مراسم نکوداشت مقام علمیوفرهنگی استاد ابوالقاسم سلطانی و زندهیاد دکتر علی زرگری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم نکوداشت مقام علمیوفرهنگی استاد دکتر ابوالقاسم سلطانی و زندهیاد دکتر علی زرگری با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان تهران و جمعی از نخبگان، سرآمدان و مستعدانبرتر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با پخش سرود جمهوریاسلامی و تلاوت آیاتی از قرآنکریم آغاز شد، یدالله اردوخانی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان تهران با اشاره به لزوم تجلیل و تکریم از بزرگان علم و فرهنگ، الگوسازی از این افراد را یکی از اقدامات ضروری در اجتماع نخبگانی دانست.
وی افزود: تکریم از مقام و خدمات ارزنده بزرگان علم و فرهنگ و هنر ضمن پاسداشت این افراد، الگوی عملی به دانشجویان خاصه مستعدانبرتر معرفی میکند.
رئیس بنیاد تهران در ادامه به بخشی از زندگی استاد دکتر ابوالقاسم سلطانی و زندهیاد دکتر علی زرگری و تأثیرگذاری آنان در عرصه گیاهان دارویی اشاره کرد.
در ادامه این مراسم، عصاره؛ دبیر ستاد توسعه علوموفناوری گیاهاندارویی و طبسنتی، الگوبرداری از رفتار و منش نخبگان و سرآمدان را ضروری برشمرد و گفت: حرکت در مسیر بزرگان کشور که علاوه بر علم در اخلاق نیز سرآمد بوده و هستند، ضامن استمرار تمدن بزرگ اسلامی-ایرانی است.
وی با بیان اینکه کتاب قانون ابنسینا بیش از هر کتاب پزشکی دیگری در طول تاریخ منتشر شده است، افزود: گذشته ایران مملو از بزرگانی است که منشاء خدمات ارزنده و کمبدیلی به علم بودهاند. به عنوان نمونه ویل دورانت رسالۀ رازی در باب آبله را که بیش از 40 بار به زبان انگلیسی ترجمه شده است، بهترین رساله در حوزه بیماریهای مسری میداند.
عصاره با اشاره به اینکه اوسلر؛ پدر پزشکی نوین جهان، «قانون» ابنسینا را انجیل پزشکی مینامد، تصریح کرد: پیشرفتهای امروز کشور در حوزه گیاهاندارویی مرهون داشتههایی است که از پیشینیان به ارث رسیده است.
غلامرضا امین؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی تهران نیز با اشاره به شاخصههای علمی و اخلاقی زندهیاد دکتر علی زرگری، گفت: وی در کنار جایگاهبرتر در علم گیاهاندارویی و داروهای گیاهی، در اخلاق نیز سرآمد و شاخص بود.
وی پیگیری مداوم و پشتکار فراوان را دیگر ویژگی زندهیاد دکتر علی زرگری برشمرد و افزود: این دو شاخصه میتواند برای مستعدانبرتر الگویی باشد که ایده را به عمل تبدیل کنند و دست از تلاش برندارند.
در ادامه، محمدحسین صالحیسورمقی؛ عضو هیئتعلمی دانشکده داروسازی دانشگاه علومپزشکی تهران صبر و اخلاقنیک را از مؤلفههای اصلی شخصیت استاد دکتر ابوالقاسم سلطانی برشمرد و گفت: خدمات او در حوزه گیاهاندارویی خاصه در مؤسسه گیاهاندارویی بینظیر است.
وی ادامه داد: جایگاه والای دکتر سلطانی در مجامععلمی جهان یکی از عوامل مهم در جذب بودجههای پژوهشی از خارج از کشور است.
محسن ناصری؛ رئیس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طبسنتی دانشگاه شاهد نیز به سلوک اخلاقی، فعالیتهای عملیاتی و خدمات اجرایی دکتر سلطانی، اشاره کرد وگفت: دکتر سلطانی از همان کودکی علاوه بر علم، به ادبیات نیز علاقه وافر داشت و حتی شعر هم میسرود.
قرائت بیانیه کمیته علمی توسط محمد هورمند؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی ایران بخش دیگری از این مراسم بود.
در پایان این مراسم، با اهدای لوحی به قلم دکتر ستاری؛ معاون علمیوفناوری رئیسجمهور و ریاستعالی بنیاد ملی نخبگان و هدیه بنیاد نخبگان استان تهران به خانوادههای استاد دکتر ابوالقاسم سلطانی و زندهیاد دکتر علی زرگری از مقام علمی-فرهنگی این دو استاد برجسته حوزه گیاهاندارویی تجلیل شد.