتصاد نفتی تیر خلاص به مغز نیروی انسانی است، تصریح کرد: خروج ارز از کشور یکی دیگر از آفتهای این نوع اقتصاد است. مسئولان باید به این باور برسند که توسعه نفتی پایدار نیست و اقتصاد دانشبنیان تنها راه برونرفت کشور از وضع فعلی و نیل به توسعهپایدار است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه علم و فناوری پاشنه آشیل توسعه و پیشرفت هستند، اضافه کرد: در برخی موارد به علت در اختیار داشتن دانشفنی، میتوان با تکیه بر ظرفیتهای نیروی انسانی بومی به تولید رسید در برخی موارد هم علم در دست محققان هست اما هنوز به دانشفنی نرسیدهایم. در هر دو حالت باید مسیر به سمت تولید کالای دانشبنیان داخلی هموار شود. با این اقدام هم از خروج ارز جلوگیری میشود و هم با کارآفرینی بخش زیادی از مشکل بیکار رفع خواهد شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس ادامه داد: حمایت از ایده و صاحب ایده، رعایت حقوق مالکیت فکری، فراهم کردن امکانات مورد نیاز و صبر کردن کشور را به سر منزل مقصود میرساند.
آریایینژاد در ادامه به تعدد مقالات علمی دانشگاه هم اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از این مقالات توسط دانشجو و به نام استاد چاپ میشود. این مقالات صرفاً کاربرد زینتی دارند و نمیتوانند برای کشور ارزشافزوده به همراه داشته باشند؛ این در حالیست که اگر مقاله بر اساس نیازسنجی انجام شده باشد، عملیاتی کردن آن میتواند از راه ارتباط با صنعت اثری مثبت در جامعه بجا بگذارد.
وی با اشاره به پرهیز از نگاه سیاسی و حزبی به مقوله علم و فناوری، خاطرنشان کرد: متخصص، سرمایه کشور محسوب میشود و خود، بهترین فرد برای نیازسنجی و آسیبشناسی مشکلات حوزه علم و فناوری است. مشورت با این افراد و بهرهگیری از نظر و ایده آنان در بخش قابل توجهی از زمان و هزینه صرفهجویی میکند و از سویی دیگر سبب بالا رفتن راندمان کار خواهد شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای معاونت علمیوفناوری رئیسجمهور اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدت اخبار بسیاری خوبی از معاونت علمی خارج شده است که از عزم جدی این نهاد برای رشد و پیشرفت دانشبنیان جامعه نشان دارد اما اینکه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله است، یک واقعیت است. نهادها و ارگانهای دیگر چه قانونگذاری و چه اجرایی و نظارتی باید سهم خود را در این مسیر ادا کند و کمکحال معاونت علمی باشند. بخش زیادی از مشکلات پیشرو به دلیل عدمهمکاری نهادهای دیگر بهوجود میآید.
وی در پایان تأکید کرد: هزینه در حوزه علم و فناوری، سرمایهگذاری برای آینده کشور است؛ پس همه کشور باید خود را در مسیر پیشرو مسئول بداند.