رئيس بنياد ملي نخبگان تاكيد كرد: در بحث نخبگان باید اقداماتی صورت گیرد که نخبگان بتوانند روی پای خود بایستند و ارزش افزوده برای خود و کشور داشته باشند.
به گزارش روابط عمومي بنياد ملي نخبگان،دکتر سورنا ستاری که در یازدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس سخن میگفت با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانش بنیان به دو صورت مادی و غیر مادی صورت می گیرد، گفت: بزرگترین مشکل ما مباحث مادی نیست بلکه اختلافاتی است که در بحث غیر مادی است که از آن جمله می توان به اختلافات بین معاونت علمی و وزارت علوم طی سالهای اخیر اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مسائل مربوط به فناوری در کشور ما مباحث نسبتا جدیدی است تصریح کرد: باید در جهت رفع اختلافات در این حوزه اقدام کنیم و همچنین معضلات موجود در قوانین نیز باید رفع شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار امیدواری کرد که با استقرار دولت جدید، مسائل حقوقی و برداشتهای غلط شخصی در حوزه قوانین رفع شود.
دکتر ستاری با اشاره به حمایتهای معاونت علمی و فناوری از شرکت های دانش بنیان یادآور شد: حمایتهای صورت گرفته در قالب صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و صندوق نوآوری و شکوفایی انجام میگیرد که البته در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی راهاندازی نشده لذا در معاونت به صورت جدی بهدنبال راهاندازی این صندوق هستیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود 31 پارک علم و فناوری در کشور گفت: توسعه بی رویه و غیرهدفمند پارکها به صلاح نیست بلکه پارکها باید به صورت اصولی و هدفمند رشد کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با اشاره به فعالیت بنیاد ملی نخبگان افزود: این بنیاد دارای یک بانک اطلاعاتی فوقالعاده خوب است که امیدوارم از افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان به خوبی استفاده شود مثلا اگر در استخدام شرکتهای دانش بنیان درآیند این بنیاد تا دو سال حقوق آنها را پرداخت خواهد کرد و این امر به کاهش ریسکپذیری شرکت های دانشبنیان و نیز مراکز رشد کمک خواهد کرد.
دکتر ستاری به قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در حوزه قانون ما مشکلی نداریم و می توانیم بسیاری از مشکلات این شرکتها را رفع کنیم. این قانون قوی و جامع بوده و نیاز به بازنگری ندارد اما باید به خوبی به اجرا درآید.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه در بحث نخبگان باید اقداماتی صورت گیرد که نخبگان بتوانند روی پای خود بایستند و ارزش افزوده برای خود و کشور داشته باشند، تصریح کرد: بسیاری از نامههایي که به دستم میرسد درخواست وام و پول است که این رویه توهینی به نخبگان قلمداد میشود، بنابراین باید شرایطی برای تربیت نخبگان تغییر بدهیم، در این زمینه برنامههایی درحال تدارک است و به عنوان نمونه می توان عنوان کرد طی برنامهای با وزارت بهداشت به دنبال تربیت صد پزشک استثنایی در کشور هستیم البته این برنامه طی یکسال و دوسال به نتیجه نخواهد رسید لذا باید در این زمینهها برنامههای بلندمدتی را تدوین کرد.
معاون علمی و فناوری رئيس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه نباید در نحوه واگذاری پروژهها و بودجههای پژوهشی دخالت کرد و جلوی این دخالت ها نیز باید گرفته شود، تصریح کرد: یکی از مشکلات موجود تمرکز بودجههای پژوهشی در یک جا است بنابراین باید یک سیستم هدایتی بودجهای در این بخش داشته باشیم که بتواند بر اساس الویتهای پژوهشی و کشوری اقدام نماید از اینرو اختلاف در این زمینهها باعث خواهد شد پروژههای مهم و ملی به شکست بیانجامد.
دکتر ستاری همچنین تعامل در جهت گرفتن بازارهای داخلی و خارجی را از دیگر برنامههای خود عنوان کرد و گفت: باید به شرکتهای دانشبنیان کمک کرد که در نمایشگاههای خارجی براساس استانداردهای لازم حضوری هدفمند داشته باشند.
وی همچنین با تاکید بر ایجاد بازارهای جدید برای دستاوردهای علمی کشور افزود: تعامل برای ورود به بازارهای داخلی و خارجی و کمک به شرکت های دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه های خارجی به صورت هدفمند به عنوان برنامههای معاونت علمی و فناوری در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر ارائه مدلی برای تجاریسازی محصولات دانشبنیان یادآور شد: در این زمینه لازم است تا تیمی از متخصصان برای هدایت پژوهشگران در این زمینه ایجاد شود تا از تدبیر ایده به محصول آنها را هدایت کند.
رئیس بیناد ملی نخبگان خاطر نشان کرد: اگر در کشور بتوان طی یکسال 10 مشکل را حل کرد قطعا کار بزرگی صورت گرفته است، امیدوارم با توسعه شرکت های دانش بنیان این اتفاق و فرآیند در کشور اجرایی شود.
معاون علمی و فناوری رئيس جمهور در پایان با اعلام برگزاری چهارمین نمایشگاه و جشنواره علم تا عمل در یازدهم آبان سال جاری خواستار حضور فعال و موثر شرکتهای دانشبنیان برتر در آن نمایشگاه شد.