رستمیان گفت: ارتقاء کیفی محصولات بومی، نهادینهکردن فرهنگ مصرف اجناس ایرانی و عملکرد مثبت در مارکتینگ سه اصل موفقیت در بازار است که البته جلوگیری از ورود کالای قاچاق نیز نقش مهمی در سلامت بازار ایفا میکند.
عبدالرحمان رستمیان؛ نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم دامغان در مجلس شواری اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان بر لزوم بکارگیری ظرفیت نخبگان و متخصصان اشاره کرد و گفت: اندیشه، ایده و خلاقیت نیز مانند نفت و گاز و معدن از منابع مهم هر کشوری است با این تفاوت که اندیشه تجدیدپذیر است و با برداشت، فزونی مییابد. ارزشافزودهای که ذهن به همراه دارد در هیچ منبع طبیعیای نمیتوان یافت.
وی افزود: بسیاری از کشورها تنها با اتکا و اعتماد به نخبگان و متخصصان خودتوانستهاند به توسعه و پیشرفت برسند. گاهاً ارزشافزودهای که اندیشه دانشمندان آنان در یک صنعت مثلاً صنایع دارویی دارد دو برابر کل درآمد نفتی کشوری مثل ایران است. ما نیز میتوانیم با فراهمکردن زمینه مناسب از این پتانسل به بهترین نحو استفاده کنیم.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن بیان اینکه حرکت از علم به سمت فناوری یک چرخهای است، افزود: رشد کمی چشمگیری که در علم بدست آمد که خروجی آن را بخوبی میتوان در افزایش تعداد مقالات علمی محققان و دانشگاهیان کشور دید اما در شاخص کابردیکردن علم و استفاده از آن در راستای رفع نیازهای کشور جایگاه مناسبی نداریم و کشور نتوانسته است در تبدیل دستاودرهای نظری به فناوری و محصول قابل رقابت در بازار سرمایه عملکرد مناسبی داشته باشد.
نماینده مردم دامغان در مجلس با بیان اینکه نخبگان و متخصصان بهترین افراد برای کاربردیکردن علم و تجاریسازی ایده هستند، اظهار داشت: نخبه و متخصص به دلیل اشرافی که بر موضوع دارد، در صورت داشتن امکانات و بستر مناسب، بهخوبی میتواند اندیشه و فکر خود را به کالا و خروجی عینی تبدیل کند.
رستمیان ادامه داد: به عنوان نمونه در صنعت داروهای بیولوژیکی محققان بومی به دستاوردهای بسیاری رسیدهاند که تولید انبوه آن میتواند بخش زیادی از مشکلات کشور را رفع کند؛ البته در این حوزه با تلاشهای معاونت علمیوفناوری حرکتهای خوبی آغاز شده است اما دستیابی به اهداف مورد نظر تنها با همکاری و تعامل همه دستگاهها با این معاونت امکانپذیر است.
وی در ادامه با بیان اینکه اعطای تسهیلات کمبهره و طولانیمدت از جمله اقدامات مناسب برای رونق تولید کالای دانشبنیان بومی است، کیفیت را شرط لازم موفقیت در بازار سرمایه عنوان و تصریح کرد: ارتقاء کیفی محصولات بومی، نهادینهکردن فرهنگ مصرف اجناس ایرانی و عملکرد مثبت در مارکتینگ سه اصل موفقیت در بازار است که البته جلوگیری از ورود کالای قاچاق نیز نقش مهمی در سلامت بازار ایفا میکند. ورود کالای قاچاق با قیمت نازل عرصه را برای تولیدات داخلی تنگ میکند.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به لزوم حضور بخش خصوصی در حوزه تولید دانشبنیان نیز اشاره کرد و گفت: باید مسیر به نحوی طراحی شود که بسیاری از کارهای اقتصادی دولت به مرور زمان به سمت بخشخصوصی شیفت شود تا فعالان اقتصاد دانشبنیان با انگیزه بیشتری در این حوزه فعالیت کنند.
نماینده مردم دامغان در مجلس در پایان با بیان اینکه اخبار بسیار خوبی از فعالیتهای معاونت عمیوفناوری به گوش میرسد، گفت: این معاونت در صورت همکاری و تعامل دیگر نهادها و دستگاههای اجرایی و قانونگذاری کشور، میتواند نقش بسزایی در پیشرفت و توسعه دانشبنیان کشور ایفا کند.