بارزیان؛ دانشجوی برتر دانشگاه صنعتی شریف گفت: به دلیل شرایط ویژه رشته هوافضا، راهاندازی شرکتهای دانشبنیان در این رشته میتواند نقش مهمی در اثرگذاری مستعدانبرتر در صنعت خاصه صنایع دفاعی و نظامی داشته باشد.
محمدباقر بارزیان؛ دانشجوی دکتری هوافضا در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، اعطای تسهیل آموزشیاری را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: جای خالی این امکان در فضای نخبگانی کشور حس میشد.
وی افزود: دانشجوی دکتری به دلیل مقطع تحصیلی و همچنین شرایط سنی نیازهای متمایزی نسبت به دیگر دانشجویان دارد خاصه اگر متأهل باشد. نگاه ویژه به این افراد و درنظر گرفتن تسهیلات خاص برای آنان میتواند گام موثری در رشد علمی آنان باشد.
بارزیان ادامه داد: حضور در صنعت نیز مسیر دیگر اشتغال نخبگانی برای دانشآموختگان هوافضا است. البته به دلیل مباحث و موضوعات مطرح در این رشته، غالباً ایدهها در قالب طرحهای کلان و پروژههای ملی و نظامی تعریف میشود و از سوی دیگر تقاضا برای استخدام در نهادها و سازمانهای مرتبط نیز بسیار کمتر از متقاضیان است که این موضوع تا حدی ورود به این عرصه را دشوار میکند. به همین دلیل تعدادی از فارغالتحصیلان رشته هوافضا به سمت مشاغل غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود میروند.
مستعدبرتر دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: راهاندازی شرکتهای دانشبنیان در حوزه هوافضا در شرایط کنونی یکی از اقدامات مثبتی است که علاوه بر اشتغالزایی و کارآفرینی میتواند فعالیتهای تحقیقاتی افراد را حتی پس از پایانتحصیل گسترش دهد. اصولاً کار تحقیقاتی در رشته هوافضا به فضای فیزیکی و تجهیزات پیشرفته نیاز ندارد؛ نیاز کار تحقیقاتی در این رشته نیروی انسانی متفکر و تحصیلکرده و یک رایانه پیشرفته است که هر دو در کشور به وفور وجود دارد.
دانشجوی دکتری هوافضا در پایان اضافه کرد: علاوه بر آنچه گفته شد، شرکت دانشبنیان برای بقا نیازمند انجام پروژههای عملیاتی و کسب درآمد مالی از این راه است. در مورد شرکتهای دانشبنیان هوافضا به دلیل شرایط خاص و فعالیتهای آنها در موضوعات دفاعی و نظامی، بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهادی تسهیلگر میتواند به عنوان پل ارتباطی بین این شرکتها و نهادهای مرتبط باشد تا با شناخت دقیق طرفین از نیازها و قابلیتهای یکدیگر زمینه برای ارجاع پروژههای ملی و کلان به شرکتهای دانشبنیان فراهم شود.