دکتر صمصامپور، تمرکززدایی و توجه به نقاط دورافتاده و محروم را مهمترین عامل در افزایش دایره نخبگانی دانست.
دکتر صمصامپور؛ رئیس بنیاد نخبگان استان هرمزگان در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اینکه دريا در هر کشوری، یک فرصت بزرگ براي پيشرفت و حفظ منافع ملي محسوب میشود، گفت: دريا براي هر كشور فوايد راهبردي و کلان دارد.
وی افزود: دانش بنیان دریایی و دریانوردی، صید مروارید، شیلات و آبزیان، حمل و نقل آبی، صادرات و واردات از تنگه استراتژیک هرمز و ارتباط با 14 جزیره کوچک و بزرگ از مهمترین ظرفیتهای طبیعی استان هرمزگان است.
صمصامپور اضافه کرد: گسترش فرهنگدریایی، ترویج نگرش تخصصی_علمی به صنعت دریایی و دریانوردی، ارتقاء دانش حوزههای مرتبط با دریا، بهرهگیری از ابزارهای مدرن و ایجاد زمینه مناسب تبادل نظر پیرامون مسائل دریا و دریانوردی، بخش مهمی از اهداف کلان و راهبردی استان هرمزگان است.
وی در ادامه پیرامون فعالیتهای بنیاد نخبگان هرمزگان گفت: با توجه به گستردگی حوزه جغرافیایی و تنوع فرهنگی و اجتماعی موجود در این استان میتوان گفت بنیاد نخبگان هرمزگان در راستای شناسایی و کشف استعدادهای برتر مطابق با آییننامههای موجود بنیاد ملی نخبگان نسبتاً موفق عمل کرده است و توانسته است اطلاع رسانیهای گستردهایی را در این زمینه با جوامع هدف انجام دهد که در این راستا میتوان به حضور مسئولان و نخبگان و استعدادهای برتر در نقاط مختلف استان اشاره کرد.
رئیس بنیاد نخبگان هرمزگان با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساختهای نظام آموزشی، پژوهشی و فناوری در استان، اظهار داشت: با توجه به سیاست افزایش دایره نخبگانی، در صورت مهیا بودن بستر لازم میتوان مطابق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان در جهت شناسایی و هدایت تعداد بیشتری از استعداهای برتر حرکت کند.
رئیس بنیاد استان هرمزگان با تأکید بر تاثیر مثبت پارکهای علم و فناوری در رسیدن به اقتصاد دانشبنیان به نوپا بودن شرکتهای دانشبنیان در استان اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان به طور ملموس در استان رشد و توسعه پیدا نکردهاند، به همین دلیل بنیاد نخبگان استان هرمزگان با برنامهریزیهای انجام شده، سعی دارد با تعاملات هرچه بیشتر با پارک علم و فناوری استان، مراکز رشد، دانشگاهها، پژوهشگاهها و دیگر نهادهای مرتبط با حوزه علم و فناوری، در مسیر ارتقاء نظام ملی نوآوری و تکمیل مولفههای آن در زمینه تبدیل ایده به محصول، تولید ثروت از علم و افزایش کیفیت زندگی مردم گامهای موثری بردارد.
وی در ادامه به نقش تعلقات معنوی در حفظ و همکاری نخبگان و استعدادهای برتر استان اشاره کرد و گفت: سعی شده است با تکیه بر شناساندن ظرفیتها و موقعیت خاص ژئوپولیتیکی و سواحل ارزشمند این استان، حس تعلق ملي و مذهبی و همچنین روحيه خودباوري، اعتماد به نفس و احساس مسئوليت، افراد را برای ماندگاری و همکاری با استان ترغیب و تشویق کرد.
صمصامپور در پایان تمركز زدايي از مراكز استان و توجه به نقاط محروم را از مهمترين مولفههاي گستردگي نخبگان در كشور دانست و ادامه داد: به همین منظور سعی شده است با مشارکت بیشتر استعدادهایبرتر مناطق محروم در برنامههای بنیاد نخبگان استان و همچنین برگزاری چندین اردو جهادی در مناطق دورافتاده، تعداد بیشتری از استعدادهایبرتر استان را تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار دهیم.