محمد احمدی؛ مستعدبرتر دانشگاه تهران با اشاره به لزوم حرکت اجتماعات نخبگانی به سمت کارآفرینی، اظهار داشت: نخبه و مستعدبرتر بیش از هر چیزی، مایل به خود اشتغالی و حتی کارآفرینی است. البته ارائه آموزشهای لازم اولین قدم برای ورود به این عرصهها است.
محمد احمدی؛ مستعدبرتر و دانشجوی کارشناسیارشد آمار ریاضی دانشگاه تهران در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به تغییرات آییننامههای بنیاد ملی نخبگان، واگذاری شناسایی مستعدانبرتر به دانشگاه را مثبت ارزیابی کرد.
وی افزود: انتخاب افراد مشمول آییننامهها بر اساس معیارهای تعیینشده توسط بنیاد ملی نخبگان و توسط دانشگاه، نه تنها روند شناسایی را سرعت میبخشد بلکه به دلیل ارتباط بیشتر دانشگاه با دانشجویان، زمینهساز تسهیل فرآیند پشتیبانی و هدایت مستعدانبرتر است.
احمدی ادامه داد: تنوع تسهیلاتی یکی از بارزترین خصوصیات آییننامه جایزه تحصیلی است. در این آییننامه تقریباً تمام نیازهای مستعدانبرتر در نظر گرفته شده و برای رفع آنها سبدهای حمایتی خوبی تعیین شده است.
مستعدبرتر دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به لزوم حرکت اجتماعات نخبگانی به سمت کارآفرینی، اظهار داشت: نخبه و مستعدبرتر بیش از هر چیزی، مایل به خود اشتغالی و حتی کارآفرینی است. البته ارائه آموزشهای لازم اولین قدم برای ورود به این عرصهها است.
دانشجوی کارشناسیارشد آمار ریاضی اضافه کرد: در برخی رشتهها مانند علومپایه، فرد نمیتواند به تنهایی کارآفرینی کند و یا به حوزه شرکتهای دانشبنیان وارد شود. بسیاری از مستعدانبرتر این قبیل رشتهها ترجیح میدهند در سیستمهای دولتی مشغول شوند که بنیاد ملی نخبگان میتواند با رایزنی و تعامل با دیگر دستگاهها، برای این افراد سهمیه خاصی در پذیرشها و استخدامها تعیین کند.
وی به لزوم تداوم فعالیتهای نخبگانی پس از پایان تحصیل در دانشگاه اشاره و تصریح کرد: اشتغال نباید مانعی برای تحقیق و پژوهش باشد. شرایط کاری نخبگان و مستعدانبرتر باید بگونهای باشد که این افراد بتوانند در کنار شغل خود، به فعالیتهای علمی-تحقیقاتی ادامه دهند. این روند هم سبب میشود فرد در فضای علمی حفظ شود و هم زمینهساز اثرگذاری بیشتر او در محیط کار خواهد بود.
احمدی با بیان اینکه نیروی انسانی خوبی در دانشگاههای کشور حضور دارند، گفت: دانشجویان ایرانی به نسبت از سطح علمی بالایی برخوردار هستند و در صورت مهیا شدن امکانات لازم و بستر مناسب، پتانسیل زیادی برای پیشرفت در حوزههای تخصصی دارند.
مستعدبرتر دانشگاه تهران با اشاره به مهاجرت مستعدانبرتر، خاطرنشان کرد: ادامه تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای پیشرفته نه تنها به خودیخود اتفاق ناگواری محسوب نمیشود بلکه اگر فرد بتواند در دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ تحصیل کند به راحتی با آخرین یافتههای دانشمندان و محققان بینالمللی آشنا و به علم روز جهان مجهز خواهد شد.
وی مسئله اشتغال را بزرگترین سد پیشروی مستعدان غیرمقیم برای بازگشت به کشور قلمداد کرد و گفت: گرچه امکانات مالی و پژوهشی مراکز علمی-تحقیقاتی بینالمللی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد اما اگر شرایط اشتغال مناسب فراهم باشد، بسیاری از ایرانیان شاغل و محصل در این مراکز به کشور باز خواهند گشت.