برگزیده جشنواره رویش با مثبت ارزیابیکردن اقدامات بنیاد ملی نخبگان در حوزه اختراعات، گفت: در سالهای اخیر فضای حاکم بر حوزه اختراعات ساماندهی شده است.
احسانالله قربانیان؛ برگزیده جشنواره رویش و پزشک متخصصبیهوشی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت تبدیل علم به تولید، گفت: این اقدام یکی از ارکان حرکت به سمت توسعه است.
وی افزود: در سالهای اخیر اقدامات بسیار مناسبی برای ساماندهی به فضای اختراعات انجام شده است که در خور تقدیر و تشکر است. پیش از این افراد بدون توجه به کاربرد و یا بنیه علمی اختراع و تنها با انگیزه برخورداری از تسهیلات وارد این حوزه میشدند اما امروزه این فرهنگ تا حد بسیاری اصلاح شده است.
قربانیان ادامه داد: فرد پیش از هر اقدامی باید بر کاربردیبودن اختراع تمرکز کند. اختراعی ارزشمند است که علاوه بر بدیع بودن ایده و محصول، با نیازها جامعه همخوانی و تطابق داشته باشد و بتواند در بازارسرمایه به موفقیت برسد تا از این راه هم جامعه منتفع شود و هم فرد به رهآورد مالی دانشبنیان برسد.
برگزیده جشنواره رویش اظهار داشت: برای ساماندهی بیشتر حوزه اختراعات، مراکز ثبتاختراع باید سختگیری بیشتری داشته باشند خاصه در «چرایی» اختراع و نقشی که میتواند در تولید و صنعت کشور ایفا کند.
این متخصصبیهوشی، تولید انبوه را نقطه هدف مخترع دانست و اظهار داشت: اختراع باید در نهایت به محصولی کاربردی و بازارمحور با ارزشمالی ختم شود. برای نیل به این مهم یا خود مخترع باید وارد عرصه تولید شود و یا از ظرفیت و توان دیگر افراد و یا نهادها استفاده کند. در هر دو مورد شرکت دانشبنیان بهترین محل برای تبدیل اختراع به تولید انبوه است.
وی با اشاره به لزوم تزریق توان بخشخصوصی به حوزه اختراعات، گفت: یکی از راههای جذب بخشخصوصی ایجاد و راهاندازی آژانس اختراع است. محلی که هم به عنوان بانک اطلاعات اختراعات، از نزدیک با این فضا در ارتباط است و بهخوبی دستاوردها را میشناسد و هم به عنوان پل ارتباطی، میتواند این دستاوردها را به سرمایهگذاران معرفی و زمینه را برای ورود بخشخصوصی فراهم کند. با این روند مسئله بازاریابی نیز که همواره یکی از دلایل عدمموفقیت در بازارسرمایه است، به خوبی رفع خواهد شد.
قربانیان در ادامه برگزاری استارتاپها را اقدامی مثبت در تبدیل ایده به ثروت توصیف کرد و بیان داشت: در این رویدادها ایده بخوبی دیده و ارزیابی میشود. از سوی دیگر نهادها و دستگاههای ذیربط نیز علاوه بر سرمایهگذاران بخشخصوصی در این رویداد حضور دارند. این فضا، بخوبی شرایط را برای حضور ایده در شرکتهای دانشبنیان و در نهایت تولید ثروت فراهم میکند. البته رونق بیشتر حوزه اختراعات خاصه در مرحله شرکتداری دانشبنیان به حمایتهای مادی و معنوی دیگر سازمانها و نهادها مانند بیمه و بانک نیاز دارد.
برگزیده جشنواره رویش در پایان برنامهها و اقدامات بنیاد ملی نخبگان در حوزه اختراعات را مثبت ارزیابی کرد و گفت: برگزاری رویدادهایی مانند رویش، حمایتهای مالی برای شرکت در جشنوارههای خارجی و دیگر تسهیلات اعطایی، سبب ایجاد نشاط و شور خاصی در حوزه اختراعات شده است که امید است ضمن تداوم این اقدامات، در آینده نیز برنامههای بهتری طراحی و اجرا شود.