رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز راه نجات اقتصاد کشور استفاده از توان نخبگان است چرا که اقتصاد ایران فرصت آزمون و خطا ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست هماندیشی نخبگان، استعدادهای برتر و صاحبان ایده استان کهگیلویه و بویراحمد با غلام محمد زارعی؛ نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا و در مجلس شورای اسلامی و رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
در بخشی از این نشست غلام محمد زارعی گفت: به برکت انقلاب اسلامی توجه به منابع انسانی بعد از انقلاب مورد توجه مسئولان کشور قرار گرفته است و هرجا که نخبگان مورد توجه قرار گرفتند شاهد پیشرفت بودیم، از این رو دستگاههای اجرایی باید به فکر استفاده از توان نخبگان در کارهای اجرایی باشند.
وی مدیریت جنگ توسط جوانان نخبه را یکی از عوامل پیروزی ایران در جنگ تحمیلی ذکر کرد و افزود: بعد از انقلاب میانگین سنی مدیران ایران با تمام دنیا متفاوت شد و کسی در هیچ جای دنیا فکر نمیکرد این جوانان بتوانند کشور را مدیریت کنند اما امروز شاهدیم که نه تنها مدیریت شد بلکه پیشرفتهای خوبی داشتهایم.
نماینده بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جوانان ایران اسلامی امروز در بسیاری از زمینه ها از جمله تولید علم گوی سبقت را از کشورهای مطرح ربوده اند و به همین خاطر به نخبگان خود افتخار میکنیم.
با وجود بنیادهای استانی مسیر تعامل با نخبگان تسهیل شده است
وی خاطر نشان کرد: همه مسئولان و مدیران باید با اولویت توسعه فعالیت کنند و فعالیت در زمینه توسعه جز با نگاه به ایدههای نخبگان میسر نمی شود.
نماینده بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی ظرفیتهای استان را بسیار بالا ذکر کرد و بیان کرد: مدیران باید با نخبگان کهگیلویه و بویراحمد تعامل داشته باشند و با وجود بنیاد نخبگان مسیر این تعامل فراهم و تسهیل شده است.
زارعی از مسئولان تدوین سند آمایش استان خواست تا از ایدههای نخبگان کهگیلویه و بویراحمد استفاده کنند و افزود: نخبگان کهگیلویه و بویراحمد به فکر توسعه استان هستند و سند آمایش سرزمینی نیز توافقی جمعی است برای رسیدن به توسعه در کهگیلویه و بویراحمد، لذا باید نظر نخبگان در آن گنجانده شود.
در ادامه این نشست دکتر مرادی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه امروز اقتصاد مقاومتی با اقتصاد دانش بنیان پیوند خورده است، افزود: فعالیتهای صنعتی که حجم بزرگی از زمین و امکانات را اشغال و سرمایه بالایی را میطبلند را میتوان با شرکتهای دانشبنیان که بازدهی مناسبی دارند جایگزین کرد.
وی اظهار داشت: تجاریسازی اختراعات، اقتصاد دانشبنیان و نخبگان واژههایی هستند که امروز در جامعه ما زیاد شنیده میشوند و فقط نیاز به یک همت برای استفاده از این توانهاست.
مرادی سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان را کمتر از شرکتها و پروژههای عادی و سنتی عنوان کرد و افزود: خروجی شرکتهای دانشبنیان چندین برابر سرمایهگذاری اولیه است و اگر مسئولان اجرایی به فکر پیشرفت اقتصاد هستند باید به تقویت این شرکتها بپردازند.
رئیس بنیاد نخبگان استان با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مدیریت تحولات کشور باید در دست نخبگان دانشگاهی و حوزوی باشد، اظهار داشت: اگر به دنبال تحول مثبت در کشور هستیم، باید تحول بر محور نخبگان ایجاد کنیم و نخبگان را در عرصه های مختلف مدیریتی، مشاوره ای و اقتصادی وارد کنیم.
وی گفت: تمدنهای بزرگ مدیون دانشمندان و نخبگان بزرگی هستند که با اختراعات، نوشتهها و ایدههای خود به آن تمدن بزرگی و پیشرفت بخشیدند.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جای تولید علم مکانی جز دانشگاه نیست، افزود: نگاه به سیر تکاملی جوامع نشان می دهد که هرجا پیشرفت رخ داده است توسط نخبگان و مخترعان بوده و امروز نیز اگر به دنبال پیشرفت هستیم باید به نخبگان توجه کنیم.
در ادامه این نشست دکتر مرادی؛ سعادت و خوشبختی جوامع را در گرو توجه به نخبگان عنوان و خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی را اگر در زمینه علمی به سه دهه تقسیم کنیم، دهه اول دهه ریشه کنی بیسوادی بود و در دهه دوم تلاش مسئولان بر گسترش آموزش عالی و گسترش کمی دانشگاه ها قرار گرفت. اما دهه سوم که ناچار از تغییر رویکرد در کشور به نگاه کیفی به دانشگاه ها و ارتقای سطح آموزش عالی بودیم که خروجی آن را نیز در افزایش تولید علم و ارتقای فناوری در کشور مشاهده کردیم.
وی با بیان اینکه راه نجات اقتصاد کشور در برهه کنونی آزمون و خطا نیست بلکه توجه به توان نخبگان است، اظهار کرد: به جای پروژههای صنعتی پر هزینه اگر شرکتهای دانشبنیان تقویت شوند میتوان شاهد شکوفایی بود چراکه ثمره شرکتهای دانشبنیان بسیار گسترده است.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد در پایان از آمادگی نخبگان برای ارائه مشاوره و تشکیل تیم مشاوره برای مدیران استان خبر داد.