اسدالهی گفت: ساخت کشور با نگاه به ظرفیت درونی و با استفاده از نیروی انسانی متخصص داخلی نیازمند ارتقاء فناوری است و این مهم خود در گرو گسترش ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه است.
غلامرضا اسدالهی؛ دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم تربتجام در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه واژه تبدیل علم به فناوری در ادبیات کشور نهادینه شده است، گفت: کشور تاکنون در حوزههای علمی بیش از فناوری موفق بوده است.
وی افزود: غالب تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهها و مراکز علمی کشور در حد چاپ و انتشار مقاله در مجلههای معتبر داخلی و خارجی متوقف شدهاند که البته همین کثرت مقالات نقش بسزایی در ارتقاء جایگاه علمی در مجامع علمی و بینالمللی دنیا داشته است اما باید تلاش کرد علاوه بر بُعد علمی، حوزه تبدیل علم به فناوری نیز تقویت شود.
اسدالهی بر لزوم کاربردیکردن تحقیقات دانشگاهی تأکید کرد و ادامه داد: ساخت کشور با نگاه به ظرفیت درونی و با استفاده از نیروی انسانی متخصص داخلی نیازمند ارتقاء فناوری است و این مهم خود در گرو گسترش ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه است. دلیل پیشرفت کشورهای غربی پس از دوره رنسانس، عملیاتی کردن دستاوردهای علمی از طریق ارتباط با صنعت بود و اینکه نوعاً اجازه ندادند پژوهشهای علمی متخصصان صرفاً زینتبخش کتابخانههایشان باشد. البته کشور در برخی زمینههای مشخص پیشرفت خوبی داشته است و به دانشفنی نیز دست یافته است اما این نقطه مطلوب نیست.
نماینده مردم تربتجام در مجلس با بیان اینکه حوزه صنعت و تولید باید از نخبگان، متخصصان و محققان دانشگاهی استقبال و حمایت کند، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به استانداردهای جهانی نیاز است زمینه به گونهای فراهم شود که افراد از زمان تحصیل در دانشگاه با صنعت ارتباط بگیرند. نباید فراموش کرد وجود خلاء بین دانشگاه و صنعت بومی یکی از عوامل جذب نیروهای متخصص داخلی به صنعت دیگر کشورها است.
دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: برای سرعت بخشیدن و تسهیل مسیر حرکت کشور میتوان از تجربه کشورهای دیگر نیز استفاده کرد. خوداتکایی و بومیکردن تجربیات دیگران از ضروریات این مهم است.
وی افزایش بودجه پژوهشی را یکی دیگر از راههای ارتقاء فناوری در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: سرانه پژوهشی در برنامه ششم توسعه باید طبق هدفگذاری واقعبینانه و منطقی روند افزایشی داشته باشد و بسیاری از آسیبهای این حوزه دیده شوند. ایران در حالی قدرتبرتر علمی منطقه است که بودجه پژوهشی آن از بسیاری کشورهای منطقه کمتر است. همین مهم یکی از عوامل عدمرغبت محققان به تحقیق و پژوهش است.
اسدالهی در پایان با اشاره به لزوم نظارت و پایش مجلس در قوانین مربوط به حوزه نخبگانی خاصه حفظ مالکیت معنوی و فکری افراد، خاطرنشان کرد: در بسیاری موارد ایراد کار در نظارت است. مجلس باید به موازات قانونگذاری نظارت صحیح داشته باشد. فلسفه وجودی قانون رفع مشکلات کشور است. ایران در حالی بیشترین تولید قانون را دارد که بسیاری از این قوانین برای هیچ یک از نیازهای کشور درمان نیستند. خود این نیاز به آسیبشناسی کارشناسانه دارد.