زکیزاده؛ دانشجوی مستعد رشته الهیات، همافزایی و همگرایی در اجتماعات نخبگانی علومانسانی را ضروری توصیف کرد و گفت: بزرگترین چالش در هر حوزهای مباحث فرهنگی است و بهترین افراد برای آسیبشناسی و رفع آنها نخبگان و متخصصان علومانسانی هستند.
امید زکیزاده؛ دانشجوی رشته الهیات و دانشجوی دکتری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم انجام فعالیتهای پژوهشی در رشتههای علومانسانی، گفت: بزرگترین چالش در هر حوزهای مباحث فرهنگی است و بهترین افراد برای آسیبشناسی و رفع آنها نخبگان و متخصصان علومانسانی هستند.
مستعدبرتر رشته الهیات با بیان اینکه کار گروهی بهترین مسیر برای تحقیق و پژوهش است، افزود: راهاندازی انجمنهایی متشکل از نخبگان، محققان و مستعدانبرتر میتواند از سویی همافزایی و همگرایی در اجتماعات نخبگانی علومانسانی را افزایش دهد و از سوی دیگر وجود چنین گروههایی، ظرفیت بالایی برای کشور محسوب میشود.
زکیزاده ادامه داد: تزریق این توان به پژوهشگاهها و مؤسسات فرهنگی و علومانسانی کشور نقش بسزایی در افزایش تاثیرگذاری این نهادها در جامعه دارد. از پتانسیل چنین نهادهایی میتوان به عنوان سفیر فرهنگی، در ترویج فرهنگ اسلامی و گسترش آن نیز بهره برد.
وی اظهار داشت: تشکیل اجتماعات نخبگانی و برقراری ارتباط بین آنها با مراکز مهم فرهنگی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از راهکارهایی است که میتواند به تاثیرگذاری نخبگان و محققان علومانسانی در جامعه کمک کند. در برخی مواقع بیان یک نظریه از سوی یک نخبه علومانسانی روند و جهت حرکتی جامعه را تغییر میدهد.
مستعدبرتر رشته الهیات با اشاره به ضرورت بازنگری کارشناسیشده روی کتب تدریسی و لزوم تزریق آموزههای دینی به منابع آموزشی-پژوهشی علومانسانی اظهار داشت: منابع دینی مانند روایات و احادیث معصومین (ع) سرشار از مباحث کاربردی در حوزههای مختلف از روابط انسانی و روانشناسی و حتی مدیریتی است که تحقیق و پژوهش در این زمینهها و استخراج نظریههای اساسی بر اساس آموزههای دینی و در نهایت تزریق آن به جامعه بخصوص جامعه علمی حرکت کشور در مسیر پیشرو را تسریع میکند.
زکیزاده در پایان گفت: بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهادی حمایتی نقش مهمی در برقراری ارتباط بین نخبگان و مستعدانبرتر علومانسانی با مراکز و نهادهای مرتبط دارد و میتواند مسیر را تعامل را به خوبی تسهیل کند.