هشتمین همایش ملی نخبگان جوان و اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان با حضور دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهور، دکتر محمدعلی نجفی؛ سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر ستاری؛ معاون علمی-فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان و جمعی از مسولان اجرایی کشور، سهشنبه بیستونهم مهرماه از ساعت هشت صبح در محل اجلاس سران اسلامی آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، در ابتدای هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان و اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان که با استقبال خوب نخبگان و صاحبان استعداد برتر روبرو شده بود، آیاتی چند از کلامهالله مجید توسط استاد کریم منصوری قرأت شد و بعد از آن دکتر روحانی و دکنر ستاری به ایراد سخنرانی در حوزه نخبگانی پرداختند.
در این مراسم که اجرای آن را ژاله صادقیان؛ مجری رادیو و تلویزیون بر عهده داشت. پس از سخنرانی دکتر روحانی، کلیپی از مستعدان برتر پیرامون حوزه نخبگانی و طرح دغدغهها و پیشنهادات آنان به دولت و بنیاد ملی نخبگان پخش شد.
برنامه دیگر این همایش اجرای موسیقی زنده توسط گروه موسیقی «نازونیاز» به سرگروهی و خوانندگی سالار عقیلی بود که وی سه قطعه موسیقی سنتی از جمله آهنگ زیبای وطن را برای حضار اجرا کرد.
طبق برنامه و در ساعت 11 هنرکدهها شروع بکار کردند.
هنرکده فرش توسط استاد رسام عربزاده تشکیل شد که در آن و در قالب یک کارگاه چندساعته به علاقمندان آموزش قالیبافی داده شد.
هنرکده خط و خوشنویسی نیز که با استقبال خوب علاقمندان مواجه شده بود، توسط استاد رسولی، برگزیده جایزه شهید آوینی برگزار شد که در آن علاوه بر نمایش چند اثر از استاد، آموزشهای پایهای در هنر خوشنویسی به علاقمندان ارائه شد.
استاد جلیلی ضمن بیان اینکه خوشنویسی هنر ملی ایرانیان است، گفت: ایرانیان همواره خوشنویسی شهره بودهاند و هر فرد در هر پستی که باشد، بعنوان یک ایرانی باید از خطی خوش بهرهمند باشد.
وی با تمجید از حرکت بنیاد در برگزاری هنرکدهها، افزود: در کارگاه خط و خوشنویسی 5 اثر اصلی از آثارم را به نمایش بازدیدکنندگان گذاشتم که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شد.
استاد رسولی با تأکید بر اینکه هنر خوشنویسی در خون ایرانیان وجو دارد، خاطرنشان کرد: خوشنویسی برآمده از روح و روان زیباست.
در هنرکده نگارگریِ استاد اخواص، استاد برجسته خط ناخنی ضمن نمایش چند اثر نقاشی ناخنی، که برای اولینبار از سوی استاد اخواص ابداع شده است، به علاقمندان هنر، آموزش نقاشی سوخت روی انواع چوب و خوشنویسی ناخنی داده شد.
استاد اخواص با بیان اینکه در هنرکده نگارگری تلاش شده است از آثار هنری رمزگشایی شود، گفت: خوشبختانه با توجه به زمان کمی که در ارائه آثار در اختیار هنرمندان بود، توانستیم اعتماد به نفس خوبی را در افراد، برای ورود به حوزه هنر ایجاد کنیم.
وی افزود: اطمینان دارم اگر صاحبان استعداد برتر علمی در عرصه هنر پشتکار داشته باشند، میتوانند در آینده آثار درخور توجهی از خود ارائه دهند.
استاد شیخالحکما نیز، در میان شور و هیجان استعدادهای برتر و نخبگان جوان، کارگاه کوچکی در حوزه مجسمهسازی راهاندازی کرده بود و به افراد آموزش مجسمهسازی با گل داد.
وی با ابراز رضایت از عملکرد بنیاد ملی نخبگان، برگزاری هنرکده در کنار همایش نخبگان جوان را امری بسیار مفید در تعالی بیشتر روح و روان افراد دانست.
چند هنرمند جوان نیز به چهرهنگاری از اساتید برگزیده جایزه علامه طباطبایی و شهید آوینی حاضر در این همایش پرداختند.
از ساعت 12 لغایت 13:30 برای ادای فریضه نماز ظهر و عصر، و صرف نهار، حضار به سالن ضیافت راهنمایی شدند.
در ادامه همایش نخبگان جوان و از ساعت 13:30 کارگاههای توانمندسازی و نشستهای آزاد با موضوعیت حوزه نخبگان آغاز بکار کردند. طبق برنامه و از ساعت 13:30 به مدت یکساعتونیم، نشست تخصصی و بحث آزاد به ریاست دکتر علیاکبر موسوی موحدی و با حضور اساتید برجسته دانشگاه در سالن شهید علی محمدی محل اجلاس سران برگزار شد.
در این کارگاه دکتر رضا داوری اردکانی، با موضوع "علم و جایگاه آن در ایران معاصر "؛ دکتر سلمان صفوی و دکتر کریم مجتهدی، پیرامون "توسعه علم" و دکتر علیاصغر مصلح با موضوع "فرهنگ و توسعه علم"؛ دکتر مقصود فراستخواه پیرامون "توسعه علم و دانشگاه و موانع آن"؛ دکتر فرهنگ ارشاد پیرامون "مهاجرت و فرار مغزها"؛ دکتر داریوش فرهود با موضوع "فرار ژنها" سخنرانی کردند و در پایان کارگاه نشست تخصصی و بحث آزاد علم و فرهنگ، نخبگان جوان و صاحبان استعداد برتر پرسشهای خود را در حوزه ارتباط علم و فرهنگ مطرح کردند.
همزمان با نشست تخصصی و بحث آزاد علم و فرهنگ، کارگاه توانمندسازی-تجاریسازی(1) به ریاست مهندس دهبیدیپور و با حضور اساتید متخصص در حوزه توانمندسازی نخبگان در سالن شهید احمدی روشن آغاز بکار کرد.
در این کارگاه که به منظور بررسی راهکارهای توانمندسازی تشکیل شده بود، مهندس سعید زکایی با موضوع "چالشها و نکات کلیدی تبدیل ایده به محصول و نخبه علمی به نخبه صنعتی"؛ دکتر رضا فریدی مجیدی با موضوع" تجارت موفق در حوزه کسب و کار "؛ مهندس فرزین فردیس پیرامون "الزامات طراحی یک مدل کسب و کار موفق "؛ و مهندس احمدرضا مسرور با موضوعیت "نقش شتاب دهندهها در اکوسیستم کارآفرینی ایران" به سخنرانی پرداختند. در پایان این کارگاه مدعوین با طرح نظرات و دیدگاههای خود به پرسش و پاسخ پرداختند.
از ساعت 15 به مدت نیمساعت حضار برای پذیرایی به سالن ضیافت رفتند.
پس از پذیرایی و از ساعت 15:30 کارگاه توانمندسازی-تجاریسازی(2) به ریاست مهندس دهبیدیپور با حضور برخی دیگر از اساتید از سرگیری شد.
در بخش دوم این کارگاه، مهندس دهبیدیپور پیرامون "مروری بر نهادهای حامی کیب و کار دانشبنیان در ایران"؛ دکتر یوسف قاسمی با موضوع "استراتژیهای مالکیت فکری با رویکرد تجاریسازی"؛ دکتر رضا محمدی با موضوع "تشریح مسؤلیتهای قانونی اعضا در تشکیل شرکتهای تجاری"؛ دکتر مهدی معدنچی پیرامون "فرآیند پذیرش داراییهای فکری (اختراع، طرح صنعتی، برند) در بورس ایده" سخنرانی کردند.
در هشتمین همایش نخبگان جوان با دعوت از دو وزارتخانه، علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که بیشترین ارتباط را در حوزه نخبگانی با نخبگان و صاحبان استعداد برتر دارند نیز دعوت به عمل آمده بود تا در یک نشست و بحث آزاد با مسؤلان این دو وزارتخانه، نخبگان و استعدادهای برتر بتوانند مشکلات، پیشنهادات و راهکارهای خود را برای تعامل بهتر بین دولت و نخبگان مطرح کنند.
نشست وبحث آزاد با مسؤلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ریاست دکتر باقر لاریجانی، استاد برجسته دانشگاه و برگزیده جایزه علامه طباطبایی و حضور برخی مسؤلان وزارتخانه در سالن شهید شهریاری برگزار شد.
در این نشست که با موضوع مسائل مربوط به نخبگان پزشکی در زمینههای ادامه تحصیل، طرح نیروی انسانی، MD-PHD تشکیل شد، اساتید مدعو به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند. در پایان، این نشست به صورت پرسش و پاسخ بین نخبگان جوان و صاحبان استعداد برتر و مسؤلان وزراتخانه پیگیری شد.
همزمان، نشست وبحث آزاد با مسؤلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز به ریاست دکتر مقداری، استاد دانشگاه صنعتی شریف و برگزیده جایزه علامه طباطبایی و با حضور برخی از مسؤلین وزارتخانه در سالن شهید رضایینژاد تشکیل شد.
این نشست با موضوع مسائل مربوط به نخبگان و در زمینه پیشبینی راهکارهای تسریع در جذب نخبگان در دانشگاهها، و با حضور دکتر جعفر میلیمنفرد، دکتر محمدعلی کینژاد، دکتر محمود فتوحی، دکتر بهزاد و دکتر اصفهانیان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر مقداری به موانع پیشروی نخبگان متقاضی جذب در هیأت علمی و طولانی بودن پروسه جذب افراد اشاره کرد. در ادامه این نشست که با استقبال خوب نخبگان و صاحبان استعداد برتر مواجه شده بود، افراد به بیان مشکلات خود در راه جذب در دانشگاهها پرداختند و راهکارهای تسهیل این فرآیند را بررسی کردند.
از ساعت 17:30 به مدت نیم ساعت برای اقامه نماز مغرب و عشاء تنفس اعلام شد.
در حاشیه این مراسم، دکتر ستاری؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان و دکتر حسینی؛ معاون فرهنگی و امور نخبگان و دبیر هشتمین همایش نخبگان جوان از غرفهها و کارگاهها دیدن کردند.
پس از پایان کارگاهها و نشستهای تخصصی و اقامه نماز، مدعوین برای ادامه همایش به سالن اصلی اجلاس سران اسلامی راهنمایی شدند.
در این بخش که با استقبال خوب مدعوین همراه بود و اجرای آن را مجری جوان تلویزیون، احسان علیخانی بر عهده داشت، دکتر حسینی با عرض تسلیت به مناسبت در گذشت آیتالله مهدوی کنی، رئیس سابق مجلس خبرگان، از زحمات دستاندرکاران برگزاری این همایش تشکر کرد.
در پایان روز اول برگزاری هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان و اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان به تعدادی از افراد حاضر در سالن به قید قرعه و به رسم یادبود، هدایایی اهداء شد.
لازم به ذکر است نخبگان و صاحبان استعداد عصرامروز چهارشنبه؛30 مهرماه برای شرکت در اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان راهی استان مازندران–ساری کشور خواهند شد.
هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان و اولین جشنواره فرهنگی-ورزشی نخبگان در روز جمعه دومآبان ماه و همزمان با بازگشت از شمال به کار خود خاتمه خواهد داد.