معاون فرهنگی و امور نخبگان ضمن تأکید بر اینکه چهارده هزار نفر از افراد نخبه و صاحبان استعداد برتر تحت پوشش تسهیلات بنیاد ملی نخبگان هستند، گفت: با تغییرات جدیدی که در آئیننامهها بوجود آمده است، بنیاد تلاش کرده است در جهت توانمندتر شدن افراد تحت پوشش خود گام موثری را بردارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ جشن ورودیهای جدید بنیاد ملی نخبگان با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد نخبگان به همراه نفرات برتر کنکور سراسری و مدالآوران المپیادهای دانشآموزی شب گذشته 26 مهرماه در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر حسینی ضمن تأکید بر اینکه پدر و مادر تقدس و برکت زندگی هستند، گفت: در تعالیم دین اسلام همواره به جایگاه رفیع والدین اشاره شده است و احادیث فراوانی درباره تکریم و احترام به والدین آمده است.
معاون فرهنگی و امور نخبگان با بیان اینکه امسال برای اولین بار علاوه بر نفرات برتر کنکور و المپیاد از پدرها و مادرهای آنان نیز برای حضور در این مراسم دعوت شده است، افزود: بنیاد ملی نخبگان در صدد بود تا با دعوت از والدین صاحبان استعداد برتر در حرکتی نمادین، افراد را متوجه این موضوع کند که والدین سهم بسیار زیادی در موفقیت هر فرد دارند.
وی با تأکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان عضو ندارد، افزود: چهارده هزار نفر از افراد نخبه و صاحبان استعداد برتر تحت پوشش تسهیلات بنیاد ملی نخبگان هستند.
دکتر حسینی به تغییرات جدید آئیننامهها اشاره کرد و افزود: با تغییرات جدیدی که در آئیننامهها بوجود آمده است، بنیاد تلاش کرده است در جهت توانمندتر شدن افراد تحت پوشش خود گام موثری را بردارد.
دبیر هشتمین سالانه نخبگان جوان با بیان اینکه 390 نفر از نفرات برتر کنکور برای شرکت در جشن جدیدالورودیهای بنیاد ملی نخبگان دعوت شدهاند، افزود: 150 نفر اول رشته ریاضی-فیزیک، 100 نفر اول رشته علوم تجربی، 100 نفر اول رشته علوم انسانی و 40 نفر رشته هنر، دعوت شدگان به این مراسم هستند؛ هر چند از دید بنیاد ملی نخبگان نفر 150ام کنکور ریاضی با نفر 151ام به لحاظ علمی تفاوت زیادی ندارد.
دکتر حسینی از کاهش 30 درصدی دختران در کسب رتبه زیر 100 در کنکور علوم تجربی خبر داد و افزود: در کسب رتبه برتر در رشته ریاضی همچون گذشته پسران پیشتاز بودهاند؛ اما در گرایش علوم انسانی دختران بیشترین رتبه برتر را کسب کردهاند.
وی ادامه داد: در سال 92 حدود 295 نفر در المپیادهای علمی کشور برگزیده شدهاند که تعدادی از آنان سوم دبیرستان هستند و سال بعد به دانشگاه راه پیدا خواهند کرد.
معاون فرهنگی و امور نخبگان در ادامه گفت: در سال گذشته، 73 مدال از مجموع 295 مدالهای المپیادها به دختران رسیده است و سهم پسران از این تعداد 222 مدال بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از بین افرادی که موفق به کسب مدال طلا در المپیادهای داخلی شدهاند، در مجموع 33 نفر به مدال امپیادهای جهانی دست یافتهاند که از تعداد 31 نفر پسر و 2 نفر دختر بودند.
دکتر حسینی توزیع نخبگی در کشور را مناسب ارزیابی کرد و افزود: تهران با توجه به کثرت جمعیتی که دارد 140 نفر از استعدادهای برتر را در خود جا داده است.
وی ادامه داد: 92 درصد نفرات برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیادهای علمی، دانشگاههای تهران را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاند و بعد از تهران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان از دیگر انتخابهای این افراد بوده است. در بین دانشگاهها نیز دانشگاه صنعتی شریف با 42 درصد بیشترین آمار پذیرش صاحبان استعداد برتر را دارد و بعد از آن به ترتیب دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارند.
دبیر هشتمین سالانه نخبگان جوان سپس به تفکیک آمار دانشگاهها پرداخت و ادامه داد: از بین 150 نفر اول رشته ریاضی، 140 نفر در دانشگاه صنعتی شریف، 7 نفر دانشگاه تهران، دو نفر دانشگاه صنعتی اصفهان و یک نفر دانشگاه فردوسی مشهد را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاند. در رشته علوم تجربی، 67 درصد در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و مابقی در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شیراز ادامه تحصیل خواهند داد، جالب اینکه برای اولین بار در بین افراد برتر کنکور تجربی و المپیادهای علمی هیچ فردی رشته داروسازی را برای ادامه تحصیل انتخاب نکرده است. در رشته هنر اکثرأ دانشگاه هنر تهران را انتخاب کردهاند. اما در علوم انسانی هم تنوع دانشگاه و هم تنوع رشته بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: برگزیدگان المپیادها تقریبا در تمام رشتهها به دانشگاه شریف رفتهاند؛ اما نکته جالب انتخاب رشته مهندسی مکانیک به جای مهندسی برق توسط خیلی از این افراد است که نشان دهنده اهمیت مقوله علاقه در انتخاب رشته است.
دبیر هشتمین سالانه نخبگان جوان و اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان جوان در پایان ضمن قدردانی از زحمات پدرها و مادرهای صاحبان استعداد برتر، گفت: هشتمین سالانه نخبگان جوان در روز سهشنبه با حضور دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهور، از ساعت هفت صبح در محل سالن اجلاس سران اسلامی شروع بهکار خواهد کرد.