استاندار چهارمحالوبختیاری پرهیز از موازیکاری و حرکت منسجم را از ضروریات موفقیت در حوزه نخبگانی دانست و گفت: استانداری آماده است در تعامل سازمانیافته با مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری، تمام ظرفیت و امکانات خود را برای هرچه بهتر طی شدن مسیر پیشرفت و توسعه به کار گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ قاسم سلیمانی دشتکی؛ استاندار چهارمحالوبختیاری با اشاره به لزوم حمایت از محصولات دانشبنیان، پشتیبانی از ایده نخبگانی را یکی از وظایف مهم تمام دستگاههای اجرایی استان دانست.
استاندار چهارمحالوبختیاری با بیان ضرورت ایجاد همافزایی و همگرایی دستگاهها و نهادهای اجرایی استان، تعاملات کنونی آنها با اجتماع نخبگانی را مثبت ارزیابی و خاطرنشان کرد: با برخورداری از ظرفیتها و امکانات موجود در استان میتوان زمان رسیدن «ایده» به «تولید» را تا حد امکان تقلیل داد و زمینه را برای بهبود کیفی محصولات فراهم کرد.
وی تولیدات دانشبنیان را عمود اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: نهادینهشدن اقتصاد دانشبنیان در استان به عنوان گفتمانی متقن میتواند مسیر درست پیشرفت و توسعه را نمایان کند. در چنین اقتصادی هم اصول اقتصاد مقاومتی رعایت میشود و هم با اشتغالزایی پایدار با تکه بر توان نیرویانسانی متخصص و بهرهگیری از موهبتهای الهی، زمینه برای افزایش درآمد مالی مردم فراهم میشود.
استاندار چهارمحالوبختیاری بر لزوم بهرهگيري از پاياننامههاي دانشجوي در حل مشكلات و معضلات استان تأکید كرد گفت: متاسفانه بخش غالب تحقیقات و پژوهشهای دانشگاههای کاربردی نسیتند و نمیتوانند دردی از جامعه خود مداوا کنند. این موضوع نه تنها در دانشگاههای استان بلکه در تمام مراکز علمی کشور مشهود است. باید مسیر به نحوی ترسیم شود که هم جامعهعلمی با برخورداری بهینه از موهبتهای موجود مانند منابع طبیعی و ذخایر زیرزمینی به سمت رفع نیازهای کشور حرکت کند و هم دستگاهها و نهادهای دیگر منابع مالی و امکانات سختافزاری تعریف شدهای برای توسعه تحقیق و پژوهش کاربردی مشخص کنند؛ که البته در این حوزه استانداری پیشگام است تا از طرح و ایده نخبگانی مرتبط با نیازها و مسائل استان حمایت کند.
وی محدود شدن فعالیتهای نخبگان و مستعدانبرتر به شغل کارمندی را یکی آفتهای جامعه نخبگانی عنوان کرد و اظهار داشت: این افراد میتوانند با استفاده از قابلیتهای فردی و گروهی خود و البته با توانمندتر شدن در عرصه کارآفرینی نه تنها برای خود، بلکه برای دیگران نیز اشتغالزایی کنند؛ نه اینکه تواناییهای خود را در فضای کارمندی محصور و محبوس کنند.
سلیمانی دشتکی در ادامه به فقدان سند راهبردی مدون و آمایش سرزمین بر پایه مطالعه در استان اشاره و تصریح کرد: فقدان این سند نه تنها موجب صرف هزینههای بسیاری برای حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه منطقهای شد بلکه سبب شد استان به دستاورد قابل ملاحظهای نیز دست نیابد.
سلیمانی دشتکی با اشاره به تسهیلات اعطایی معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور، اقدامات این نهاد در ترویج و توسعه اقتصاد دانشبنیان را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: یکی از اقدامات مناسب این معاونت حمایت از طرحهای کلان منطقهای و ملی است که با توجه به عزم دولت برای نهادینهکردن اقتصاد دانشبنیان و حل مشکلات و مسائل از راه بکارگیری علم، محققان و متخصصان استان میتوانند به بهترین نحو از این امکان برای رشد استان استفاده کنند. البته تسهیلات دولتی نباید موجب غفلت از ظرفیتهای کمنظیر بخش خصوصی شود.
استاندار چهارمحالوبختیاری پرهیز از موازیکاری و حرکت منسجم را از ضروریات موفقیت در حوزه نخبگانی دانست و گفت: استانداری آماده است در تعامل سازمانیافته با مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری، تمام ظرفیت و امکانات خود را برای هرچه بهتر طی شدن مسیر پیشرفت و توسعه به کار گیرد.