Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
نشست آموزشی سند راهبردی کشور در امور نخبگان با حضور مدیران و کارشناسان بنیاد ملی نخبگان و روسای بنیادهای نخبگان استانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان، این نشست آموزشی که در سالن کنفرانس انستیتو پاستور برگزار شد، دکتر آریا الستی رئیس ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان روند تدوین سند در بنیاد ملی نخبگان، تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و اجرای این سند را تشریح کرد.
وی با اشاره به فرمان تاریخی مقام معظم رهبری مبنی بر تدوین این سند در 24 بهمن ماه سال 89 اظهارکرد: بنابر فرمايشات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در تاريخ 24/11/89، تدوين سند راهبردي كشور در امور نخبگان در اسفند ماه سال90 تكميل و پس از بررسي در شورايعالي انقلاب فرهنگي در جلسه 248 مورخ 11/07/91 تصويب و در تاريخ17/08/91 ابلاغ شد.
دکتر الستی درخصوص چرايي توجه به نخبگان گفت: مسير پيشرفت كشور براي رسيدن به جامعه اسلامي از طريق فتح قلههای علم، فناوری، فرهنگ، هنر و ادب تعيين شده است.
رئیس ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان تاکید کرد: «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» به منظور ایجاد محیطی پویا برای فعالسازی و اثرگذاری مناسب اجتماع نخبگانی در تحولات کشور با هدف تحقق آرمانهای مقدس جمهوری اسلامی ایران و رسیدن به چشم انداز کشور در افق 1404 خورشیدی تدوین شده است.
دکتر الستی خاطرنشان کرد: این سند سعی دارد تا مبتنی بر اصول و ارزشهای اسلامی، شناسایی صحیح مسائل، شرایط و امکانات کشور راهبردها و اقدامات کلان را برای فراهم شدن زمینههای «نخبه شناسی»، «نخبه پروری»، «نخبه گزینی» و «نخبه گماری» در جهت نیل به اهداف فوق تبیین کند.
رئیس ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور درامور نخبگان با اشاره به بخش های مختلف سند گفت: بر اساس سند جامعه نخبگانی مطلوب، جامعهای است پویا که در آن اجتماعات نخبگانی در چارچوب ارزشهای اسلامی – ایرانی و مبتنی بر اقتضائات نظام جمهوری اسلامی، فرصت رشد و شکوفایی حداکثری را بر پایۀ تنوع استعدادها و توانمندیهای به دست آورده و ضمن حل مسائل جامعه، تدبیر امور تحول آن را در دست میگیرند.
وی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری و نظارت راهبردی و روزآمد سازی سند بر عهدۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: بنياد ملي نخبگان مسؤول تدوين سياستهاي اجرايي، طراحي سازوکار تحقق اهداف سند و به تصويب رساندن آن در هيئت امناي بنياد و ابلاغ آنها و هماهنگي و انسجام بخشي بين دستگاههاي اجرايي كشور در اجراي سند و نظارت بر حسن اجراي آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگي گزارش كند.
دکتر الستی درباره اصول اساسی حاکم بر سند راهبردی کشور در امور نخبگان در بخش شناسایی و هدایت نخبگان و استعدادهای برتر گفت: رویکرد تنوع در مقابل رویکرد یکسان سازی،استفاده از روشهای شناسایی غیر خوداظهارانه ،رعایت تناسب میان حوزۀ فعالیت با معیارهای شناسایی ،بازبودن دایرۀ نخبگی برای ورود افراد و تبدیل حمایتهای مالی مستقیم به پشتیبانیهای فرصت آفرین و غیرمستقیم از جمله این اصول محسوب می شود.
رئیس ستاد اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان تصریح کرد: در توانمند سازی نخبگان و استعدادهای برتر اصول اساسی حاکم بر سند راهبردی کشور در امور نخبگان شامل تمرکز بر خوب فراگیر در مقابل عالی محدود ، زمینه سازی برای انجام فعالیتهای نخبگانی به جای حمایت از افراد و گروهها ، تقدم رویکرد توسعۀ ظرفیت بر رویکرد ارتقای کارایی، رفع موانع فعاليتها ،پشتيبانيهاي معنوي، اجتماعي و اعتباري در کنار حمايتهاي مادّي ، توجه به پشتيبانيهاي تربيتي و پرورشي، مشاورهاي و هدايت کننده علاوه بر تسهيلگر و پشتيباني غيرمتمرکز و توزيعيافته و ايجاد فرصتهاي عادلانه براي فعاليت به منظور متمايز شدن فعاليت نخبگاني از فعاليتهاي متداول است.
وی با اشاره به فصل 4 سند با موضوع چارچوب نهادی و الزامات اجرایی در نظام نخبگانی به اهمیت بنیاد در اجرایی سازی سند اشاره کرد و افزود: زمانی که صحبت از بنیاد ملی نخبگان میشود منظور تمام بدنه بنیاد است و نه فقط ستاد اجرایی سازی سند.
وی با اشاره به کلمه کشور در نام سند راهبردی کشور در امور نخبگان گفت : با توجه به اینکه این سند یک میثاق ملی است اجرای آن به عهده تمام دستگاههای اجرایی کشور است.
گفتنی است، در این جلسه اعضای شورای ستاد اجرایی سند راهبردی کشور در امور نخبگان معرفی و در خصوص فرآیند اجرایی سازی سند و کمیسیون های تشکیل شده در ستاد اجرایی سازی نیز مطالبی بیان شد.