نصر اصفهانی؛ دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آییننامههای جدید بنیاد سبب ایجاد انگیزه و فضای رقابتی در دانشگاهها شده و این موضوع زمینهساز پیشرفت تحصیلی افراد است.
زهرا نصراصفهانی؛ دانشجوی دکتری شیمی آلی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان واگذاری روند شناسایی مستعدانبرتر به دانشگاهها را اقدامی مثبت دانست و گفت: این رویکرد تنها در پرتو نظارت بنیاد ملی نخبگان مثمرثمر خواهد بود.
وی با اشاره به شرط تداوم فعالیتهای نخبگانی، افزود: پیش از این فرد به واسطه تنها یکبار موفقیت در آزمون علمی و یا المپیادعلمی مادام از تسهیلات استفاده میکرد و از سوی دیگر فردی که نمیتوانست به هر دلیلی در کنکور موفق ظاهر شود برای همیشه نمیتوانست از تسهیلات بهرهمند شود.
دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: آییننامههای جدید سبب ایجاد انگیزه و فضای رقابتی در دانشگاهها شده است که همین موضوع زمینهساز پیشرفت تحصیلی افراد است.
دانشجوی دکتری شیمی آلی با مثبت ارزیابیکردن تسهیلات اعطایی، تصریح کرد: دانشجو در مقطع دکتری باید به سمت تحقیق و پژوهش متمرکز شود؛ به همین دلیل یکی از اصلیترین نیازهای افراد در این حوزه دسترسی به امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی است. امکان استفاده از شبکه آزمایشگاهی یکی از موارد خوب آییننامههای جدید است.
نصراصفهانی ادامه داد: هزینه دانشجو در مقطع دکتری بیشتر از دیگر مقاطع است به همین دلیل بیشتر به کمکهای مالی نیاز دارد از این رو میتوان با افزایش اعتبارات مالی تسهیلات (و نه پرداخت پول بیتکلف) بخش زیادی از آنها را رفع کرد. این مورد مخصوصاً برای دانشجویان متأهل یک ضرورت است.
دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به لزوم حرکت دانشجویان مستعدبرتر دوره دکتری به سمت خوداشتغالی نخبگانی، اظهار داشت: باید واقعیت را قبول کرد؛ تعداد بالای دانشجویان و دانشآموختگان دکتری و ظرفیت اندک دانشگاهها استخدام در دانشگاه را دشوار کرده است و قطعاً بخش غالب افراد نمیتوانند وارد این نوع اشتغال شوند.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی فرد با آموزشها و مهارتهای عملیاتی توسط متخصصان حوزه صنعت، میتواند وارد فضای کسبوکار شود. ورود به عرصه دانشبنیان یکی از راهها و بهترین آنهاست چراکه این رویه هم میتواند اشتغالزایی نخبگانی و کارآفرینی محسوب شود و هم در تبدیل ایده و تفکر نخبگانی به ثروت و ارزشافزوده نقش دارد.
دانشجوی دکتری شیمی آلی ادامه داد: فرد مستعد نباید وارد اشتغال کارمندی شود چراکه در چنین فضایی تواناییها و داشتههای او غالباً بکار گرفته نمیشود و فرد در اکثر موارد عملاً به یک اپراتور تبدیل میشود.
نصر اصفهانی در پایان گفت: همانگونه که جامعه شیمی کشور بیشترین سهم را در افزایش مقالات علمی دارد، در صورت حمایت میتواند بیشترین نقش را در تبدیل علم به تولید و در نهایت ثروت ایفا کند.