قربانمقدم؛ دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، تنوع تسهیلات اعطایی در آییننامه جایزههای تحصیلی را مطابق با نیازهای اجتماع نخبگانی دانست و گفت: آییننامه جدید ضمن اینکه بخشی از نیازهای افراد مشمول را رفع کرده، کمک شایانی نیز در توانمندسازی دانشجویان از همان دوران دانشجویی به شمار میرود.
خاطره قربانمقدم؛ دانشجوی دکتری رشته ریاضی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آییننامههای جدید بنیاد، گفت: افزایش سهم دانشگاه در شناسایی دانشجویان مستعد نقطه قوت آییننامههای بنیاد ملی نخبگان است.
وی افزود: دانشگاه به دلیل ارتباط بیشتر با دانشجو، شناخت بهتری از افراد دارد و میتواند به خوبی فعالیتهای نخبگانی مستعدان را رصد و ارزشیابی کند. از سوی دیگر این رویه به دلیل ایجاد فضای رقابتی، سبب ایجاد انگیزه در دیگر دانشجویان نیز میشود.
دانشجوی دکتری رشته ریاضی تصریح کرد: بسیاری از دانشجویان دانشگاههای کوچک به لحاظ علمی در سطح بالایی قرار دارند. شناسایی و حمایت از این افراد نیز امری ضروری است که با قید تداوم فعالیت نخبگان و همچنین تخصیص سهمیه به استانها، به خوبی در آییننامه جدید مورد توجه قرار گرفته است. در حوزه نخبگانی بیش از دانشگاه تراز اول، دانشجوی تراز اول مطرح است. صرف تحصیل در دانشگاههای کوچک و یا دانشگاههای آزاد و نیمهدولتی نباید فرد را از حضور در چرخه نخبگانی محروم کند.
قربانمقدم تنوع تسهیلات اعطایی را مطابق با نیازهای اجتماع نخبگانی دانست و اظهار داشت: در آییننامه جدید ضمن اینکه بخشی از نیازهای افراد مشمول رفع میشود، کمک شایانی نیز در توانمندسازی دانشجویان از همان دوران دانشجویی دارد. به عنوان نمونه به شخصه از اعتبار پژوهشیاری استفاده کردم؛ این تسهیل هم نقش بسزایی در ارتقاء کیفی پژوهشها داشت و هم توانست بخش قابل توجهی از نیازهای مالی را برطرف کند.
مستعد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: فرد در دوره دکتری برای تأمین هزینههای تحصیلی و شخصی خود مجبور است منبع درآمد داشته باشد. از سوی دیگر خارج شدن دانشجو از محیط دانشگاه و فضای پژوهشی در روند تحصیلی اختلال ایجاد میکند. نقطه قوت تسهیلات آییننامههای بنیاد رفع تأمین بخشی از هزینهها با حفظ حضور افراد در محیط علمی-پژوهشی است که این مهم سبب سهم بسزایی در آرامش فکری مستعدبرتر دارد.
دانشجوی دکتری رشته ریاضی در ادامه با اشاره به نقش این رشته در صنعت، گفت: بهینهسازی یا عبارت دیگر چگونگی حصول بیشترین بهرهبری با صرف کمترین هزینه، تنها یکی از تواناییهای متخصصین رشتههای ریاضی است. تزریق این توانایی به صنایع و خاصه شرکتهای دانشبنیان نقش موثری در موفقیت این شرکتها در بازار رقابت و فضای کسبوکار دارد. مدلسازی مسائل و موضوعات مطرح شده و یا مکانیابی از دیگر قابلیتهای متخصصان حوزه بهینهسازی است.
قربانمقدم در پایان ارائه آموزشهای لازم را پیشنیاز حضور مستعدانبرتر در فضای دانشبنیان عنوان کرد و گفت: این افراد به دلیل حضور در محیطهای علمی و تحقیقاتی، غالباً آشنایی نزدیکی با بازار سرمایه ندارند، همچنین ارائه تسهیلات فرهنگی در تقویت روحیه مستعدانبرتر نقش مثبت و بسزایی دارد.