آهی؛ دانشجوی دکتری مهندسی برق با بیان اینکه مشکلات بزرگ با تغییرات کوچک رفع میشوند، گفت: تغییر رویکرد از رشد نظری به تقویت توان عملیاتی، میتواند جامعه علمی را به اثرگذاری مطلوب در جامعه بومی برساند.
بهزاد آهی؛ دانشجویبرتر دانشگاه صنعتیشریف در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با مثبت ارزیابیکردن تغییرات انجامشده در رویکرد و آئیننامههای بنیاد ملی نخبگان، حرکت به سمت فعالیتهای کاربردی را از ضروریات امروز جامعه علمی دانست.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان کمکهای بسیار خوبی برای حمایت از مستعدانبرتر طراحی کرده و توانسته تا حدبسیاری مشکلات آنان را رفع کند. البته این حمایتها زمانی اثر بیشتری خواهد داشت که اجتماع نخبگانی را به سمت رفع نیازهای موجود سوق دهد.
آهی ادامه داد: افزایش مشارکت دانشگاه، یکی از مواردی است که سبب اختلال در روند حمایت از مستعدان شده است. بهعبارت دیگر دانشگاه در شناسایی مستعدانبرتر راحتترین کار یعنی شرط معدل را لحاظ میکند و همین سبب میشود دانشجو به جای حرکت به سمت فعالیتهای کاربردی که مورد تأکید بنیاد است، به سمت افزایش معدل حرکت کند.
دانشجوی دکتری مهندسی برق اظهار داشت: نگاه معدل و مقالهمحور آفتی بزرگ برای دانشجویان خاصه مستعدانبرتر است. بههمین دلیل بنیاد ملی نخبگان باید فراتر از نگاه حاکم بر دانشگاه حرکت کرده و بیش از گذشته بر فعالیتهای کاربردی تأکید کند. یکی از بهترین روشها برای این اقدام حمایت از پایاننامهها و رسالههایی است که بر اساس نیازهای واقعی تعریف میشوند.
دانشجویبرتر دانشگاه صنعتیشریف تصریح کرد: حمایت از پایاننامه، یکی از تسهیلات خوب آئیننامۀ حمایت از مستعدانبرتر دانشگاهی است اما اشکال این تسهیل در عدمنظارت است. بهعبارت دیگر بنیاد علاوه بر اینکه تسهیل را اعطا میکند باید روی موضوع، روندکار و نتیجه نهایی نیز نظارت داشته باشد تا فرد خود را موکلف به پاسخگویی دانسته و بهترین عملکرد خود را ارائه دهد.
وی برقراری و گسترش ارتباط با صنعت را لازمه عملیاتیشدن موضوعات دانشگاهی دانست و افزود: یکی از سدهای بزرگ که تحقیق و پژوهش دانشگاهی را به سمت نظری سوق داد، عدموجود ارتباط نظاممند و دوسویه با صنعت است. بهعبارت دیگر دانشگاه تاکنون نتوانسته است دستاوردهای خود را بر نیازهای صنعت منطبق کرده و در بهبود و پیشرفت آن تاثیرگذار باشد.
دانشجوی دکتری مهندسی برق اضافه کرد: از سوی دیگر آئیننامهها نیز هم استاد و هم دانشجو را به سمت صرف انتشار مقاله سوق میدهند. دانشجو برای فارغالتحصیلی و استاد برای ارتقاء نیازمند مقاله هستند حال اینکه نمیتوان از موضوعات صنعتی بهراحتی مقاله استخراج کرد.
دانشجویبرتر دانشگاه صنعتیشریف در ادامه با اشاره به موضوع اشتغال دانشآموختگان، گفت: در شرایط کنونی که کشور با تعدد فارغالتحصیلان تحصیلاتتکمیلی روبرو است و از سوی دیگر دولت و دانشگاه نیز از پذیرش نیروی جدید اشباع شدهاند، تنها راه برای اشتغال دانشآموختگان ورود به عرصه عملیاتی است.
آهی یادآور شد: فرد باید در همان دوره دانشجویی مهارت و توانایی لازم برای ورد به عرصه عملیاتی را بیاموزد و خود را برای حضوری فعال در اشتغال واقعی آماده کند تا با دیدی باز نسبت به فضای موجود بتواند اثرگذار باشد.
وی در پایان با بیان اینکه مشکلات بزرگ با تغییرات کوچک رفع میشوند، خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد میتواند جامعه علمی را به اثرگذاری مطلوب در جامعه بومی برساند.