حسنی؛ مخترع برگزیده جشنواره رویش، حمایت مالی را اولین گام برای رسیدن اختراع به مرحله عرضه در بازار دانست و گفت: بهترین نوع حمایت، تسهیل مسیر اختراع برای تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان است.
سعید حسنی؛ برگزیده جشنواره رویش و عضو هیأتعلمی دانشگاه یزد در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم انجام تحقیقات کاربردی، گفت: هدف علم بهبود زندگی فردی و اجتماعی است.
وی افزود: علم باید به نوآوری تبدیل و وارد بطن زندگی جامعه شود تا بتواند در ارتقاء کیفیت زندگی انسان تاثیرگذار باشد. در غیر این صورت تعریف پروژه به قصد تولید مقاله فقط هدررفت منابع است چراکه خروجی عینی، ملموس و تاثیرگذاری در رفاه اجتماعی ندارد.
حسنی با بیان اینکه هر اختراعی شایسته حمایت نیست، ادامه داد: اختراع باید هدف مشخصی داشته باشد و برای پاسخگویی به نیازی معین، تولید شده باشد و در نهایت نیز به کارآفرینی، حصول رهآورد مالی و کالای مصرفی ختم شود.
مخترع برگزیده جشنواره رویش داوریهای کارشناسانه را یکی از نکات مهم در برگزاری جشنوارههای اختراعات عنوان کرد و اظهار داشت: برخی دستاوردهای عرضهشده در این جشنوارهها صرفاً ایده خوبی هستند اما نمیتوانند به شرکت دانشبنیان و یا تولید انبوه برسند. از سوی دیگر تعداد مقالههای منتجشده از یک اختراع نیز ملاک مناسبی برای کاربردیبودن محسوب نمیشود.
عضو هیأتعلمی دانشگاه یزد در ادامه با اشاره به اهمیت حمایت از اختراعات برگزیده، تصریح کرد: قطعاً اختراع برای رسیدن به نقطه مطلوب و عرضه در بازار، نیازمند حمایت مالی سرمایهگذاران خصوصی و دولتی است اما آنچه از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است، تسهیل مسیر اختراع برای تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان است.
حسنی اضافه کرد: ارائه مشاورههای کاربردی به مخترعان درباره چگونگی ورود به عرصه شرکتداری دانشبنیان، مزایا و چالشهای آن مهمترین و بهترین نوع حمایت از یک مخترع است. به همین دلیل آموزش مسائل مالیاتی، حقوقی، مدیریتی و این دست موضوعات به افراد در قالب برگزاری کلاسها و کارگاههای مستمر امری الزامی است.
وی در پایان با اشاره به لزوم بکارگیری ظرفیت پارکهای علم و فناوری در جهت حمایت از مخترعان، تصریح کرد: امکانات و تجهیزات خوبی در این پارکها وجود دارد که میتواند در صورت برنامهریزی مشخص و حمایت مستمر و البته هدفمند، تسهیلگر مسیر مخترعان باشد.