اسلامی؛ دانشجویبرتر دانشگاه تربیتمدرس گفت: در شرایط کنونی که بیکاری دانشآموختگان به یک مسئله مهم تبدیل شده است، بهترین اقدام تسهیل ورود به عرصه دانشبنیان است.
محمدرضا اسلامی؛ دانشجوی دکتری شیمیتجزیه در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حمایت مالی را مهمترین تسهیل برای دانشجویان مقطع دکتری دانست و گفت: اینگونه پشتیبانیها خاصه برای دانشجویان متأهل بسیار ضروری است.
وی افزود: دانشجویان دکتری به دلیل شرایط سنی، چالشهای مالی بیشتری دارند که رفع آنها میتواند دغدغه ذهنی فرد را از بین برده و بازدهی او را بیشتر کند.
اسلامی ادامه داد: مقطع دکتری اصولاً دوره تحقیق و پژوهش است بههمین دلیل سیستم آموزشی نیز باید به نحوی باشد که فرد در این دوره توان و قابلیت خود را تا حد ممکن خاصه در انجام فعالیتهای کاربردی ارتقاء دهد.
دانشجویبرتر دانشگاه تربیتمدرس مقالهمحوری را یکی از مشکلات جامعه علمی برشمرد و اظهار داشت: تأکید بر مقاله و تعداد آن، سبب شده است جایگاه کشور در تولید علم، بر اساس آمار تثبیت شده باشد این در حالی است که متأسفانه در عمل، این جایگاه نتوانسته است انتظارات را برآورده کرده و در بهبود کیفیت زندگی جامعه اثرگذاری چشمگیر داشته باشد.
دانشجوی دکتری شیمیتجزیه تصریح کرد: برقراری ارتباط سیستماتیک دانشگاه با صنعت میتواند اعتبار قابل توجهی به دانشگاه تزریق کند که این رهآورد مالی هم دانشگاه را خودکفا میکند و هم انگیزه دانشجویان را با کاهش دغدغههای مالی در پی دارد. از سوی دیگر سیاستگذاریها نیز باید از این روند حمایت کنند. به عبارت دیگر باید در نظامهای ارزیابی کارنامه علمی-پژوهشی افراد، سهمی برای ارتباط با صنعت و پروژههای کاربردی درنظر گرفته شود.
اسلامی با اشاره به لزوم فعالتر شدن دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها، اظهار داشت: این دفاتر محل بسیار مناسبی برای ایجاد تعامل دوسویه علم و صنعت هستند. گسترش ارتباط پویای دفاتر ارتباط با صنعت میتواند نیازهای موجود را تجمیع کرده و بر اساس تخصصهای مورد نیاز بین دانشکدهها توزیع کند. با این اقدام فعالیتهای پژوهشی دانشکدهها نیز در راستای حل مشکلات موجود، ساماندهی و از عملکرد جزیرهای در حوزه پژوهش جلوگیری میشود.
وی با اشاره به موضوع اشتغال دانشآموختگان، عملیاتیشدن مفاهیم اقتصاد دانشبنیان را تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی عنوان کرد و گفت: اقتصاد دانشبنیان شعار بسیار خوبی است اما برای رسیدن به نقطه مطلوب این شعار باید عملیاتی شود. پارکهای علم و فناوری امکانات و تجهیزات خوبی برای شروع یک فعالیت اقتصادی از مسیر علم دارند اما متأسفانه به دلیل عدماستقبال جامعه علمی، مورد استفاده بهینه قرار نمیگیرند.
دانشجویبرتر دانشگاه تربیتمدرس در پایان خاطرنشان کرد: در هر دانشگاهی که اساتید ارتباط بیشتر و بهتری با صنعت دارند، آمار بیکاری فارغالتحصیلان بهصورت چشمگیری کمتر از باقی دانشگاهها است چراکه هم اساتید دید بهتری به صنعت دارند و هم خودشان در جرگه جامعه صنعتی محسوب میشوند.