به گزارش روابط عمومی بنياد ملي نخبگان، روز یکسنبه 27بهمن 1392، دکتر سورنا ستاری در جریان بازدید از بخشهای مختلف مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران گفتگویی با روزنامه ایران انجام داد که به شرح ذیل میباشد؛
دكتر ستاري در بازدید از موسسه ایران: شرایط عرضه کالا برای شرکتهای دانشبنیان فراهم میشود
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری دیروز در جریان بازدید از بخشهای مختلف مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران با بیان اینکه مکانیزم حمایت از نخبگان و مخترعان تغییر کرده است گفت: مخترعان ابتدا باید موفق به دریافت تأییدیه سطح 3 اختراعات بنیاد ملی نخبگان شوند تا بتوانند از کریدورهای تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
ستاری همچنین با اشاره به اینکه ما یکی از بدترین قوانین را در ثبت اختراعات داریم گفت: باید فرایند اعطای امکانات به نخبگان و استعدادهای برتر تسریع شده و مکانیزمهای حمایتی نیز تغییر یابد، چراکه قطعاً نخبه تنها به دریافت مقرری ماهانه نیاز ندارد بلکه نخبه قصد توانمند شدن و ایجاد ارزش افزوده برای کشور دارد تا در نهایت بتواند در جامعه اثرگذار باشد.
وی گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم که نخبگان بتوانند برای جامعه اشتغالزایی و کارآفرینی کنند.
ستاری اظهار داشت: روند حمایت بنیاد ملی نخبگان از اختراعات به این شکل است که مخترعان میتوانند در جشنوارههای منطقهای اختراعات که در طول سال توسط بنیادهای استانی نخبگان برگزار میشود شرکت کنند و پس از داوری و کسب تأییدیه سطح 3 اختراعات و دریافت بودجه حمایتی به مبلغ 3 تا پنج میلیون تومان از سوی بنیاد در جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی شرکت کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: وظیفه بنیاد ملی نخبگان تنها حمایت از این قشر به صورت اعطای مقرری ماهانه نیست بلکه فراهم کردن بستر ایجاد شرکتهای دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده از طریق تجاریسازی اختراعات است تا در جامعه اثرگذاری فراوانی داشته باشند.
ستاری همچنین با اشاره به تقویت بنیادهای استانی نخبگان گفت: شرح وظایف بنیادهای استانی نخبگان تدوین شده و بزودی ابلاغ میشود.
وی افزود: از این رو در تلاشیم تا پایان سال بورس ایده را در سازمان بورس و اوراق بهادار راهاندازی کنیم تا با قیمتگذاری اختراعات بحث خرید و فروش داراییهای فکری آغاز شود.
ستاری درخصوص صدور ضمانتنامههای لازم برای شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: تصمیم گرفتیم به جای ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان برای اینکه این شرکتها در پی ضمانتنامه بروند، صندوقهای پژوهش و فناوری را برای صدور ضمانتنامه شرکتهای دانش بنیان فعال کنیم. به این صورت مشکل بسیاری از شرکتهای دانش بنیان حل و امکان عرضه کالا به بازار برای آنها ایجاد خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: ما نباید تنها دنبال علومی باشیم که تاریخ آن گذشته و سالها پیش کشورهای توسعه یافته آن را کسب کردهاند، بلکه باید دنبال علوم و فناوری جدید باشیم که تا به حال به دست نیامده است.
وی با تأکید بر اینکه دیگر از هیچ محصول جدیدی رونمایی نخواهد شد اظهار داشت: در گذشته موارد زیادی بوده که محصولی رونمایی شده اما عرضه نشده و تنها جنبه رسانهای و تبلیغاتی داشته است.
ستاری افزود: سیاست ما این است که رونمایی از محصولی نکنیم، چه آن محصول به بازار عرضه شود و چه نشود، همانطور که در دنیا از هیچ محصول جدیدی رونمایی نمیکنند. ما باید به اندازهای توسعه پیدا کنیم که محصول ما عملاً در دسترس مردم باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین از تصویب آییننامهای در این معاونت در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: براساس این آییننامه قرار است دانشگاهها به تعداد واحدها و شرکتهای دانش بنیان فعال خود بودجه دریافت کند.
به گفته ستاری تمام این راهبردها با هدف اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی ارائه میشود.
وی همچنین اظهار داشت: ایدههای جدید بنیاد ملی نخبگان در مرحله نخست در دانشگاه صنعتی شریف پیادهسازی میشود.