گسترش شرکتهای دانشبنیان بهترین راه برای کارآفرینی و کاهش نرخ بیکاری است
نماینده مردم فسا در مجلس، ترویج، فرهنگسازی و گسترش شرکتهای دانشبنیان را یکی از بهترین راههای کارآفرینی و کاهش نرخ بیکاری دانست و گفت: توسعه داناییمحور تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است که این مهم میسر نمیشود مگر با ظهور و بروز ایده متخصصان در جامعه. و شرکتهای دانشبنیان امروزه بهترین مکان برای تجلی عملیاتی ایده و فکر این افراد است.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه در صورت عدمبکارگیری توان نخبگان، خامفروشی تنها ارمغان منابع طبیعی فراوان برای جامعه خواهد بود، گفت: سرعت جهش علمی دنیا بسیار بالا است و اگر کشور نتواند حرکت علمی خود را با این سرعت تنظیم کند، حتی اگر حرکت رو به جلویی داشته باشد، از قافله علم عقب خواهد ماند.
محمدحسن دوگانی آغچغلو؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه قرن 21، قرن انفجار اطلاعات و علم است، گفت: تنها کشوری میتواند به توسعهپایدار برسد که در مسیر علم و فناوری موفق عمل کرده باشد.
وی افزود: سرعت جهش علمی دنیا بسیار بالا است و اگر کشور نتواند حرکت علمی خود را با این سرعت تنظیم کند، حتی اگر حرکت رو به جلویی داشته باشد، باز هم از پیشرفت عقب خواهد افتاد.
دوگانی ادامه داد: طبق سند چشمانداز، کشور باید تا سال 1404 قطب علمی و فناوری منطقه باشد.دیگر کشورهای منطقه مانند ترکیه و عربستان نیز جهشهای علمی و فناوری خوبی داشتهاند بهطوریکه اگر برنامهریزی دقیقی صورت نگیرد این کشورها به قطب اول منطقه تبدیل خواهند شد. ایران نیز باید رشد علمی خود را با سرعت جهش علمی جهان تنظیم کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: پیشرفت علمی و دستیابی به آخرین دستاوردها دانشفنی ابزار و اهرم قدرت کشورهای پیشرفته و صنعتی است. خوشبختانه در حال حاضر نیز هم رهبری و هم رئیسجمهور و هم مجلس شواری اسلامی بر پیشرفت علم و فناوری تأکید دارند و همصدایی خوبی در این حوزه وجود دارد که باید از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
نماینده مردم فسا در مجلس نیروی انسانی متخصص را مهمترین رکن توسعههمهجانبه دانست و اظهار داشت: حضور نیروی انسانی متخصص و کاربلد، برنامهریزی صحیح و برخورداری از منابع موجود، سه رکن اصلی برای دستیابی به توسعه است که در این بین بدون حضور نیروی انسانی دو عامل دیگر نمیتوانند موثر باشند. در صورت عدمبکارگیری اندیشه و توان نخبگان و متخصصان، خامفروشی تنها ارمغان منابع طبیعی فراوان برای جامعه خواهد بود. ایران به دلیل موقعیت ویژهای که قرار دارد از موهبتهای بیشماری مانند دسترسی به آبهای آزاد جهان، منابع غنی نفت و گاز، معادن زیرزمینی فراوان، قرار گرفتن در مسیر اتصالی دو قاره مهم برخوردار است، به همین دلیل استفاده از پتانسیل صاحبان خرد یک ضرورت روزافزون است.
دوگانی با اشاره به لزوم تحقیق و پژوهش در حوزه مرز دانش، خاطرنشان کرد: هر جامعهای برای پیشرفت و توسعه خود نیازمند است در همه حوزههای علمی به موفقیت برسد. نباید به بهانه کاربردیکردن علم و رفع نیازهای جامعه با استفاده از دستاوردهای علمی، علوم مرز دانش نادیده گرفته شود. بسیاری از دستاوردهای این زمینه از علم، پایه و اساس پیشرفتهای آینده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط دانشگاه و جامعه حلقه مفقوده فعالیتهای علمی است، افزود: علیرغم اینکه رفع علمی نیازهای جامعه یک ضرورت است اما بسیاری از مقالات علمی محققان در حوزه علوم کاربردی با مسائل و مشکلات کشور همگن نیست. باید مسیر به نحوی ترسیم شود که دانشگاه با شناخت نیازهای اساسی جامعه، پژوهش و توان علمی خود را برای رفع مشکلات کشور و بهطور خاص مسائل صنعت بکار گیرد. متاسفانه امروز دانشگاه و صنعت با هم بیگانه هستند در حالیکه در کشورهای پیشرفته پتانسیل دانشگاه حلال مشکلات صنعت و تعامل با صنعت یکی از منابع درآمدی بسیار خوب دانشگاه است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در ادامه به آمادگی مجلس برای تسهیل روند پیشرفت علمی کشور اشاره و عنوان کرد: تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان مقدمهای برای مشارکت فعال مجلس به عنوان نهادی قانونگذار و ناظر در مسیر رفع مشکلات نخبگان و صاحبان ایده بود. از طرف دیگر افراد میتوانند در صورت تائید با برخورداری از منابع مالی و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی بخش زیادی از مشکلات خود را در عملیاتیکردن ایده و تجاریسازی آن رفع کنند.
نماینده مردم فسا در مجلس در پایان، ترویج، فرهنگسازی و گسترش شرکتهای دانشبنیان را یکی از بهترین راههای کارآفرینی و کاهش نرخ بیکاری و خروج نخبگان و مستعدانبرتر از کشور دانست و گفت: توسعه داناییمحور تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است که این مهم میسر نمیشود مگر با ظهور و بروز ایده متخصصان در جامعه و شرکتهای دانشبنیان امروزه بهترین مکان برای تجلی عملیاتی ایده و فکر این افراد است.