شجری؛ دانشجوی برتر دانشگاه خواجهنصیرالدینطوسی با اشاره به لزوم حرکت مستعدانبرتر به سمت خوداشتغالی، گفت: نمیتوان مدام از دولت انتظار استخدام داشت چراکه در دنیای امروز استخدام دولتی جایگاهی ندارد.
علیرضا شجری؛ دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با مناسب توصیف کردن آییننامه جایزه تحصیلی، گفت: تسهیلات در نظر گرفتهشده توانسته بخش قابل توجهی از نیازهای دانشجویان را پاسخ دهد.
وی افزود: در روند شناسایی و حمایتهای مالی اقدامات خوبی انجام شده و جایزههای مناسبی برای افراد نظر گرفته شده است که البته در این بین، امکان بیمه اشتغال، تسهیلی ویژه است چراکه دانشجویان به دلیل حضور مداوم در دانشگاه غالباً از فضای کار عقب میمانند که این امکان تا حدود بسیاری این نقیصه را رفع میکند.
دانشجوی برتر دانشگاه خواجهنصیرالدینطوسی با اشاره به لزوم جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی دانشجویان، حضور در عرصه عملیاتی علم را امری ضروری دانست و عنوان کرد: نباید تمام تلاش و انرژی دانشجویان صرف امور نظری شود بلکه مسیر باید بهگونهای باشد که افراد از همان دوره دانشجویی به سمت صنعت متمایل شوند؛ البته در سالهای اخیر روند تا حدودی بهبود یافته است اما برای رسیدن به جایگاه مطلوب نیاز است سیاستها و آییننامهها نیز تغییر کند.
شجری اضافه کرد: بسیاری از افراد به تحقیق کاربردی که در جامعه بومی اثرگذار باشد و سبب پیشرفت کشور شود، علاقه دارند اما برخی دیگر پژوهش در مرزدانش را هدف خود قرار دادند و به همین دلیل انرژی و هدف خود را در این راه بهکار میگیرند. هر دو گروه به نوبۀ خود میتوانند در جامعه تاثیرگذار باشند به شرطی که هم تلاش خود را افزایش دهند و هم امکانات و تجهیزات لازم برای آنان فراهم شود.
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک تصریح کرد: نمیتوان مدام از دولت انتظار استخدام داشت چراکه در دنیای امروز استخدام دولتی جایگاهی ندارد اما از سوی دیگر حضور در عرصه دانشبنیان نیز به فراهمشدن زیرساختهایی مانند ساماندهی نظامِ اقتصادی کشور، نیاز دارد.
وی رعایت حقوق مالکیت فکری را اولین گام در ورود به عرصه دانشبنیان برشمرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر اقدامات بسیار مناسبی برای رونق عرصه دانشبنیان انجام شده است که حمایتهای مالی صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از نمونههای آن است.
مستعدبرتر دانشگاه خواجهنصیرالدینطوسی در پایان با اشاره به لزوم گذراندن دورههای عملی، گفت: علاوه بر دورههای کارآموزی که باید بیشتر از گذشته جدی گرفته شوند، برگزاری کلاس و یا کارگاههایی با محوریت فضای کسبوکار نیز میتواند کمکحال دانشجویان باشد.