«مدارس فصلی خلاقیت و ایده پردازی»؛ یک تیر و دو نشان
رئیس بنیاد نخبگان فارس با اشاره به برپایی مدارس فصلی ویژه مستعدان برتر در این استان، گفت: مدارس فصلی ابتکاری است برای بروز و ظهور استعدادهای دانشآموزان با استفاده از ظرفیت دانشآموختگان صاحب استعدادهایبرتر که زمینه مناسب برای اثرگذاری مستعدانبرتر در جامعه و بستر لازم برای شناسایی و هدایت استعدادهایویژه از سنین پایین را فراهم میکند.
رئیس بنیاد نخبگان فارس با اشاره به برپایی مدارس فصلی ویژه مستعدان برتر در این استان، گفت: مدارس فصلی ابتکاری است برای بروز و ظهور استعدادهای دانشآموزان با استفاده از ظرفیت دانشآموختگان صاحب استعدادهایبرتر که زمینه مناسب برای اثرگذاری مستعدانبرتر در جامعه و بستر لازم برای شناسایی و هدایت استعدادهایویژه از سنین پایین را فراهم میکند.
رئیس بنیاد نخبگان فارس در گفت و گو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان گفت: آفرینندگی در علم، هنر، ادبیات و دیگر جنبههای فرهنگ و تمدن همواره مورد توجه و احترام انسانها بوده است و توانایی در آفرینندگی و نوآوری جز با بروز خلاقیت در افراد و بهرهگیری از آن به عنوان یک مهارت پایه امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: در دنیای امروز نیز که علم مهمترین ابزار قدرت و پیشرفت در همه عرصههای جهانی است توجه به تولید علم بیش از گذشته در دستور کار جوامع قرار گرفته است. در این مسیر تولید علم قدرتآفرین بدون بهره بردن از خلاقیت قطعا امکانپذیر نیست.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس تصریح کرد: اگرچه تولید علم در دانشگاه صورت میگیرد، اما مقدمات آن در سالهای پایه آموزش شکل میگیرد؛ به بیان دیگر آموزش دانشگاهی، مبتنی بر خلاقیت شکوفا شده در دوران مدرسه است که به شکلگیری ایدههای نو و تولید علم منجر میشود و با توجه به اهمیت پرورش دانشآموختگان واجد صلاحیتهای گوناگون اعم از علمی، اخلاقی و فرهنگی و با توجه به نیاز جامعه اسلامی ایران به استفاده بهینه از ظرفیت نیروی انسانی متخصص، توسعه تفکر خلاق در تمام عرصهها ضرورت مییابد.
وی با اشاره به برپایی «مدارس فصلی خلاقیت و ایده پردازی» در این استان، گفت: موارد مذکور و لزوم ایجاد فضای انگیزشی برای دانشآموزان به منظور ظهور و بروز استعدادهای ایشان و همچنین زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان و استعدادهایبرتر در جامعه، بنیاد نخبگان فارس را بر آن داشت تا با همکاری و مشارکت تعدادی از استعدادهایبرتر استان فارس طرحی را تدوین کند تا به این اهداف دست یابد، از این رو پس از مطالعات و بررسیهای لازم طرح «مدارس فصلی خلاقیت و ایده پردازی» تهیه شد تا از طریق آن انتقال مفاهیمی از جمله تفکر خلاق و روش های تقویت خلاقیت، کار گروهی، تعریف و حل مسئله، تفکر تحلیلی و تصمیمگیری منطقی و همچنین آشنایی با پژوهش و گزارشنویسی علمی را دنبال کنیم.
شریف با بیان اینکه، این طرح در طول یک سال تحصیلی در 4 مرحله و در قالب برنامههای 2 تا 3 روزه برای دانشآموزان مقطع متوسطه تحصیلی برنامهریزی شده، ادامه داد: مفاهیم مورد نظر از طریق برگزاری کارگاههای مفرح، بازیها و مسابقات خلاق، بازدیدهای علمی و همچنین نشست دانشآموزان با نخبگان و استعدادهای برتر به مخاطب منتقل میشود.
رئیس بنیاد نخبگان فارس ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از اهداف بنیاد در رابطه با استعدادهایبرتر ایجاد بستر لازم برای حرکت این گروه در مسیر نخبگی است و از آن جا که یکی از شاخصهای نخبگی تأثیرگذاری در جامعه است، بنیاد نخبگان استان فارس تلاش میکند با زمینهسازی و تعریف برنامههای مناسب با کمک خود استعدادهایبرتر فضایی را فراهم کند که هم ایشان سرمنشاء تأثیر در جامعه خود شوند و هم از این طریق احساس رضایت قلبی که همانا فایدهمندی برای جامعه است در این افراد ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه در مدارس فصلی خلاقیت نیز به عنوان یکی از بسترهای مهارتی مورد تأکید است، گفت: تمام برنامهریزی و اجرای برنامه توسط صاحبان استعدادهایبرتر علاقهمند و متخصص در این حوزه صورت میگیرد و این بنیاد صرفاً به عنوان بسترساز، ناظر و راهبر در کلیه فرآیندها حضور دارد.
شریف در پایان گفت: علاوه بر آنچه از نظر رفت این بنیاد اتاق فکری با حضور استعدادهای برتر و توانمند در این حوزه تشکیل داده است. پس از تدوین هر طرحی پیرامون مدارس فصلی، بنیاد نخبگان فارس پیگیریها و مذاکرات لازم را با مسئولین شهرستان مورد نظر از جمله فرمانداری، دانشگاهها، آموزش و پرورش و همچنین خیران نیکاندیش را برای آمادهسازی زیرساخت اجرایی و تأمین منابع مالی اجرای برنامه صورت میدهد؛ پس از آن نیز در حین اجرای برنامه یکی از کارشناسان بنیاد به عنوان ناظر در برنامه حضور داشته و بر روند کار نظارت میکند.