امینیفرد با بیان اینکه در سالهای گذشته الگویمصرف جامعه ایرانی به کالای خارجی رغبت بیشتری نشان داده است، گفت: برگزاری جشنواره ملی فرهنگی-هنری «ایران ساخت» اقدامی ضروری است.
محمدنعیم امینیفرد؛ سخنگوی کمیسیون بهداشتودرمان و نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به جایگاه خوب کشور در تولید علم در منطقه، گفت: عملکرد جامعه علمی کشور در نشر مقالات و بازتولید علم درخور تقدیر است.
وی افزود: علیرغم دستاوردهای نظری قابل دفاع، در بخش عملیاتی علم توفیق چندانی حاصل نشده است. بهعبارت دیگر تأکید بر مباحث نظری سبب شد بُعد عملی مورد غفلت قرار بگیرد.
امینیفرد با اشاره به موضوع اشتغال دانشآموختگان، مهارتآموزی و توانافزایی را از ضروریات امروز دانشگاه دانست و تصریح کرد: آموزشهای ارائهشده باید به سمت کاربردی حرکت کنند بطوریکه فرد از همان ابتدای ورود به دانشگاه برای حضوری فعال در عرصه کارآفرینی آماده شده و حس مطالبهگری را در خود از بین ببرد. بدیهی است که این روند نیازمند پشتیبانی سیستمهای مالی و اقتصادی است.
وی بروز عملیاتی علم را یکی از راههای رونق اشتغال دانشگاهیان عنوان کرد و اظهار داشت: اگر روند بهگونهای باشد که در همان ابتدای تعریف موضوع پروژه، مقتضیات و نیازهای بازار مورد توجه قرار گیرد و فعالیتهای علمی در قالب «اقتصادی» انجام شوند، هم ثروت تولید میشود و هم از بروز معضل اشتغال دانشگاهیان جلوگیری میشود.
سخنگوی کمیسیون بهداشتودرمان مجلس ادامه داد: در شرایطی که دولت از استخدام نیروی انسانی اشباع شده است، راهی جز تبدیل علم به اشتغال و ثروت باقی نمیماند. دانشگاهیان خاصه اجتماع نخبگانی باید علم خود را به فرآوردههایی با مزیت نسبی نسبت به نمونه مشابه تبدیل کنند که علاوه بر کیفیت، بازارمحور نیز باشد تا از این راه کمکم به سمت خوداشتغالی و حتی کارآفرینی متمایل شوند؛ البته در این چرخه نباید از حمایتهای مالی و معنوی غافل شد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس با اشاره به لزوم تعامل دانشگاهیان با بخشهای تولیدی، بیان داشت: برقراری ارتباط با صنعت، کشاورزی و دیگر بخشهای اقتصادی دیدتجاری جامعه علمی را بازتر میکند و سبب بهبود عملکرد آنان در بخش تولیدی، بازاریابی و ثروتآفرینی خواهد شد.
امینیفرد حمایت از کالا و محصولات دانشبنیان در بازارسرمایه و رقابت را یکی از وظایف دستگاهها و مسؤولان دانست و بیان کرد: همه وظیفه دارند برای ارتقاء کیفیت و رونق تولیدات دانشبنیان تلاش کنند و همه داشتههای خود را بهکارگیرند. از سوی دیگر امور فرهنگی نیز باید جدی گرفته شود متأسفانه در سالهای گذشته الگویمصرف جامعه ایرانی به کالای خارجی رغبت بیشتری نشان داده است. در همین نقطه است که اهمیت برگزاری جشنوارهای مانند جشنواره فرهنگی «ایران ساخت» عیان میشود.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس اضافه کرد: برگزاری این جشنواره علاوه بر بُعد فرهنگی، با ایجاد فضای رقابتی بین شرکتهای دانشبنیان و فعالان بخش تولیدی در ارتقاء کیفی محصولات نیز نقش بسزایی دارد.
وی در ادامه با تأکید بر نقش مهم اجتماع نخبگانی در اقتصاد مقاومتی، گفت: برای رسیدن به اهداف تعیینشده در سند چشمانداز 1404 و نیل به توسعۀپایدار راهی جز تکیه بر ظرفیتهای درونی وجود ندارد و این مهم اصل مورد تأکید اقتصاد مقاومتی است. به عبارت دیگر برای پیشرفت همهجانبه با تأکید بر هویت ملّی، نخبگان و متخصصان بومی نقش اساسی دارند.
سخنگوی کمیسیون بهداشتودرمان مجلس خاطرنشان کرد: تأکید بر استفاده از ظرفیتهای درونی و داشتههای سرزمینی به معنای قطع ارتباط با جهان نیست چراکه یکی از مصادیق توسعهیافتگی برقراری ارتباط نظاممند و دوسویه با جهان است. اساس تفکر اقتصاد مقاومتی، باور و بهکارگیری ظرفیتها، قابلیتها و داشتههای درونی (خاصه توان نیرویانسانی متخصص و بومی) و مقاومسازی اقتصاد برای رسیدن به نظاماقتصادی پایدار و پویا است.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس با بیان اینکه هدف توسعه، تربیت شهروند توسعهگر است، یادآور شد: نیرویانسانی ایرانی پیش از این توان خود را به اثبات رسانده و در هر بخشی که وارد شده، منشاء اثرات چشمگیری بوده است.
وی افزود: اجتماع نخبگانی میتواند هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کند. بهعنوان نمونه در همین دوره خشکسالی اندیشه و ایده نخبگانی میتواند بخش کشاورزی را با نگاه دانشبنیان به سمت بیشترین بهرهوری از کمترین آبمصرفی سوق دهد. در استفاده از منابع نفتی و گازی و حتی معادن نیز ارزشافزوده بالا را جایگزین خامفروشی و هدررفت منابع طبیعی کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشتودرمان مجلس در پایان خاطرنشان کرد: لازمه رسیدن به اهداف تعیینشده تعریف دقیق جایگاه نخبگان در سیستم اقتصادی کشور است.